Parallels Toolbox Packs

Met Parallels Toolbox Packs werk je productiever op de Mac (en pc)

Parallels brengt vandaag losse Toolbox Packs uit, met extra functies voor presentaties, video en systeemfuncties. De Toolbox Packs kosten een tientje per jaar en zijn zowel op Windows als macOS te gebruiken.

Parallels staat bekend als een oplossing waarmee je Windows op een Mac kunt draaien. Maar je kunt er nog meer mee. Met de vandaag aangekondigde losse Toolbox Packs breid je de functionaliteit verder uit.

De Parallels Toolbox bestond al langer en kreeg in februari nog een update naar versie 2.5, maar je moest daarbij meteen alle pakketten afsluiten. Gebruikers klaagden dat ze niet alles nodig hadden. Vandaar dat Parallels ze nu los aanbiedt.

Parallels Presentation Pack

Er zijn drie verschillende pakketten. Zo kun je met het Presentation Pack zorgen dat je Mac in een presentatiemodus staat. Daarbij worden bestanden op de desktop verborgen, komen er geen notificaties van mail en dergelijke binnen en wordt de resolutie automatisch aangepast voor externe schermen. Ook gaat je Mac niet in slaapstand terwijl je een presentatie geeft. Parallels onthoudt de gewenste instellingen voor elke externe monitor of projector die je gebruikt, zodat je dit maar eenmalig hoeft in te stellen.

Als de presentatie begint kun je met één klik meerdere apps, bestanden of mappen openen, zodat je niet eerst hoeft rond te bladeren terwijl de hele zaal meekijkt. Je bepaalt zelf in welke volgorde ze worden gestart en kunt de volgorde op elk moment aanpassen door te klikken en te slepen. Uiteraard gaat je screensaver niet aan en gaat je Mac ook niet in slaapstand. In totaal zitten er 14 functies in, waar je $10 per jaar voor betaalt.

Parallels Screen and Video Pack

Dezelfde prijs betaal je voor het Screen and Video Pack, dat bedoeld is voor iedereen die vaak schermactiviteiten moet opnemen. Je kunt je scherm makkelijk opnemen in de gewenste resolutie en met externe audiobronnen. Ook kun je instellen dat de opname met 1 tot 5 seconden vertraging moet beginnen, je kunt de video converteren naar MP4, video’s downloaden van je favoriete internetkanalen en gifjes maken. Ook hierbij heb je 14 functie voor $10 per jaar.

Parallels System and Disk Pack

In het System and Disk Pack vind je functies zoals opruimen van het geheugen en ruimte terugkrijgen op je schijf. De software ontdekt dubbele bestanden, waarschuwt welke bestanden het grootst zijn en verwijdert tijdelijke bestanden van het besturingssyteem en van toepassingen die niet meer nodig zijn. Dit kan al snel vele gigabytes besparen. Ook kun je RAM (werkgeheugen) vrijmaken en zorgen dat er minder wordt gebruikt.

Elk van deze Toolbox Packs is beschikbaar voor Mac en Windows, al kunnen de functies op details wel verschillend zijn. Elk kwartaal brengt Parallels een update uit met nieuwe functies. Wil je alledrie gebruiken dan betaal je $20 per jaar. Je kunt ze eerst 7 dagen proberen. Alle info is te vinden op parallels.com/toolbox.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2018, 14:53
Categorie Mac & macOS
Onderwerp parallels

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.