Sony Xperia Duo

Sony’s draadloze oordopjes werken met Siri

Sony heeft nieuwe draadloze oordopjes Xperia Ear Duo, waarmee je gelijktijdig naar gesprekken en naar muziek kunt luisteren. De oortjes werken ook met Siri.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe Sony Xperia Ear Duo oordopjes hebben iets bijzonders: er zit een gat in. Dat zorgt ervoor dat je gelijktijdig naar omgevingsgeluiden kunt luisteren en bijvoorbeeld een gesprek kunt voeren, terwijl je ook naar muziek luistert. Asociaal? Nah, misschien wel een beetje, maar daarmee heeft Sony wel iets extra’s te bieden ten opzichte van de AirPods. De Xperia Ear Duo’s werken ook met Siri, maar zijn ze daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de AirPods? Op Mobile World Congress 2018 kwamen we meer te weten.

Sony Xperia Ear Duo oordopjes

Eigenlijk kondigde Sony vorig jaar al de Xperia Ear aan als draadloze oordopjes. Ze hadden als bijzonderheid dat er een gat in zit. Toen was het nog een concept, maar dit jaar zijn de oordopjes klaar voor de markt. Ze hebben een iets andere naam gekregen, namelijk Xperia Ear Duo. Ze liggen vanaf mei 2018 in de winkel, maar goedkoop zijn ze niet: $280 en dat is meer dan 100 euro duurder dan de AirPods van Apple.

Sony Xperia Duo goud op MWC 2018

De Xperia Ear Duo is volgens Sony ook slim, met meerdere geavanceerde sensoren en een slimme ‘Spritzer’-chip, die activiteiten herkent en de context beter begrijpt. Zo passen de oordopjes het geluidsvolume automatisch aan op basis van je omgeving en het achtergrondgeluid. Ook merken de sensoren als je je hoofd beweegt. Je kunt bijvoorbeeld een telefoongesprek afwijzen door je hoofd te schudden. Of een gesprek opnemen door te knikken. Wil je een muzieknummer wisselen, dan schud je je hoofd van links naar rechts.

Sony Xperia Duo

De naam ‘Duo’ heeft te maken met de dubbele functie. Je kunt namelijk luisteren naar muziek en tegelijk omgevingsgeluiden horen en bijvoorbeeld een gesprek voeren. Een gat in elk oortje laat omgevingsgeluiden door. Ook is er een vrij groot gedeelte dat achter je oor verdwijnt. We dachten aanvankelijk dat dit de batterij is, maar het blijkt de Spatial Acoustic Conductor te zijn. Die stuurt muziek rechtstreeks naar je oor.

Sony Xperia Ear Duo

De oordopjes werken ook met assistenten zoals Siri en de Google Assistant. Het is dus ook geschikt voor iPhone-gebruikers. Met een speciale iOS-app voor de Xperia Ear Duo maakt Sony duidelijk dat deze oortjes heel nadrukkelijk ook voor iPhone-bezitters zijn bedoeld. Ze gaan vier uur mee per oplaadbeurt en als je ze in de meegeleverde oplaadcase stopt verdrievoudig je dat nog eens. Volgens Sony hoef je maar 12 minuten te laden om vervolgens weer twee uur muziek te kunnen luisteren. Mooi of niet? Dat mag je zelf bepalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 15:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen oordopjes, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.