Pokémon Masters artwork.

In deze nieuwe Pokémon-game vecht je samen met bekende trainers uit de serie

Beschikbaar vanaf de zomer
The Pokémon Company heeft meer details vrijgegeven over Pokémon Masters, de eerstvolgende Pokémon-game die binnenkort verschijnt voor onder andere iOS. Vanaf de zomer kun je het in speciale real-time gevechten opnemen tegen de beste Pokémon-trainers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In het voorjaar werd in Japan een drietal nieuwe games en apps van Pokémon aangekondigd. De meest opvallende aankondiging was Pokémon Sleep, een game waarin je met slapen Pokémon kan trainen. Voor meer hardcore spelers is Pokémon Masters de veel aantrekkelijkere titel. Vandaag zijn er meer details naar buiten gebracht.

Update 19 juli: Een nieuwe trailer van de game laat meer gameplaybeelden zien. We zien hoe de gevechten eruit zien en hoe de speciale aanvallen van het scherm af spatten. Ook worden er enkele bekende trainers aan je voorgesteld.

Pokémon Masters: nieuwe Pokémon-game komt in de zomer

In het jarenlange bestaan van de Pokémon-serie zijn er veel bekende en minder bekende trainers in beeld verschenen. Van de tv-serie zijn bijvoorbeeld Brock en Misty bekende gezichten, maar ook in de games voor Nintendo-systemen zijn er veel memorabele trainers met hun Pokémon verschenen. In Pokémon Masters draait het om de trainers en hun favoriete Pokémon.

Pokémon Masters voor iOS.

In het spel is het de bedoeling om zogenaamde sync pairs te verzamelen. Dit is een combinatie van een bekende trainer met zijn of haar favoriete Pokémon. Je vormt een team van drie sync pairs en neemt het op tegen computergestuurde tegenstanders in real-time gevechten. In totaal zitten er 65 sync pairs in de game, maar op een later moment worden het er nog veel meer. Het uiteindelijke doel is om de kampioen van de Pokémon Masters League te worden. De trailer in de stijl an de tekenfilmserie legt meer over de game uit.

Het spel speelt zich af in de regio Pasio, waar iets andere regels gelden dan in die van andere Pokémon-games. Je bestuurt de drie trainers met hun Pokémon tegelijkertijd en geeft daarmee commando’s voor een hele reeks aanvallen die dus in real-time uitgevoerd worden. Om te kunnen aanvallen, moet je metertje wel genoeg gevuld zijn. Deze wordt automatisch bijgevuld en timing van de juiste aanvallen is daarbij belangrijk. Met de speciale Sync Moves voer je extra krachtige aanvallen uit. Ook trainers voeren hun eigen aanvallen uit, door bijvoorbeeld Pokémon te genezen met de juiste voorwerpen.

Pokémon Masters is free-to-start en verschijnt wereldwijd deze zomer voor iOS en Android.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 19 juli: Nieuwe trailer aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.