Pokémon Go AR+.

Zo werkt de nieuwe AR+ modus van Pokémon Go

Pokémon Go krijgt een AR+ modus, gemaakt met ARKit. Dit levert extra Stardust en XP op voor mensen met een geschikt toestel. Maar pas op, want de Pokemon rent weg als je te snel dichterbij komt!

Pokémon Go AR+.

Pokémon GO krijgt een verbeterde augmented reality-modus, gemaakt met ARKit. De ze nieuwe AR-modus zal dan ook alleen op de iPhone en iPad te gebruiken zijn, niet op Android. Ontwikkelaar Niantic noemt het AR+ en het komt later deze week beschikbaar in de game. Daarnaast belooft Niancic dat er binnenkort een geliefde Pokémon te vangen is.

Pokémon Go met ARKit

Afgelopen juni demonstreerde Niantic al de verbeterde AR-modus in een betaversie, waarbij gebruik was gemaakt van ARKit. Inmiddels is de functie klaar voor het grote publiek, maar alleen als je iOS-gebruiker bent. Het was altijd al mogelijk om de telefooncamera te gebruiken om Pokémon geprojecteerd te zien in de werkelijke wereld, maar het zag er altijd wat simpel uit omdat de gyroscoop als enige sensor werd gebruikt. Je kreeg niet de indruk dat de Pokémon echt in de tuin of in de kamer stond en er gebeurde niets bijzonders als je er naartoe wandelde.

Gebruikte jij de ‘oude’ AR-modus? Laat het weten in onderstaande poll!

Zo werkt de nieuwe Pokémon Go AR+ modus

De verbeterde AR+ modus maakt het een stuk realistischer. Als je met AR+ een Pokémon tegenkomt, krijg je een waarschuwing over je veiligheid. Vervolgens tik je op een plat vlak zoals een grasveldje of een tafel en de Pokémon verschijnt in beeld.

Je kunt nu dichterbij komen, om de Pokémon nog makkelijker te kunnen vangen. Maar doe rustig aan, want als je té opgewonden naar de Pokémon toe rent, zal hij wegrennen. Als je dichtbij genoeg komt zal de ‘Expert Handler’-modus in actie komen, waardoor je een grotere pakkans hebt. Je zult zult dus in AR+ modus naar de Pokémon moeten sluipen om te zorgen dat ‘ie blijft zitten. Als het lukt krijg je extra XP en Stardust. Dat kan tot afgunst leiden onder gebruikers, want het is wat zuur als de verhoogde vangkans en extra XP aan je neus voorbij gaan, omdat je een niet-geschikt toestel hebt. Het werkt namelijk alleen op de iPhone 6s en nieuwer, want dat is de minimale eis om ARKit te kunnen gebruiken.

Ook is het bijzonder dat Niantic de functie alleen voor iOS maakt. Maar het kan niet anders: ARKit is alleen beschikbaar voor iOS. Niantic wilde niet zeggen of ze de game ook aanpassen voor ARCore, Google’s antwoord op ARKit.

Pokémon Go AR+ met Pikachu.

Delibird tijdens de feestdagen

Niantic bevestigde verder dat er tijdens de feestdagen een extra Pokémon beschikbaar komt in de game, eentje die voorheen schitterde door afwezigheid. Het gaat om Delibird, een vogel met een zak cadeautjes. Delibird is afkomstig uit de tweede generatie Pokémon, terwijl inmiddels al de derde generatie Pokémon in de game is geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2017, 15:33
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.