Reacties voor: Bestolen? Je kunt nu zelf onderzoek doen met nieuwe politie-app

De politie en het Openbaar Ministerie brengen volgende week een app uit, waarmee je zelf onderzoek kunt doen na een misdrijf. Het gaat om een proef, in eerste instantie voor mensen die zijn bestolen.

Reacties: 8 reacties

  1. En dan krijg je na 3 weken zeker een pushmelding dat ze niks voor je kunnen betekenen :’)

  2. Op zich een goede zaak denk ik. Hoewel de praktijk zal moeten uitwijzen in hoeverre dit zal gaan werken. Aan de andere kant – dat zal wel weer eenzijdig gedacht zijn volgens sommigen: Talloze malen wordt door ‘de politie’ de hulp ingeroepen van de burgers (wat op zich ook niet verkeerd is), terwijl diezelfde ‘politie’ diezelfde burgers bij het minste overtredinkje (snelheid, gordeltje, lampje) op de bon gooit zonder enig pardon. Al met al beetje wrang smaakje met deze ‘samenwerking’.

  3. @Dennis: 3 weken is nog snel, normaal hoor je eens wat na 6 maanden.

  4. @Paul538: Dat komt omdat er te weinig geld beschikbaar is. Als jij nu zelf op je snelheid let, je gordel vastmaakt en je auto goed onderhoudt, hoeft de politie daar geen geld voor vrij te maken en zich beter houden met belangrijke zaken. Het vervelende is dat veel ‘nette’ burgers hun eigen norm bepalen en gaan zeiken als de politie ineens gaat handhaven. Kijk eens goed naar jezelf en zorg dat de politie zich kan focussen op echte criminelen.

  5. @Paul538: “Kleine” overtredingen zijn ook tegen de wet. Ik krijg liever ook geen boete, maar accepteer het risico wel elke keer dat ik zonder fietsverlichting op stap ga.

  6. @Flieps:

    Mooi gezegd! 🙌🏻

  7. Ik heb ook al een eigen gevangenis laten bouwen in mn kelder. Als ik de boef te pakken krijg met deze app heeft ie het niet best!

  8. Is dat ook voor Belgie van toepassing?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.