AirMagic luchtfoto software

Met AirMagic voor Mac til je je luchtfoto’s naar een hoger plan

Nieuwe software voor dronefoto’s

AirMagic is een nieuw programma voor de Mac, speciaal bedoeld voor mensen die met een drone luchtfoto's maken. Met AirMagic kun je deze luchtfoto's makkelijk bewerken.

AirMagic voor drone- en luchtfoto’s

Skylum Software maakte eerder Luminar 3 en Aurora HDR voor het bewerken van je foto’s. Met AirMagic richten ze zich specifiek op luchtfoto’s. Volgens de makers is het de eerste software die speciaal voor dronefotografie is gemaakt. De software past je foto’s automatisch aan op basis van algoritmes. Omdat de beelden er vaak hetzelfde uit zien, kan AirMagic heel specifieke bewerkingen uitvoeren waar bijna elke luchtfoto van opknapt. Zo verwijdert de software eventuele mistflarden, maakt de lucht mooier en verbetert details. Ook weet AirMagic welke drone of camera je hebt gebruikt en welke verbeteringen daar het best bij passen. Daarnaast kan de software rekening houden met de lens- en kleurprofielen en eventuele aanpassingen doen waarmee je foto nog verder opknapt.


AirMagic werkt met de drones van bekende merken zoals DJI, Yuneec en Parrot, maar het is ook OK als je een drone van een ander merk hebt. Zoals wel vaker bij hedendaagse fotosoftware wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmes, zodat je eigenlijk zelf niet zoveel meer hoeft te doen. Het levert diepere kleuren en meer detail op. Ook kan AirMagic bepaalde onderdelen van de foto aanpakken en is het geschikt voor RAW-bestanden.

Naast de losstaande Mac-app kun je ook gebruik maken van plugins voor Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Lightroom en een extensie voor Apple’s Foto’s-app. Daarnaast komt er een iOS-app. AirMagic is in pre-order te bestellen voor $39 en omvat twee licenties voor Windows of Mac. Je krijgt er een ebook over dronefotografie bij en een kortingsbon voor een Lime Cube Lighting Kit, mits je voor 20 maart je pre-order plaatst. Op 21 maart komt AirMagic officieel beschikbaar.

AirMagic software

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.