iPhone-verkoop in New York: even niet via AT&T

In New York is ophef ontstaan over de verkoop van iPhones. Via de AT&T website kun je de iPhone tijdelijk niet aanschaffen. Dat heeft te maken met datacongestie, fraude of een doorgeslagen regiomanager.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

new yorkEr is grote ophef in de VS omdat AT&T geen iPhones meer in de stad New York uitlevert. Eerst zou het ermee te maken hebben dat AT&T wilde voorkomen dat het datanetwerk nog meer belast wordt door iPhone-bezitters, die veel te fanatiek gebruik maken van mobiel internet. Later zou het zijn, omdat de iPhones uit een apart distributiecentrum komen, die domweg door z’n voorraad heen is. Er waren ook geruchten dat het iets met veelvuldig voorkomende fraude te maken had. Wie toch een iPhone wil hebben, kan gewoon bij een Apple Store naar binnen lopen of een iPhone bestellen via de website van Apple. De iPhone-stop heeft dus alleen iets te maken met het online bestelsysteem van AT&T.

De reactie van AT&T erop was nogal verschillend. The Consumerist kreeg als verklaring te horen via een medewerker van de klantenservice:

Yes, this is correct, the phone is not offered to you because New York is not ready for the iPhone. You don’t have enough towers to handle the phone.

The iPhone Blog nam contact op met de PR-afdeling van AT&T. Die zeiden:

We periodically modify our promotions and distribution channels.

Al met al geen reden tot paniek: het lijkt er meer op dat een regiomanager van AT&T gewoon is doorgeslagen. Als de maatregel namelijk met fraude te maken heeft, is het vreemd dat AT&T andere dure smartphones zoals Blackberry’s gewoon blijft verkopen. Wil je nog steeds een iPhone kopen in New York City, dan kun je gewoon een AT&T Store of een Apple Store in te lopen om er eentje te kopen.

Consumerist meldt nu dat New Yorkers de iPhone wel weer via de website van AT&T kunnen bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2009, 22:20
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.