Philips Hue Tap

Philips Hue gaat toch weer lampen van derden toestaan

Philips Hue gaat toch weer lampen van derden toestaan. Philips wilde de lampen eerst blokkeren, omdat ze niet goed samenwerkten met het app-bedienbare systeem.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De beslissing om lampen van derden te blokkeren voor het Hue-systeem is Philips aardig opgebroken. Ze kregen forse kritiek te verduren en hebben daarom de beslissing nu snel weer teruggedraaid: Philips Hue gaat weer lampen van derden toestaan, schrijft de fabrikant in een (bijgewerkt) bericht aan ontwikkelaars.

Philips Hue Tap

Philips blokkeerde sinds de update naar Hue 2.0 de toegang voor lampen van LG, Osram en andere fabrikanten, ook al werkten ze via het ZigBee-protocol. Volgens Philips konden ze de juiste werking niet garanderen, waardoor ze hadden besloten om verdere ondersteuning te stoppen. Die beslissing was nogal controversieel, omdat Philips zich eerst voorstander toonde van een open systeem waar zoveel mogelijk partijen op konden aansluiten. Dat leidde tot een levendige community van appontwikkelaars en fabrikanten die apps en producten maakten, die aangesloten konden worden op Philips Hue.

Uit de aanvankelijke reactie van Philips bleek, dat ze een Apple-achtige aanpak zochten, waarbij ze volledige controle zouden hebben over het Hue-systeem. Fabrikanten die geschikte accessoires wilden maken, moesten zich maar aansluiten bij het Friends of Hue-programma. Nu lijkt die beslissing weer gedeeltelijk teruggedraaid.

Philips gaf iCulture de volgende verklaring naar aanleiding van het weer openstellen van Hue:

We hebben onlangs de software voor Philips Hue geüpgraded om onze klanten de beste, naadloze ervaring met connected verlichting te kunnen bieden. Deze wijziging hebben wij te goeder trouw aangebracht. We hebben echter onderschat welke invloed dit heeft op een klein aantal klanten die lampen van andere merken gebruiken die niet meer bediend zouden kunnen worden met de nieuwe versie van de Philips Hue-software. Met het oog op de reacties van onze klanten hebben wij besloten de software-upgrade ongedaan te maken zodat lampen van andere merken gewoon zoals voorheen zullen blijven werken met het Philips Hue-systeem.

We werken op dit moment aan het terugdraaien van de upgrade en zullen binnenkort bevestigen wanneer een nieuwe beschikbaar is.

Philips blijft zich ervoor inzetten haar klanten te voorzien van de best mogelijke ervaring met connected verlichting. Dat is ook de reden achter de introductie van het ‘Friends of Hue’ partnerschapsprogramma dat erin voorziet producten en platformen van andere merken te testen en te certificeren om te garanderen dat deze naadloos samenwerken met Philips Hue. Klanten die gebruikmaken van niet gecertificeerde lampen kunnen echter geconfronteerd blijven worden met dezelfde incompatibiliteitsproblemen als voorheen, zoals lampen die niet naar nulniveau dimmen of niet de juiste kleuren of scènes weergeven.

Philips moedigt andere merken aan zich aan te sluiten bij Friends of Hue, zodat we kunnen samenwerken om een naadloze en geweldige verlichtingservaring te verzekeren.

Tipgever: Brian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 16:59
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.