Philips introduceert nieuwe Fidelio AirPlay-speakers voor iPad

Philips introduceert vier geluidssystemen voor de iPad die gebruik maken van een ingebouwde AirPlay-technologie. De eerste speaker in de nieuwe Fidelio-lijn verschijnt in juli 2011.

Philips Fidelio Soundsphere voor iPad met AirPlayPhilips heeft een handvol nieuwe iPad-speakersets gepresenteerd op een beurs voor consumentenelektronica in New York. De speakers richten zich in het bijzonder op iOS-apparaten zoals de iPad en hebben ingebouwde AirPlay-technologie. Dat houdt in dat je draadloos muziek kan laten spelen op de sets. De goedkoopste box zal 229 dollar (161 euro) kosten. Het topmodel van de Fidelio-serie kost 500 dollar (351 euro).

De speakers van Philips hebben een ingebouwde chip die de AirPlay-techniek mogelijk maakt. Applicaties die AirPlay ondersteunen, te herkennen aan een deel-knop, kunnen hun muziek er draadloos op afspelen. Op dit moment heeft Philips al een eigen Fidelio-app voor de iPad en iPhone, maar hoewel die er strak uitziet, wordt die gekraakt in de reacties in de App Store. De applicatie crasht vaak en ontbeert equalizers.

De website Engadget maakte kort kennis met de nieuwe AirPlay-speakers van Philips en presenteert ze in onderstaande video. De Fidelio DS8800W, Fidelio DS3881W en AD7000W komen er aan bod. Die drie verschijnen tegen het einde van het jaar. De eveneens getoonde Fidelio SoundSphere DS6800W komt in juli uit voor 400 dollar (281 euro). Dat is ook het systeem dat hierboven op de foto staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2011, 17:09
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen airplay, philips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.