Reacties voor: Politie adviseert om achtergelaten tablets en laptops in auto helemaal uit te schakelen

De politie waarschuwt dat mensen een telefoon, tablet of laptop die ze in de auto achterlaten helemaal moeten uitschakelen. De standby-stand is niet voldoende, want criminelen kunnen dankzij nieuwe hulpmiddelen gemakkelijker achterhalen waar apparaten met draadloze signalen te vinden zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Echt??? 😳 maar inhoudelijk niet 4g detectie (komt zelden voor in laptops!!) maar Bluetooth en WiFi

  2. Toch heb ik een toestel kunnen terugvinden dat nog verbonden was met het 4G

  3. 4G zou volledig uitgeschakeld moeten zijn als je device op vliegtuigstand staat. Ik vermoed dus eerder dat criminelen bijvoorbeeld elektromagnetische straling meten.

  4. Ik heb altijd gehoord dat het de batterij is die ze kunnen tracen, niet 4G

  5. @F3d4r: dat dacht ik ook altijd, maar blijkt niet zo te zijn. Signaal is te zwak om te onderscheppen.

  6. @F3d4r: Also ze het op die manier doen kun je er niks aan veranderen. Als ze het via signalen doen (wifi, 3g, 4g, bluetooth) kun je het dus op deze manier doen. Better safe than sorry.

    Het enige is: bij de laatste alinea zie ik “Vliegtuigstand niet voldoende”, maar dit wordt nergens toegelicht. Waarom zou dat niet voldoende zijn?

  7. Ik zou wel wat meer onderbouwing willen zien van de beweringen in het artikel.

    Ik denk zelf dat veel apparaten ondanks de standby-stand, wel reageren op bluetooth/wifi signalen. Aan de hand van het MAC adres, kunnen criminelen dan zien of het apple apparatuur is.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen
    Echt??? 😳 maar inhoudelijk niet 4g detectie (komt zelden voor in laptops!!) maar Bluetooth en WiFi

    Het gaat om apparatuur met draadloze technologie. Ook al noemt de politie specifiek 4G, de detectie kan natuurlijk ook werken via Wi-Fi, Bluetooth of eventuele andere straling. Om verwarring te voorkomen heb ik daarom in het artikel 4G vervangen door draadloze technologie.

    Hoe die criminele tools precies werken is blijkbaar bij de politie ook nog niet helemaal duidelijk, want ze vermoeden dat de dieven zo’n tool hebben (omdat ze opeens heel gericht gepleegde inbraken in auto’s zien).

    Origineel geplaatst door Nick
    Ik denk zelf dat veel apparaten ondanks de standby-stand, wel reageren op bluetooth/wifi signalen. Aan de hand van het MAC adres, kunnen criminelen dan zien of het apple apparatuur is.

    Daarom ook het advies om de apparatuur helemaal uit te zetten. Het gaat overigens niet specifiek om Apple-producten, maar om tablets, laptops en telefoons in het algemeen.

  9. Kooi van Faraday zou dit moeten kunnen oplossen. Dus: ijzeren* trommeltjes voor de telefoons en iPads, ijzeren* doos in de kofferbak waar je complete laptoptas in kan.

    Ik gebruik al ijzeren* visitekaart-houdertjes voor mijn betaalpassen; voorkomt skimmen.

    *moet dan vooral niet anti-magnetisch RVS zijn.

  10. Ik kan er helaas over meepraten. Vorig jaar bij een mcdonalds waarbij ik recht voor de ingang stond. Camerabeelden lieten zien dat ze heel langzaam een rondje om de geparkeerde auto’s reden, uiteindelijk naast de mijne parkeerden, de uitgang in de gaten hielden en toen het even rustig was mijn zijruit insloegen en mijn tas onder mijn jas vandaan haalden. Was door de donkere ruiten niet te zien wat er überhaupt in de auto lag. Ik zat binnen en heb ondanks het alarm niets gemerkt. Ik had geen direct zicht op de auto. Er zat o.a. Een iPad in de tas waarvan ik kon zien dat ze die een paar uur later probeerden te resetten. Helaas lukte dat niet maar omdat je standaard de gps tijdens installatie niet aan kon zetten kon ik helaas geen positie achterhalen. Was in elk geval een dure les. Ik laat m’n tas nooit meer achter. Zelfs niet voor een snelle boodschap in de supermarkt .

  11. Zou graag weten waarom ‘vliegtuigstand’ niet voldoende is, dan zouden toch alle radio’s niets meer mogen uitzenden. Vraag me af of ze nog wel ontvangen, dan zou je de lokale oscillator kunnen ontvangen, maar ik ga er vanuit dat die zo zijn afgeschermd dat de signaalsterkte zo zwak is dat die niet valt te detecteren.
    Hoe zou het gaan met auto’s die een vorm van on-line communicatie hebben voor bijvoorbeeld verkeersinformatie (bijv. TomTom HD). Ook auto’s die via een app on-line zijn hebben ook meestal wel een 4G verbinding aan staan.

  12. (Red.) Geen onderbouwing. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  13. Sorry hoor @#€*% Politie adviseert hiermee dus om je devices in je auto te laten maar wel uitgeschakeld?

    Volgens mij is er maar 1 advies, neem je dure spullen mee!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.