Batterij van iPad Air gaat 24 uur mee als mobiele hotspot

De batterij van de iPad Air gaat 24 uur mee als mobiele hotspot, veel langer dan normale 4G-hotspots. Je hebt alleen nog een mobiel abonnement nodig voor ideaal werken onderweg.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad air hotspotJe kunt bij je mobiele provider een 4G-hotspot kopen, bijvoorbeeld de Huawei 4G-hotspot van KPN of de Vodafone 4G-hotspot, zodat je met al je mobiele apparaten supersnel kunt internetten. De hotspot is iets groter dan een kaartspel en gaat zo’n 8 uur mee op een volle batterij. Op alle apparaten heb je vervolgens toegang tot internet op 4G-snelheid, zonder dat de apparaten zelf geschikt voor 4G hoeven te zijn. De verbinding tussen hotspot en andere apparaten wordt immers gelegd via Wi-Fi. Klinkt slim, is het ook. Maar er is nog een betere oplossing: het gebruiken van je iPad als mobiele hotspot. Dat bespaart je de aankoop van een losse hotspot en geeft je een veel langere gebruiksduur. De iPad Air heeft een gebruikersduur van 10 uur als tablet, maar gaat wel 24 uur mee als mobiele hotspot.

Het gebruik van je iPad als mobiele hotspot was al mogelijk bij eerdere iPads met 3G- of 4G-functie. Je kan bijvoorbeeld een prepaid simkaartje in je iPad stoppen en onderweg internetten met meerdere laptops en smartphones. Je kunt zelfs je internetverbinding delen met vrienden die even geen ontvangst hebben. Maar je zit dan wel aan relatief lage 3G-snelheden vast, wat op een laptop niet handig kan zijn.

Wat de iPad Air zo geschikt maakt als hotspot, is dat het Apple’s eerste echt wereldwijd bruikbare 4G-apparaat is. De iPad Air ondersteunt meer LTE-banden dan de iPhone 5s. Dat is gelukt omdat Apple bij de iPad Air geen rekening hoefde te houden met allerlei telefoonfuncties. Daardoor was het mogelijk om één LTE-chip te gebruiken die voor bijna elke denkbare LTE-band wereldwijd geschikt is.

Mobiele data: hoe duur?

Het enige wat je verder nog nodig hebt om je iPad (Air) als hotspot te kunnen gebruiken is een simkaart met databundel. Dit zijn de meest geschikte bundels:

  • KPN: 2500MB databundel voor €35 per maand (4G-snelheid: 25Mbps)
  • KPN: 5000MB databundel voor €45 per maand (4G-snelheid: 50Mbps)
  • Vodafone: 2500MB databundel voor €28 per maand (3G-snelheid: 14,4Mbps)
  • T-Mobile: 2500MB voor €30 per maand (3G-snelheid: 14,4Mbps)
  • T-Mobile: 10GB voor €47,50 per maand (3G-snelheid: 14,4Mbps)

Omdat KPN momenteel de beste dekking met het 4G-netwerk heeft, kun je het beste bij deze operator een abonnement afsluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2013, 13:48
Categorie Achtergrond
Onderwerpen hotspots, ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.