Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

PDF op de iPhone te lezen dankzij Apache

PDF-bestanden lezen is niets nieuws: het kan al met de PDF Viewer in Installer. Maar door de Apache Webserver te installeren lukt het ook, waarbij je er zelfs webclips van kunt maken.

PDF logoHet scherm van de iPhone is groot genoeg om pdf-bestanden te lezen. Er is natuurlijk al een PDF Viewer in Installer te vinden, maar die is nog in ontwikkeling. Gelukkig is er nog een alternatief: het installeren van de Apache Webserver op de iPhone. Daarna zet je de PDF-bestanden in de root (/Library/WebServer/Documents) en ga je in Safari naar de URL http://127.0.0.1/mijn_pdf_bestand.pdf om het bestand te lezen.


Je kunt dan ook bookmarks van de PDF-bestanden aanmaken en daarna op je iPhone met firmware 1.1.3 een webclip op het homescreen maken. Zo kun je met een klik op een icoontje toegang krijgen tot het vertrekschema van je bus of trein, een plattegrond of een lijstje met Duitse naamvallen die je uit je hoofd wilt leren. Als je het helemaal mooi wilt maken, richt je nog even een webpagina in, waarop de PDF-bestanden per categorie in een lijstje worden getoond.

Meer info over Apache op de iPhone is te vinden in het #iPhone IRC channel

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.