Analist: ‘Apple maakt eerst een opvouwbare iPad, daarna iPhone’

Volgens de analisten van UBS werkt Apple aan een opvouwbare iPhone. Maar eerst kunnen we een opvouwbare iPad verwachten. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan dergelijke opvouwbare apparaten. Consumenten zijn bereid zo'n 400 tot 500 dollar extra ervoor te betalen, en onder Apple-gebruikers loopt dat zelfs op tot 600 dollar, heeft UBS bovendien ontdekt.

Het is maar de vraag of veel mensen zitten te wachten op een opvouwbare iPhone en hoeveel je daar dan extra voor zou willen betalen. De analisten van UBS denken het antwoord te hebben: de mensen die zijn ondervroegen hebben er best een paar honderd dollar extra voor over. Maar eerst zal Apple een dergelijk apparaat op de markt moeten brengen. In een notitie aan investeerders beweert UBS nu dat er aan wordt gewerkt. Er zou al in 2020 een opvouwbare iPad van Apple kunnen verschijnen, maar 2021 lijkt meer geloofwaardig.


Samsung zit momenteel in een leidende positie als het om opvouwbare apparaten gaat. Het bedrijf heeft al een werkend product en beschikt over diverse patenten. Apple ook, maar dat heeft nog niet geleid tot iets wat aan het publiek gepresenteerd kan worden. Volgend jaar is het misschien al zover, met een opvouwbare iPad. De prijs zal daarbij het grootste obstakel zijn. Consumenten zijn niet van plan om de $2.000 te betalen die Samsung nu voor de Galaxy Fold vraagt, zeker omdat er nog allerlei kinderziektes in zitten. Maar rond de 400 tot 500 dollar extra is volgens de ondervraagden nog wel te doen. Onder Apple-gebruikers is de bereidheid nog iets groter: zij vinden 600 dollar extra nog net acceptabel.

Apple opvouwbare iPhone

Dat moet haalbaar zijn als de kostprijs nog verder omlaag kan, maar dan moet er nog wel wat tijd overheen gaan. Vandaar dat Apple nog niet een opvouwbare iPhone op de markt gaat brengen: de juiste combinatie van technologie en prijs is moeilijk te realiseren. Apple wil ook niet koste wat kost de eerste zijn. Bij Samsung liepen de eerste reviews van de Galaxy Fold in de soep omdat het scherm vrijwel meteen stuk ging.

Ongeveer een derde van de consumenten zegt een opvouwbare iPhone wel te zien zitten. China loopt daarbij voorop.

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.