Patent: gebruik Siri om online te winkelen

Een patent van Apple beschrijft hoe Siri gebruikt kan worden om online dvd's, boeken en muziek te kopen. Er wordt in het patent gerefereerd naar de de uitvinding achter Siri, de Intelligent Automated Assistent.

Siri online winkelenEen in oktober door Apple ingediend patent over Siri is door het Amerikaanse patentbureau openbaar gemaakt. In het patent staan de huidige functies van Siri beschreven, maar ook een nieuwe, nog niet onthulde mogelijkheid. Het patent beschrijft hoe Siri gebruikt kan worden om producten met behulp van de virtuele assistent aan te schaffen.

Het patent beschrijft iets dat Intelligent Automated System wordt genoemd, een uitvinding die hoogstwaarschijnlijk het in oktober geïntroduceerde Siri voor de iPhone 4S is. Gebruikers zouden met een interface communiceren op dezelfde manier als in een gesprek, waarna de assistent bepaalde opdrachten uitvoert.

De mogelijkheden van het Intelligent Automated System worden uitgebreid door het patent beschreven en er worden vier hoofdvoorbeelden gebruikt om uit te leggen waarvoor het systeem precies handig kan zijn. Drie hiervan vatten de huidige mogelijkheden van Siri samen, maar een vierde hadden we nog niet eerder gezien: de optie om Siri te gebruiken voor E-commerce. Volgens het patent zou het hierbij gaan om de online aankoop van bijvoorbeeld boeken, dvd’s en muziek.

Hoewel de verwijzing naar online betalen met Siri opmerkelijk is, hoeft dit nog niet te betekenen dat deze mogelijkheid in Siri geïmplementeerd zal worden. Ingediende patenten worden vaak zo breed mogelijk opgesteld, om iedere mogelijkheid af te dekken. Daar staat tegenover dat Siri zich op het moment in een testfase bevindt: de kans is groot dat er meer mogelijkheden toegevoegd zullen worden in de loop der maanden. Aangezien het al mogelijk is om op je iPhone apps, boeken en muziek te kopen, zou het niet vreemd zijn als dit ooit via Siri mogelijk wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 10:23
Categorie iOS
Onderwerpen patenten, siri, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.