Apple bevestigt webapplicaties voor iCloud, publiceert FAQ

Apple heeft meer details bekendgemaakt over de transitie van MobileMe naar iCloud en de daarbij behorende gevolgen voor MobileMe-gebruikers. Ook heeft het bedrijf bevestigd dat er webapplicaties voor e-mail, contactpersonen, agenda's en Zoek mijn iPhone komen, die via icloud.com toegankelijk zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iCloudApple heeft zojuist meer informatie bekendgemaakt over de overgang van MobileMe naar de nieuwe gratis clouddienst iCloud, die deze herfst samen met de introductie van iOS 5 beschikbaar zal komen. Hieruit blijkt onder andere dat een aantal bestaande MobileMe-diensten niet meer via iCloud toegankelijk zal zijn en dat er evenals bij MobileMe ook webapplicaties beschikbaar komen om onder meer e-mail, contactpersonen en agenda’s te beheren.

Op een nieuwe webpagina (Engels) legt Apple uit wat voor bestaande MobileMe-gebruikers de gevolgen van de iCloud-transitie zijn. Hier valt onder meer te lezen dat alle MobileMe-accounts gratis verlengd zijn tot 30 juni 2012, waarna de MobileMe-diensten definitief niet meer beschikbaar zullen zijn. Met de introductie van iCloud zullen er tevens enkele diensten verdwijnen, dit zijn: iWeb publishing, Gallery en iDisk. Gebruikers krijgen daarvoor in de plaats wel de nieuwe diensten iTunes in the Cloud, Photo Stream, Documents in the Cloud, automatisch downloaden van applicaties en boeken (met aankoopgeschiedenis) en reservekopieën van iOS-apparaten maken en herstellen.

Diensten van iCloud

Ook heeft Apple bevestigd dat iCloud voor e-mail, contactpersonen, agenda’s en Zoek mijn iPhone webapplicaties krijgt die vanaf de officiële lancering via icloud.com beschikbaar zullen zijn. Gebruikers kunnen hun bestaande MobileMe-adres behouden en instructies over het overzetten van e-mail, contactpersonen en agenda’s volgen deze herfst als iCloud officieel beschikbaar zal komen. Verder heeft Apple bevestigd dat gebruikers die niet voldoende hebben aan de gratis 5 GB opslagruimte (dit is exclusief gekochte applicaties, muziek, boeken en foto’s in de Photo Stream), extra opslagcapaciteit kunnen bijkopen. Details hierover volgen bij de lancering van iCloud.

Meer informatie: Apple (Engels)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2011, 18:00
Categorie Apple
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.