Playnice voor iPhone geeft je locatie in Google Latitude vaker door

Playnice is een script, dat je locatie in Google Latitude vaker doorgeeft zodat je niet steeds de mobiele browser hoeft te openen. Je hebt er wel MobileMe voor nodig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google latitudeOp de iPhone is Google Latitude maar tot op zekere hoogte nuttig. Je moet namelijk steeds opnieuw de browser opstarten en naar google.com/latitude gaan om je locatie door te geven. Ontwikkelaar Nat Friedman zag mogelijkheden om het te verbeteren: hij maakte afgelopen weekend een script met de naam playnice, dat je locatie uit MobileMe haalt en naar Google Latitude stuurt. Nat kondigde het script aan op zijn blog en liet weten dat hij gebruik heeft gemaakt van ‘scraping’.

Friedman kreeg hulp van Jack Catchpoole om het voor elkaar te krijgen. Dat kan niet anders, aangezien Google nog geen API heeft uitgebracht om Google Latitude via een derde partij te updaten.

Het grootste nadeel van Playnice, naast het feit dat het een script en geen kant-en-klaar programmaatje is, is dat je een MobileMe-abonnement moet hebben. Daarnaast moet de functie Find My iPhone ingeschakeld staan en moet je een mobiele dataverbinding hebben. Wat eigenlijk niet in de posting van Friendman genoemd staat, is of de locatie ook realtime wordt bijgewerkt of hoe vaak de locatie wordt ververst.

Voor mensen die wel Google Maps maar niet Google Latitude gebruiken is er ook een kleinigheid uitgekomen in Cydia: Maps Enhancer breidt Google Maps op de iPhone uit met twee functies: kaartuitsnedes in de cache bewaren en maximaal zoomniveau aanpassen. Het zoomniveau van satelliet-, straat- en terreinweergave kun je onafhankelijk van elkaar instellen. Te installeren via de BigBoss-repo.

Meer informatie over Playnice vind je op de website van Nat Friedman.
Het script downloaden kan hier: Playnice.
Tipgevers: Michael en Xander

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2009, 17:01
Categorie iOS
Onderwerpen google, google maps, latitude

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.