Philips Hue GU10 ledlampjes nu te koop in Apple Store Amsterdam

De Philips Hue-lampen zijn nu ook in GU10-variant te krijgen. De lampen zijn in de Apple Store Amsterdam al verkrijgbaar voor 60 euro per stuk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

lampje handDe Philips Hue-lampjes zijn nu ook in een GU10-variant verkrijgbaar. Het bijzondere is dat de lampjes nog niet officieel door Philips of Apple zijn aangekondigd en nog niet online verkrijgbaar zijn, maar al wel in Europese Apple Stores staan uitgestald. Tot nu toe waren alleen lampen met grote fitting en speciale lampen zoals de Bloom verkrijgbaar. We ontvingen een tip over deze lampjes van iCulture-lezer Remy, die de GU10-versie van de Philips Hue-lampen al in de Apple Store Amsterdam had gezien. We gingen zelf kijken en troffen zo’n 15 losse lampjes en 4 starterkits met de nieuwe lampjes aan.

De GU10-ledlampjes zijn nu ook online te koop in een starterpack van €199,95. Je hoeft er dus niet meer voor naar Apple Store Amsterdam.

Ook in een Apple Store in Frankrijk was het lampje al te koop, blijkt uit een discussie in de Philips Hue Community. De verkoopster dacht echter dat het een fout was. De lampen zouden nog helemaal niet te koop mogen zijn. Toch zijn de nieuwe GU10-lampjes ook in ruime mate aanwezig bij de Apple Store Amsterdam. Toen we rond 17:15 uur langsgingen zag de voorraad eruit zoals op onderstaande foto.

philips hue apple store amsterdam
De Philips Hue-collectie in de Apple Store Amsterdam. In het vak rechtsboven ca. 15 losse GU10-lampjes. Rechtsonder zijn vier starterkits met GU10-lampjes te zien. Ook zie je de eerder vandaag besproken Mickey Mouse-lampen.

hue doosje kleinEen losse lamp kost €59,95, een starterkit met drie lampen en een bridge kost €199,95. Opvallend was dat het EasyPay-systeem van Apple de streepjescodes van de producten nog niet herkende. Als de lampjes straks online verkrijgbaar zijn, zijn ze onder Apple’s productcodes HD393ZM (Starter Pack) en HD394ZM (losse lamp) in de Apple Store te vinden. GU10-lampjes hebben geen normale fitting met schroefdraad, maar twee dikke pinnen. De Philips Hue GU10 heeft een lichtsterkte van 250 lumen en verbruikt 6.5W. De kleurtemperatuur is variabel van 2000K tot 6500K. Het lampje heeft verder een diameter van 50mm en is 71mm hoog vanaf onderkant pinnen.

Het assortiment bestaat nu uit:

De Philips Hue-lampen zijn ook te koop via de iCulture Shop.

hue gu10 starter kit

Wandschakelaar

Op de website van Philips zelf is ook nog geen informatie over deze lampjes te vinden. Andere geliefde kleinere formaten zoals E14 (‘kleine fitting’) zijn nog niet gesignaleerd, maar Philips heeft beloofd dat ze ook andere formaten zouden uitbrengen. In een tweet beloofde Philips bovendien een wandschakelaar voor de Hue-verlichting. Daarmee kun je de lampen sneller inschakelen, net zoals bij het klik aan klik uit-systeem.

philips hue doos

Update 4 november 19:05 uur: Aangevuld met technische specificaties.

Update 5 november:: Philips heeft ook nieuwe Philips Hue BR30 Downlights aangekondigd, een serie lampjes voor spots. Ze zijn verkrijgbaar in een pak van drie stuks, maar nog niet in de online Apple Store of in de Apple Store Amsterdam gesignaleerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2014, 13:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen philips, philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.