Reacties voor: Oprichter beveiligingsbedrijf: ‘Ik lees alleen nog e-mail op iPad’

Kevin Mandia, oprichter van beveiligingsbedrijf Mandiant, leest zijn e-mail alleen nog maar op de iPad uit angst voor hackers en aanvallen.

Reacties: 4 reacties

  1. Lekker beveiligings bedrijf is dat… Als hij niet eens weet dat het verkeer ook daarvoor onderschept kan worden. Als hij op een willekeurig slecht beveiligd of kwaadwillend wifi netwerk zit is hij de sigaar. Om nog maar niet te spreken van het direct hacken van zijn email. De ipad is immers maar een medium om toegang te krijgen tot de email.

  2. Zonder details blijft het gokken, maar ik vermoed dat de man bedoeld dat de iPad een stuk minder gevoelig is voor malware dan een Windows laptop. Alleen al het ontbreken van Flash en Acrobat Reader scheelt enorm: op de zwarte markt zijn zero-day lekken voor Flash en Reader op Windows het goedkoopst (paar duizend euro). Een nog niet ontdekt iOS lek kost tonnen. Bron: C’t.

    NB: dat bijlagen onversleuteld worden opgeslagen op de iPad is naar mijn idee een beperkt risico, je moet fysiek toegang tot de iPad hebben om erbij te kunnen, of via malware (zeer beperkt tot niet aanwezig op iPads). Voor zover ik het begrijp worden bijlagen wél versleuteld verzonden/opgehaald als je SSL hebt ingesteld bij de email server.

  3. Uitwijken in plaats van het probleem aanpakken. Lekker beveiligingsbedrijf! Ik denk dat deze man ook verhuist als zijn achterdeur niet goed sluit.

  4. @bvg: Ik vermoed dat deze man wel eens van VPN heeft gehoord. En het verhaal over niet-versleutelde e-mailbijlagen is natuurlijk nog heel vers. Kan zijn dat hij geïnterviewd is voordat dat naar buiten kwam.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.