3D Touch op de iPhone 6s.

Apple moedigt ontwikkelaars aan om hun apps aan te passen met 3D Touch

Apple vraagt ontwikkelaars om gebruik te maken van 3D Touch. Hoewel er al flink wat apps zijn die deze functie ondersteunen, is dat voor Apple niet genoeg. In een e-mail en speciale pagina legt Apple nog eens de nadruk op deze iPhone 6s-functie.

3D Touch is een nieuwe functie die alleen aanwezig is in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Steeds meer apps bieden ondersteuning voor deze nieuwe functie, maar dat is voor Apple niet genoeg. In een e-mail aan ontwikkelaars vraagt Apple om volop gebruik te maken van de mogelijkheden die 3D Touch biedt.

3D Touch op de iPhone 6s.

3D Touch in steeds meer apps

Dankzij 3D Touch en de hardware van de iPhone 6s is het mogelijk om druk uit te oefenen op het scherm. Zo zijn er Quick Actions, waardoor je met een harde druk op het appicoon snel naar belangrijke functies kan springen. Ook Peek en Pop is een onderdeel van 3D Touch, zodat je bijvoorbeeld een preview van een e-mail kan zien zonder dat je de daadwerkelijke e-mail hoeft te openen. De meeste standaardapps op de iPhone ondersteunen dit al, maar Apple wil graag dat iedereen hier gebruik van gaat maken.

Op een speciale pagina in het ontwikkelaarsgedeelte van de Apple-website brengt Apple 3D Touch nog eens extra onder de aandacht. De afgelopen tijd is al een groot aantal apps geüpdatet met 3D Touch. Zo werd gisteren 3D Touch nog toegevoegd aan Procreate Pocket en Microsoft Outlook. Ook populaire apps als Pixelmator, WhatsApp, Telegram, Instagram, Facebook en Twitter zijn inmiddels voorzien.

Voorlopig lijkt het er echter op dat 3D Touch exclusief voor de iPhone blijft. Gisteren verscheen het gerucht dat de iPad Air 3, die in de eerste helft van 2016 verwacht wordt, geen 3D Touch krijgt. Ook de nieuwe iPad Pro moet het zonder deze functie doen. Wel lijkt Apple druk bezig te zijn met een schaalbare vorm van 3D Touch voor toekomstige iPad- en iPhone-modellen, maar dat lijkt voor het komende jaar nog geen optie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 11:00
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp 3d touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.