Plantifier: herken onbekende planten met iPhone-app

Plantifier is een iPhone-app waarmee je plantensoorten kan fotograferen en aan gebruikers vragen welke plant je ziet.

MijnTuin.org Plantifier iPhone-appWat is de kortste weg om te achterhalen welke plantensoort je ziet? Plantifier is een nieuwe iPhone-app van de website MijnTuin.org en kan het antwoord op die vraag zijn. Met de Belgische applicatie maak je een foto van de plant die je ziet. De foto wordt voor de voeten geworpen van de gebruikers van de website en zij kunnen antwoorden aandragen over de plant of bloem die je ziet. Zo ben je een stuk dichterbij het plaatsen van de flora in je eigen tuin.

Het hoofdscherm van Plantifier laat niks aan duidelijkheid te wensen over. Je maakt ter plekke een foto met de app of plukt er een uit je fotoalbum. Je geeft een optionele beschrijving bij je plaat, meldt je aan voor een account op MijnTuin.org en dan is het hopen op snel antwoord. Nadien kan je elk antwoord voorzien van duim omhoog of omlaag. Dat geldt ook voor alle foto’s van andere plantenvragen die je in het tweede tabblad ziet – waarop je zelf anderen ook weer kan voorzien van feedback.

Foto’s worden klein weergegeven in het overzicht, maar met een tik erop zie je hem op de helft van het scherm met antwoorden daaronder. En met een tik op die plaat, zie je hem schermvullend. Zo kan je zelf ook goed wat opsteken van de planten waar andere gebruikers vragen over stellen – al mag de fotokwaliteit best iets hoger.

Plantifier hoofdscherm iPhone Plantifier alle foto's

De beste eigenschap van Plantifier is dat het gekoppeld is aan de database van MijnTuin.org die al talloze gebruikers kent. De app hoeft zichzelf niet meer los in de markt te zetten waardoor je nooit een antwoord krijgt als de app niet aanslaat. Hier lijkt de kans op antwoord op je vraag groot. Helaas is daar nog wel een minpunt bij aan te tekenen: antwoorden mogen in de app niet langer zijn dan drie zinnen. Daardoor zijn ze niet allemaal volledig leesbaar. Omdat er een groot wit vak onder de tekst staat, moet het euvel snel te verhelpen zijn met een update.

Downloaden: Plantifier (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 14:17
Categorieën Belgische apps, Naslagwerken
Onderwerpen planten, tuinieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.