RiP Dev verandert prijsmodel voor Kali Anti-Piracy

Ripdev heeft het prijsmodel voor Kali gewijzigd, de oplossing waarmee illegale kopieën van App Store-applicaties tegen te houden zijn. Ontwikkelaars betalen nu een vast bedrag per kwartaal.

kaliVolgens het Ripdev Team is tot nu toe geen enkele Kali-applicatie als crack verschenen. Kali is een methode om betaalde iPhone-applicaties te beschermen, zodat ze niet via de dubieuze repo of website gratis te downloaden zijn. Tot nu toe hanteerde Ripdev een prijsmodel, waarbij je betaalde op basis van verkochte applicaties. Dat bleek voor veel ontwikkelaars teveel gedoe. Ze zijn daarom overgestapt op vaste bedragen: een activatiefee van $100 en daarna $50 per kwartaal.

Jammer genoeg geeft Ripdev geen lijst van ontwikkelaars die gebruik maken van Kali, zodat moeilijk te controleren is of hun claim klopt. Feit is wel, dat piraterij een toenemend probleem voor ontwikkelaars is. Onlangs werd bekend dat de game The Little Tank That Could in 96% van de gevallen gespeeld wordt door iemand die een illegale kopie heeft gedownload. Ripdev’s oplossing zou dat moeten voorkomen. Ripdev rekent voor, dat de kosten snel zijn terugverdiend: met 101 gestolen kopieën van een $0,99 kostende applicatie heb je de de activatiekosten al terugverdiend (wie goed kan rekenen, ontdekt dan dat je één cent tekort komt en het eigenlijk 102 moet zijn, maar een kniesoor die daarop let, toch?). De vraag is wel, of alle ‘piraten’ de applicatie alsnog gaan kopen als het niet meer gratis te downloaden is.

Meer info: Ripdev
Via: iClarified

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2009, 18:51
Categorie Apps
Onderwerpen piracy, ripdev

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.