Muziekapp Splyce zorgt voor een feestje met Philips Hue

Splyce voor iPhone is een stijlvolle muziek-app die zelf een mix voor je maakt van jouw muziek, inclusief discolichten via de Philips Hue.

Splyce muziek-dj iPhone met Philips HueJe mag de dj afzeggen voor je volgende feestje. Splyce neemt de opzwepende feestmix wel op zich. De nieuwe muziekapp op de iPhone graaft in de muziek die je selecteert op je telefoon en berekent hoeveel beats per minuut er zijn te horen. De applicatie mixt zelf de muziek aan elkaar, maar jij bepaalt de mix modus, duur van een nummer en hoelang een overgang tussen liedjes duurt. De applicatie kan het beeld laten flikkeren voor een disco-effect en als je over een Philips Hue beschikt, kan de applicatie ook echt een disco van je woonkamer maken.

Kleuren en Philips Hue

Splyce laat je instellen welke kleur de applicatie heeft, en gebruikt daarbij al een tikkeltje vale kleuren die alvast aansluiten op iOS 7. Dat zien we bij veel meer nieuwe apps tegenwoordig en die trend is niet voorbij gegaan aan deze nieuwe muziekapp. Bovenin beeld sleep je een optiebalk uit beeld waarin je onder andere de knop voor de kleur van de app ziet. Zo schakel je tussen bruin-oranje, donkerroze, paarsblauw, blauw, echt iOS 7-groen en limegroen. Met de lightning-knop ernaast laat je het beeld flitsen. Geen aanrader als je naar het beeld kijkt of een andere lichtbron in de kamer hebt aanstaan, maar vast geinig in het donker. De ondersteuning voor de Philips Hue is een stuk indrukwekkender. In de instellingen vind je de optie om Hue in te schakelen en zie je dat de kleur en intensiteit van de verlichting wordt afgestemd op de muziek.

Maar Splyce biedt meer mogelijkheden dan muziek visualiseren. In de de optiebalk bovenin beeld kan je ook kiezen uit drie mixmodi die de app biedt, met onder in beeld gelukkig uitleg van wat je doet. Kies een kromming en de muziek zoekt zelf muziek op die qua beats per minuut aansluit op je vorige nummer, je kan kiezen dat het niet uitmaakt en je kan zelf de volgorde aangeven – waarvoor je een andere optie in de balk ziet.

Splyce screenshots iPhone Splyce speler in het blauw

Uiterlijk

Ongeacht welke kleur je instelt, ziet Splyce er fris en modern uit. Witte slanke letters vertellen welke liedjes er spelen en in je speellijst staan en als een liedje tijdje draait, zie je het beeld voor het nummer uitgerekt worden. Centraal in beeld zie je dan een een voortgangsbalk van het huidige nummer staan waarin de intensiteit wordt aangegeven. Met de plus-knop kan je linksboven nieuwe nummers toevoegen door te zoeken op nummer, artiest, afspeellijst of genre.

Rechtsboven vind je de instellingen onder een knop. Schudden voor een willekeurig nummer? Afgespeelde liedjes wel of niet nog eens laten horen? De afspeellijst herhalen? Je stelt er ook in of de lichtflitsen van de app ook de flitser van de iPhone ook betrekken – net als bij Thunderspace. Ook hier vind je een waarschuwing voor de levensduur van je batterij als je de functie aan hebt staan.

Geen geld

Splyce is een gratis te downloaden iPhone-app en vraagt eenmalig 89 cent voor de Philips Hue-functionaliteit. Het is geen geld voor de applicatie die daadwerkelijk een feestje van je playlist kan maken. Toch kan Splyce nog leuker in een volgende update. Een muziekimporteerfunctie voor muziekapps als Spotify en Deezer zal het helemaal afmaken.

Downloaden: Splyce (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juli 2013 om 11:16
Onderwerp
Categorie
Muziek
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.