philips-hue-system-led

Philips Hue-app toont voortaan ook alternatieve applicaties

De app voor de Philips Hue-lampen is aangepast. De app geeft nu aan welke andere apps er zijn. Ondersteuning voor Lux is ook verbeterd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

hue-lampen-luxDe iOS-applicatie voor de Philips Hue-lampen is aangepast. Na de update krijg je in de Hue-app een lijst van andere applicaties te zien, die allemaal ook de Philips-lampen mogen bedienen. Hiermee biedt Philips een overzicht van alle mogelijkheden voor je verlichting op de iPhone. Daarnaast heeft de app de ondersteuning van de nieuwe Hue Lux-lampen verbeterd en zijn er een paar kleine UI-wijzigingen doorgevoerd.

Hue alternatievenDat Philips zijn enthousiasme voor andere apps met Hue-ondersteuning deelt is op zich ook wel te begrijpen. Philips heeft al sinds de vroege dagen van de Hue-lampen een officiële API beschikbaar gesteld en ontwikkelaars werden aangemoedig om eigen apps te bedenken. Door deze apps in de officiële Hue-applicatie uit te lichten, moeten ze meer gaan opvallen bij lampenbezitters.

De nieuwe Lux-lampen van Philips werden in maart dit jaar aangekondigd. Deze verlichting werkt net als eerdere Hue-lichten, maar is niet van kleur te veranderen. Het zijn gewone, ‘witte’ lampen die je enkel in intensiteit aanpast.

De Hue-lampen van Philips draai je in bestaande verlichting in je huis. Vervolgens koppel je de lampen met een speciale bridge op je draadloze netwerk, zodat je ze met de iPhone bestuurt. Vanuit de app heb je in één keer alle lampen in huis in- of uitgeschakeld, maar je kunt de lampen ook automatiseren met internetdiensten zoals IFTTT.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 9:10
Categorie Apps
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.