Reacties voor: PkgBackup voor Cydia nu nog sneller (jailbreak)

PkgBackup heeft een update gehad naar versie 3.1.6 gekregen. De applicatie is sneller geworden, backups nemen minder ruimte in beslag, maar je moet er nu wel meer voor betalen: $3,49.
Lees het complete artikel → PkgBackup voor Cydia nu nog sneller (jailbreak)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Als je hem eerder had gekocht hoef je voor de upgrade geloof ik niet te betalen. Het lijkt er op dat ik deze gewoon heb kunnen installeren.

  2. Behalve dat je je springboard kunt herstellen, kun je toch ook gratis backuppen met Rock, of niet?

  3. Wat zijn de voordelen tov van de gratis AptBackup?

  4. Wat heb je aan snelheid? Laat het aub eerst zn primaire taak goed doen zeg, en dat is app restore! Heb gisteren voor de eerste keer een restore gedaan met deze app (laatste versie!). Het enige wat het deed was al mijn sources in Cydia wissen en de telefooninstellingen zoals phone naam, taal, en wifi settings wijzigen. En ja DE APPS WAREN NIET TERUGGEZET.

    Kan natuurlijk aan mijn iDevice liggen…maar in ieder geval frustratie posten lucht wel op:)

  5. Het is mooi opgezet maar nadat ik gisteren de app geinstalleerd had en ging gebruiken was cydia meteen corrupt.Cydia gaf de ene fout na de andere,cydia weg en mijn apps verdwenen.Cydia opnieuw geinstalleerd en met veel zoeken op internet, files handmatig verwijderd met iphone-maps.Ik durf de app nu niet meer te gebruiken.
    Als ik cydia wil verversen krijg ik steeds GPG error en pubkey missing?

  6. Helaas de laatste keer bij mij ook niet goed gegaan, dus hoop dat de stabiliteit van het programma ook verbeterd is 😉

  7. @Piet:
    Als ik me niet vergis, maakt pkg een volledige backup van al je cydia apps en instellingen. Aptbackup houdt enkel een lijstje bij van al je geïnstalleerde cydia apps. Maw. Aptbackup moet opnieuw alle cydia apps downloaden en, weeral als ik me niet vergis, moet je de instellingen opnieuw handmatig uitvoeren voor deze apps.
    Staat vast wel meer uitleg in het forum.

  8. Origineel geplaatst door thomas
    Het is mooi opgezet maar nadat ik gisteren de app geinstalleerd had en ging gebruiken was cydia meteen corrupt.Cydia gaf de ene fout na de andere,cydia weg en mijn apps verdwenen.Cydia opnieuw geinstalleerd en met veel zoeken op internet, files handmatig verwijderd met iphone-maps.Ik durf de app nu niet meer te gebruiken.
    Als ik cydia wil verversen krijg ik steeds GPG error en pubkey missing?

    probeer dit eens:
    dit werkte bij wel goed, natuurlijk wel terminal op je iphone hebben…

    Shell access (terminal or ssh)
    Su root (pw: alpine)
    dpkg –configure -a
    apt-get update
    apt-get install cydia (if this fails add —fix-missing)
    apt-get upgrade (to install mobilesubstrate correctly)
    reboot

  9. Dank je voor de tip Michiel ik ga dit uitproberen,Hopenlijk werkt cydia dan weer bij mij.

  10. Er zijn dus meer mensen die problemen hebben met pkgbackup. Weliswaar beiden problemen in cydia, maar volgens mij verschillen ze v aard tussen die van thomas en mij. Dus laat me ook even mijn oplossing posten.

    NB: dit doe je alleen als je na een restore met Pkgbackup, in cydia een waarschuwing pop-up krijgt van “Duplicate source list (blabla)” en al je sources leeg zijn. Maar al je cydia apps functioneren allemaal nog!

    1) Open IFILE of SSH naar private/var/lib/apt/lists
    2) Verwijder alles BEHALVE de “Partial” folder
    3) Open cydia en ga naar tab “changes” en druk op refresh
    4) you should be good to go!

  11. Kortom, PkgBackup klinkt niet echt als een aanrader. Hoe zijn jullie ervaringen dan met AptBackup (gratis)?

  12. Ik heb eerst moeten doen wat Cielo schrijft toen waren de meeste fouten weg .Toen heb ik ModMyi.com gedeinstalleerd-gereboot en toen er weer op gezet.

    Nu werkt cydia meestal wel weer goed .
    Voor mij nooit meer PkG .Ik ben ook net als Gonny benieuwd naar jullie ervaringen met AptBackup?
    Op dit moment durf ik niks meer te doen met dit soort backup apps .In iphone-maps stonden zelfs dubbele mappen en die heb ik ook opnieuw geinstalleerd .ben ik 5 uur mee bezig geweest dankzij PkG .

  13. Geen idee Gonny ik ben daar ook zeer benieuwd naar.
    Even een vraag Plaats je alle berichten of soms ook niet?Mijn bericht hierop is niet geplaatst?
    Dit mag je natuurlijk verwijderen maar ik was benieuwd?

  14. ik gebruik gewoon rock voor mijn apps terug te zetten en dat werkt prima

  15. Ik heb gisteren deze app geprobeerd, het maakte netjes een lijstje van mijn apps. alleen het ging niet zo lekker want sommige programmas kwamen niet terug en stonden alleen maar in de lijst en bepaalde apps waren als een “cloud” geinstaleerd zonder een icoontje op m`n springboard. kortom gaar.

  16. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Kortom, PkgBackup klinkt niet echt als een aanrader. Hoe zijn jullie ervaringen dan met AptBackup (gratis)?

    Ik gebruik al sinds FW2.x AptBackup en dit werkt goed, zolang je inderdaad de “beperking” in de gaten houdt, nl. dat ie alleen restored DIRECT na het terugzetten van een backup (na restore) in iTunes. En hou er rekening mee dat alle Cydia-apps die je geinstalleerd had, opnieuw gedownload moeten worden, dus zorg voor een stabiele (wifi)verbinding op dat moment. Je krijgt maar 1 kans dus om je Cydia-apps terug te kunnen zetten met AptBackup!
    De enige keer dat het niet werkte, was met de overgang naar FW3.0, AptBackup had nog incompatibilities daarmee (zoals zoveel Cydia-apps toendertijd).

    Voor zomaar even een backup van Cydia-apps terug te zetten (zonder restore in iTunes), voldoet AptBackup dus niet. Mogelijk biedt Rock daar een betere optie voor (ben ik niet bekend mee, maar ga het eens proberen (al had ik het nooit eerder nodig), een aantal opmerkingen heeft me toch wel nieuwsgierig gemaakt).

  17. Nu een restore aan het doen omdat mijn GPS er (nota bene op reis) mee gekapt was en heb dat voor het eerst met Rock gedaan en dat werkt inderdaad prima, dus wat mij betreft is dat ook een aanrader.

    M’n GPS trouwens wel meteen na de nieuwe JB getest en die doet het gelukkig weer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.