Pokémon Go Plus armband

Pokémon Go laat je zien waar je Pokémon hebt gevangen

Pokémon Go heeft een update gekregen en toont nu de locatie waar je bepaalde Pokemon hebt gevangen. Ook krijgt de Pokemon Go Plus-sensor een functie erbij.

Pokémon Go heeft vannacht een kleine update gekregen die het spel bijwerkt naar versie 1.9.0. De belangrijkste functie is dat je nu kunt zien waar je je bijzondere Pokémon ook alweer hebt gevangen. Ook zitten er extra functies voor de Pokémon Go Plus-armband in.

Locatie van gevangen Pokémon

Pokemon Go vanglocatieBekijk je een individuele Pokémon, dan kun je nu helemaal onderaan het scherm zien op welke locatie je deze hebt gevangen. Eerder stond er alleen de datum. Deze zogenaamde capture location onthoudt waar je de Pokémon oorspronkelijk hebt gevonden, ook als je later evolueert. Ving je bijvoorbeeld een Abra in de Efteling, zoals op ons screenshot hiernaast, dan zal de Alakazam die eruit voortkomt ook als vanglocatie de Efteling hebben. Dus niet de locatie waar je de evolutie hebt uitgevoerd. Zo vergeet je nooit waar je die Mr. Mime of Blastoise hebt gevangen. Je kan er echter niet mee achterhalen waar bepaalde Pokémon zich graag verstoppen, want je krijgt alleen de stad te zien, niet de GPS-coördinaten.

Incense strooien met de Plus
De update van Pokémon Go bevat ook nieuwe functies voor de Plus, de sensor waarmee je de game kunt spelen zonder steeds op het scherm van je smartphone te kijken. Je kunt de Pokémon Go Plus nu ook gebruiken om incense uit te gooien, waarmee je meer Pokémon naar je toe kunt lokken. Met de armband kun je ze vervolgens vangen.

De Pokémon Go Plus is sinds een week verkrijgbaar in Nederland en maakt met Bluetooth verbinding met je iPhone. Het knopje licht op als er een Pokémon in de buurt is, zelfs als je het spel niet actief speelt. Door op de knop te drukken gooi je een Pokébal. Als je gevangen hebt krijg je een regenboog van kleuren ziet. De armband is voor Apple-gebruikers minder interessant geworden omdat later dit jaar de Apple Watch-app van Pokémon Go uitkomt, waarmee je de meeste functies ook op je pols kunt uitvoeren. Zonder dat je een plastic accessoire op je kleding hoeft te dragen.

Pokémon Go Plus wearable

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2016, 9:27
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.