iPhone OS 3.1 BETA en SDK 3.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kregen zojuist een e-mail van Apple, waarin wordt aangekondigd dat iPhone OS 3.1 beta klaar staat om te downloaden vanuit het iPhone Dev Center. Ook de iPhone SDK 3.1 is daar te vinden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone os 31 beta
Ontwikkelaars kregen zojuist een e-mail van Apple, waarin wordt aangekondigd dat iPhone OS 3.1 beta klaar staat om te downloaden vanuit het iPhone Dev Center. Ook de iPhone SDK 3.1 is daar te vinden.

Beide versies zijn alleen bedoeld om te testen en moeten volgens Apple geïnstalleerd worden op iPhones die je voor development gebruikt (niet op je dagelijkse iPhone). Het iPhone Dev Team waarschuwde onlangs al, dat er zeer snel een update beschikbaar zou komen, omdat OS 3.0 toch wel wat bugs bleek te bevatten. Een van de eerste ontdekkingen is dat de baseband een update naar 5.08.01 heeft gekregen, waardoor ultrasn0w-gebruikers voorlopig geen iPhone OS 3.1 mogen installeren. Je riskeert een permanente lock.

Er zijn ook nog wat ‘gewone’ ontdekkingen:

  • Video: bij het bewerken van je video heb je voortaan de mogelijkheid om ook de originele video op te slaan door op de knop ‘Save as copy’ te tappen. Geldt alleen voor iPhone 3GS.
  • Voice Control werkt nu ook via Bluetooth. Geldt alleen voor iPhone 3GS.
  • Bij het verplaatsen van iconen op je springboard voel je de iPhone trillen.
  • MMS is nu standaard ingeschakeld, maar werkt nog steeds niet voor AT&T-gebruikers.
  • Verbeteringen in OpenGL en Quartz.
  • En voor de ontwikkelaars: er is nu een VideoEditorController API, waarmee externe ontwikkelaars de videobewerkings-UI kunnen oproepen in hun applicaties.

Apple heeft nog niet bekendgemaakt wanneer iPhone OS 3.1 uitkomt voor het gewone publiek.

Tipgevers: Giel, Fokke, Macfreaker, Mark, Sebas en Hans

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.