Philips Lightguide bollen

Reacties voor: Matter-support voor Philips Hue nu beschikbaar: zo activeer je het (als je dat wil)

Na het eerdere uitstel is de Matter-update voor de Philips Hue-bridge nu eindelijk beschikbaar. Hoewel je daar als Apple-gebruiker niet per se profijt van hebt, kunnen er redenen zijn om toch de Matter-update uit te voeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Aanmelden als beta tester en je kan hue matter toevoegen aan home kit. Ik merk dat het beter werkt in een groter huis

  2. Origineel geplaatst door Ben
    Aanmelden als beta tester en je kan hue matter toevoegen aan home kit. Ik merk dat het beter werkt in een groter huis

    Als sygnify de lancering uitstelt lijkt het me dat er nog voldoende bugs inzitten. Weet niet of het dan verstandig is om een heel huis met de verlichting aan een beta app te hangen.

  3. @Macvin: voor mij werkt deze prima en betere verbinding dan voorheen. Ik heb een voor en achterhuis met de keuken er tussen. Hub hangt in het voorhuis waardoor in het achterhuis vaak diverse lampen en schakelaars niet goed reageerde. Nu geen problemen meer. Ik hoop dat Netatmo ook snel mee gaat doen. Het radio signaal is echt te zwak nu.

  4. (Red.) Artikel bijgewerkt na aankondiging van Matter-update.

  5. Betekent dit ook dat ik Matter producten kan koppelen aan de Hue bridge? En vervolgens zie in HomeKit? Ben wel klaar met al die verschillende bridges voor elk product, dus zou fijn zijn dat alles via 1 bridge werkt.

  6. Voor Homekit gebruikers is dit niet interessant (tot nu toe dan). Als je naar Matter overstapt vervallen de voordelen van de Homekit integratie. Bv adaptive lighting wordt niet door Matter ondersteund. Dus let goed op voor je overstapt.

    Ik hoop dat ze bij Hue hetzelfde doen als bij Aqara. Een update uitbrengen zodat het apparaat Matter compatible is, maar de optie blijven geven om je apparaten via Homekit te koppelen. Mocht Matter in de toekomst volwassener zijn dan kun je alsnog overstappen

  7. @Ro: Goed om te weten. In het algemeen wel iets om rekening mee te houden inderdaad. Maar ik denk dat ik Adaptive lighting niet ga missen. Hue heeft zelf ook adaptive ligting in de vorm van een speciale scene die per ruimte aan te passen is. Persoonlijk vind ik dat een stuk beter werken.

  8. (Red.) Artikel bijgewerkt na release van de Matter-update.

  9. Met de nieuwste update is het mooi dat je andere apps kunt koppelen. Echter voor bijvoorbeeld iCasa lampen die worden direct in de Hue app toegevoegd en niet via een andere app. Worden deze dan nu ook automatisch in Matter meegenomen. (en dus zichtbaar in Homekit)?

  10. Mijn Hue bridge verloor eind vorig jaar verbinding met homekit en is sindsdien ook niet meer te verbinden. Flinke irritatiefactor in ons huis.

  11. Origineel geplaatst door Ro
    adaptive lighting wordt niet door Matter ondersteund.

    Dus de standaard die ons een perfecte samenwerking beloofde vereist alsnog een applicatie per fabrikant. In plaats van een vervanger voor 11 verschillende protocollen hebben we er een twaalfde bij gekregen.

  12. Top! Maar dit gaat me veel werk kosten, je moet de bridge loskoppelen en vervolgens opnieuw toevoegen, ofwel 50 lampen opnieuw in scènes zetten. Pfoe

    Kan ik wel HomeBridge loskoppelen van Hue. Leuk klusjes voor de winter.

  13. Fijn dat dit nu kan! Ik heb veel fysieke dimmers die aan te sluiten zijn op de hue bridge, maar verschijnen dan niet in HomeKit.
    Alleen snap ik niet hoe je nu moet koppelen via Matter. Ik krijg een koppelcode en wat dan?

  14. Zojuist ook proberen te koppelen met HomeKit, maar hue app geeft aan dat Matter niet beschikbaar is op dit moment. Iemand een idee?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.