apple-pay-iphones

PayPal wilde een rol in Apple Pay, maar kreeg het niet

Bij Apple Pay is PayPal niet een van de partners. Dat is verrassend, omdat beide bedrijven al lange tijd samenwerken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-pay-iphonesApple en PayPal waren ooit innige partners als het op mobiel betalen aankomt. Al sinds 2010 kun je vanuit apps afrekenen met PayPal, al moet het wel om fysieke goederen gaan. Zo was er een Nederlandse wijnapp die er gebruik van maakte. Straks gaat dat door Apple Pay veranderen. PayPal zou wel moeite hebben gedaan om mee te doen aan Apple Pay, maar Apple heeft ze niet nodig. Apple raadt ontwikkelaars aan om Apple Pay in hun apps te ondersteunen. Apple werkt samen met een aantal betaalpartners, maar PayPal zit daar niet bij. PayPal’s rivaal Stripe doet wel mee.

Overigens is het nog wel steeds mogelijk om alternatieve betaalmethoden te gebruiken, maar Apple ontraadt het omdat het vrij ingewikkeld is:

The alternative is to provide your own server-side solution to receive payments from your app, decrypt payment tokens and interface with the payment provider. Handling credit and debit card payments can be complicated and unless you already have the expertise and systems in place, an SDK from a payment provider is the quickest and most reliable way to support Apple Pay in your app.

apple-pay-kaartenVoor PayPal is het niet meteen het begin van het einde. De iPhone-app van PayPal is onlangs nog aangepast, zodat je ermee kunt betalen in Nederlandse winkels. Met PayPal wél, met Apple Pay nog niet. Want dat zal voorlopig alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Ook kan PayPal alsnog met de ontwikkelaarstools voor Apple Pay aan de slag, maar ze kregen geen voorsprong, zoals Stripe. Een andere manier waarop PayPal nog zijdelings betrokken kan blijven bij betalingen met Apple Pay is via de iTunes Store: je kunt je iTunes-tegoed aanvullen via PayPal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2015, 12:31
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, paypal

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.