Persoonlijke ervaring: fraudebestrijding in actie na ‘verdachte’ App Store-transacties

De Rabobank-afdeling Fraudebestrijding was er bij mij snel bij, als het gaat om onregelmatigheden of verdachte pogingen in creditcardgebruik. Zo ook bij de aankopen in de Amerikaanse App Store via een Nederlands creditcardnummer.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Rabobank creditcard fraudebestrijdingNet als veel iPhone-fans laat ik alle App Store-aankopen via mijn creditcard lopen om zo het aankoopproces lekker makkelijk te houden. Het heeft me ook wel eens aankopen opgeleverd waar ik achteraf best eerst een bevestiging voor had willen zien, maar goed. Deze week kreeg ik echter een brief van de Rabobank Servicedesk. Deze wist mij te melden dat de afdeling Fraudebestrijding mijn creditcard geblokkeerd had, omdat er onregelmatigheden of verdachte pogingen tot betalingen waren geconstateerd.

Dat riep in eerste instantie vraagtekens op. Toen ik vandaag belde met de afdeling Fraudebestrijding van de Rabobank kreeg ik te horen dat er transacties met iTunes gevonden waren, die ze niet thuis konden brengen. De dame aan de andere kant van de lijn was niet onbekend met iTunes, maar volgens haar was er een groter probleem: er was een transactie gevonden naar iTunes Amerika. Ze wist dat je daar een Amerikaanse creditcard en een Amerikaans adres voor moest hebben. Oeps! Ik heb verteld dat ik wist waarvoor dit was en er werden verder geen vragen gesteld. Probleem opgelost. De blokkade van mijn creditcard werd opgeheven en de eerste applicatie is alweer gekocht in de Amerikaanse App Store: Postage, een van de applicaties die de Apple Design Awards dit jaar gewonnen heeft.

Deze transactie was natuurlijk ontstaan omdat ik een Amerikaanse App Store account heb om promocodes mee in te wisselen. Heb je nog steeds geen idee hoe jij dat ook voor elkaar kunt krijgen? Dan kun je hier de handleiding voor het verkrijgen van een Amerikaanse App Store account lezen.

Ook zulke ervaringen gehad met je Amerikaanse account? Laat het weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 20:27
Categorie Achtergrond
Onderwerpen creditcard, fraude, itunes, rabobank

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.