Gratis muziekdienst Qtrax zit zonder muziek

De gratis downloaddienst Qtrax zou afgelopen maandag van start gaan met 25 miljoen gratis muzieknummers - een prijs waar iTunes niet aan kan tippen. Maar de grote muzieklabels die zouden meedoen, willen niets met Qtrax te maken hebben.

Qtrax zit zonder muziekHet leek zo mooi: Qtrax, een muziekdienst die dit weekend met veel tamtam werd aangekondigd. De door advertenties gesponsorde dienst zou dΓ© grote concurrent van iTunes worden voor een prijs die niet te evenaren was: gratis! Het was de bedoeling dat de site maandag 28 januari live zou gaan met een catalogus met 25 miljoen muzieknummers van alle vier grootste muzieklabels. Maar nu blijkt dat geen enkel muzieklabel een contract getekend heeft. Warner Music bracht als eerste een verklaring uit, waarin ze stellen dat ze Qtrax niet toestaan om muziek te distribueren. Daarna volgde Sony BMG en nu hebben ook Universal en EMI ontkend dat ze een overeenkomst met Qtrax hebben.

Naar nu blijkt hadden de muziekmaatschappijen in het verleden wel overeenkomsten met Qtrax, toen er een test liep voor een betaalde downloaddienst. Sindsdien zijn de contracten verlopen, waarna Qtrax-topman Allan Klepfisz op de beoogde lanceerdatum schoorvoetend moest toegeven dat de lancering was uitgesteld “voor korte tijd”. Dat er geen contracten zijn, is een probleem dat volgens hem snel kan worden opgelost. Het lijkt er echter op dat Qtrax dacht dat het met bluffen ook wel een geslaagde lancering er doorheen kon drukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2008, 10:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.