Pictar camera hoes voor de iPhone.

Pictar geeft je iPhone de grip van een DSLR-camera

De Pictar hoes voor de iPhone geeft je meer grip tijdens het maken van een foto. Bovendien krijg je allerlei fysieke knoppen zodat je met één hand foto's kunt maken met je iPhone. De Pictar werkt bovendien met de speciale Pictar-app.

Pictar camera hoes voor de iPhone.
Heb je je iPhone wel eens uit je handen laten vallen tijdens het maken van een foto? De Pictar, een nieuw Kickstarter-project, is een soort hoes waarmee je de vorm van een traditionele camera aan je iPhone geeft. Hiermee geef je je iPhone ook meerdere fysieke knoppen om de verschillende camerafuncties van de bijbehorende app te kunnen gebruiken.

Pictar met fysieke knoppen

Buiten het feit dat de Pictar meer grip geeft op je iPhone zodat je met één hand een foto kunt maken, brengt deze ook een verscheidenheid aan opties. Het accessoire bevat een aantal knoppen en verschillende opties, waardoor hij het maken van foto’s een stuk makkelijker moet maken.

Allereerst schuif je je iPhone in de Pictar. Omdat hij verstelbaar is, passen de meeste iPhones in de Pictar. Dat wil zeggen dat hij werkt met de iPhone 4(s), iPhone 5(s/c), iPhone SE en iPhone 6(s). Helaas is de iPhone 6(s) Plus te groot voor de Pictar. Bovendien is er geen Bluetooth nodig. Bij elke knop die je indrukt wordt een aparte toon verstuurd die door de microfoon van je iPhone opgepikt wordt. Vervolgens voert de bijbehorende app daar de passende handeling bij uit.

De sluiterknop bovenop de Pictar heeft twee functies. Door hem half in te drukken, kun je het te fotograferen object scherpstellen. Door hem helemaal in te drukken schiet je vervolgens een plaatje. De Smart Wheel bovenop laat je kiezen uit meerdere standen, zoals video-opname en portretmodus. Je kunt zelfs de exposure aanpassen via de speciale Exposure Compensation Wheel.

Zoom Ring

Maar de echte truc zit hem in de Zoom Ring. Dit wieltje laat je inzoomen met één hand, zodat je geen pinch-to-zoom beweging hoeft te maken op het scherm van je iPhone. Door deze ring in te drukken wissel je naar de frontcamera van je iPhone, zodat je een selfie kunt maken.

Pictar camera hoes voor de iPhone met fysieke knoppen.

Zoals eerder gezegd werkt de Pictar alleen met de speciale app die alle signalen van het accessoire oppikt. De Pictar is verder nog uit te breiden met allerlei accessoires, zoals een flitslamp, een polsbandje en een klein statief. Het project heeft op moment van schrijven nog 35 dagen te gaan en heeft al bijna $50.000 opgehaald. Om het project te laten slagen is in totaal $100.000 nodig. Voor $90 kom je in het bezit van de klassieke set met daarin, naast de Pictar en de app, het polsbandje en een opberghoes. Je kunt het project steunen en er meer over lezen op de Kickstarterpagina van Pictar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2016, 12:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.