Reacties voor: Analist: ‘Apple maakt eerst een opvouwbare iPad, daarna iPhone’

Volgens de analisten van UBS werkt Apple aan een opvouwbare iPhone. Maar eerst kunnen we een opvouwbare iPad verwachten. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dergelijke opvouwbare apparaten. Consumenten zijn bereid zo'n 400 tot 500 dollar extra ervoor te betalen, en onder Apple-gebruikers loopt dat zelfs op tot 600 dollar, heeft UBS bovendien ontdekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Samsung leidend?

    Volgens mij weer een enorme afgang geweest, heeft meer schade gedaan dan iets wat een leiding aan gaf.

  2. “Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dergelijke opvouwbare apparaten.“

    Mooi geschreven!

    Maar die analisten verspellen wat af zeg. Wordt dat achteraf gecheckt of komen ze er mee weg als ze er voor de zoveelste keer naast zitten?

    • @Ron: Ja hoor, we hebben met FactGurus een keertje gekeken hoe vaak dit soort voorspellingen ernaast zitten. Bij de twee meest gerenommeerde voorspellers (Ming-Chi Kuo en Mark Gurman) zit het rond de 70%. Anderen hebben vaak een veel slechter track record. Er loopt nu bijv. een voorspelling of de iPhone inderdaad drie camera’s op de achterkant krijgt. Maar het wordt zelden echt gestructureerd aangepakt bij de minder bekende partijen, omdat het er nou eenmaal zoveel zijn.

  3. Een opvouwbare iPhone of iPad lijkt me helemaal niks. En zeker niet voor zo’n bedrag. Het scherm van de iPhone Xs Max is groot genoeg en alles wat je vouwt, gaat ook eerder stuk; dat is altijd zo. Bovendien zit je met een dubbeldikke iPhone in je broekzak. #nietdoen!!

  4. Zit de consument wel te wachten op een vouwbare ipad die waarschijnlijk heel duur gaat worden.Er zijn al voldoende formaten verkrijgbaar dus voor iedereen is er wel een geschikt en betaalbaar model.

  5. Apple kopers hebben er 600€ extra voor over???? Nou ik niet ik heb de 2018 boor iets meer dan 300€ mooi genoeg.
    En opvouwbare telefoon hoef ik helemaal niet, je had eerder ook wel clam shell en op andere manieren beweeglijke telefoons nooit aan mij besteed geweest en dat blijft ook wel zo.

  6. Als de meest gerenommeerden er al 70% naast zitten waarom berichten jullie er dan over.
    Het doet de geloofwaardigheid van jullie als Apple nieuwsmedium nogal teniet.

    Maar iCulture is hier niet uniek in dat begrijp ik best.

  7. @Marcel Smid: het lijkt wat koffiedik kijken🤣.
    Gewoon afwachten is het beste, het wordt toch vaak anders (zie al dat praat over de se2 de airpower en de ar bril)
    En andere “voorspellingen “ zijn juist door iedereen te doen zoals de camera is beter volgend jaar er zit een nieuwe chip in dat soort dingen want dat is elk jaar het geval.

  8. “Samsung heeft een werkend product?
    Hilarisch.

  9. Interessant artikel! Zijn consumenten echt bereid om honderden uit te geven aan een cellulair dat alleen verschilt in het feit dat dit opvouwbaar is? Of heb ik het mis?

  10. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Marcel Smid: Niet 70% er naast, maar 70% correct 🙂

    Nou moe? Ik lees in het artikel van mei jl. dat 62% (Kuo) en 59% (Gurman) van hun beweringen juiste voorspellingen waren. Waarom hier dan 70% van maken?

    Verder wel interessant om te achterhalen waarom iemand gelooft dat een opvouwbaar beeldscherm voor een iPhone of een iPad een ware hit zal worden. Ik kan andere aanpassingen bedenken die volgens mij veel hoger zouden scoren (een accu die minstens een week mee kan bij gemiddeld gebruik, eenvoudig draadloos koppelen aan projectoren of grote beeldschermen, allround bediening via Carplay, …).

    Maar goed, nog even en de septemberinwijding gaat ons weer verlossen van alle nieuwsgierigheden en hoog gespannen verwachtingen.

  11. @Leo: Haha echt hè heb er echt geen cent extra voor over, vind Samsung fold nog eens super lelijk.
    Telefoon heeft super dikke bezels dan niet normaal, daarbij moet je hele tijd open maken goed te kunnen gebruiken nee bedankt.

  12. Het is interessant voor sommigen om te pochen met vouwbare schermpjes, ‘want dat heeft nu niemand, hoe cool is dat wel niet?’ Maar werkt het in praktijk nog steeds lekker na 300x open en dicht klappen? En wat te denken aan creatievelingen met Apple pencil, dat tekent toch niet zo fijn door op de vouwlijn van het scherm? Ik moet het maar zien. Apple hoeft niet alle merken achterna te volgen. Ik heb vandaag iPad Pro en pencil geprobeerd, ik geloof hier meer in dan in dat vouwgedoe. Nu alleen nog iPadOS volwassen laten maken en de achterkant van de nieuwe iPhones niet zo lelijk gaan maken.

  13. ‘apple gebruikers hebben er 600 euro extra voor over’. Interessant. Ik ben een brede apple gebruiker, maar moest al hard lachen toen de telefoons en iPads boven de 1000 euro grens kwamen, en doe dat nu nog een keer voor het opvouwen. Overpriced gedoe voor nutteloze functies. Nog even en ze gaan BMW’s verkopen.

  14. Persoonlijk zit ik totaal niet te wachten op opvouwbare apparaten. Alles wat beweegt gaat sneller kapot. Doe mij maar gewoon een stevige iPhone en iPad.

  15. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Marcel Smid: Niet 70% er naast, maar 70% correct 🙂

    Zo staat het niet in het artikel, daar staat toch heel duidelijk het volgende “ja hoor, we hebben met FactGurus een keertje gekeken hoe vaak dit soort voorspellingen ernaast zitten. Bij de twee meest gerenommeerde voorspellers (Ming-Chi Kuo en Mark Gurman) zit het rond de 70%..”
    Ze hebben dus gekeken hoe vaak ze ernaast zitten. 70%. Het staat er echt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.