Outlook krijgt app voor Apple Watch

Outlook heeft na een update op de iPhone ook een Apple Watch-app. Wel zo handig: met de app kun je snel een e-mail lezen, of een simpele reactie sturen naar je vrienden.

outlook-iphoneDe officiële Outlook-app voor de iPhone werkt nu ook op de Apple Watch. Met de bijbehorende Watch-app kun je snel je Postvak In bekijken, zonder dat je de iPhone erbij hoeft te halen. Je kunt rechtstreeks vanuit de app of Outlook-notificaties reageren op e-mails.


Outlook op de Apple Watch laat je snel reageren met vooraf geschreven reacties. Je kunt vanaf de Watch ook een emoji verzenden, of een reactie inspreken met behulp van de dicteerfunctie. De app laat je op deze manier een snelle, simpele reactie verzenden. Wil je een uitgebreide e-mail typen? Dan is de iPhone-app nog steeds het handigst.

Lees ook: Opinie: Microsoft wil hofleverancier van je meestgebruikte apps worden

Outlook Apple Watch 1 Outlook Apple Watch 2

Apple biedt zelf al langer een Apple Watch-versie van de geïntegreerde Mail-app. Alternatieven zoals Spark bieden ook een app speciaal gemaakt voor de Apple Watch. Na de update doet Outlook op dit gebied weer helemaal mee, maar foutloos is de introductie van de app niet verlopen. Toen wij na de update Outlook op de iPhone hadden opgestart, kregen we een wat buggy introductiescherm voor de Apple Watch-app te zien.

Apple Watch Outlook error

Outlook voor de Apple Watch is een WatchKit-app. De applicatie staat niet op de Watch geïnstalleerd, maar wordt draadloos via de iPhone verzonden. Veel bestaande Watch-apps zijn hierdoor wat traag. Daar komt later dit jaar verandering in: Apple gaat in watchOS 2 native applicaties ondersteunen, die wel gewoon op de Watch worden geïnstalleerd. Outlook zal een nieuwe update nodig hebben om hier uiteindelijk ook gebruik van te maken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.