Tumblr op iPhone en iPad: thema kiezen en uiterlijk aanpassen

Tumblr voor iPhone en iPad is voorzien van de mogelijkheid om het uiterlijk van je blog aan te passen. Je kiest een thema, lettertypes en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tumblr bepaal je look iPhone themaHet blogplatform Tumblr is zelfstandig geworden op de iPhone en iPad. Een nieuwe update van de iOS-app zorgt ervoor dat je het uiterlijk van je blog kan aanpassen vanaf telefoon of tablet. Je kan kiezen uit een van de verschillende thema’s, lettertypes, stijlen en kleuren in de Tumblr-app. Bewerkingen die je vanuit de app doet, gelden alleen voor het uiterlijk van je Tumblr-pagina in de app en staan los van het uiterlijk van je website.

“Het is onze grootste release in de afgelopen vijf jaren”, meldt creative director Peter Vidani aan Mashable, die daarbij meldt dat de helft van het verkeer op Tumblr plaatsvindt op mobiele apparaten. Het aanpassen van je bloguiterlijk was voorheen alleen voorbehouden aan de website van Tumblr. Daar kon je al langer een thema veranderen, kleuren aanpassen en themaspecifieke eigenschappen in- of uitschakelen (wel of geen reacties bijvoorbeeld). In de applicatie voor iPhone en iPad was er nooit ruimte voor je eigen bloguiterlijk. Berichten werden weergegeven in een donkerblauwe timeline, maar die zie je vanaf nu niet langer als je het weblog van een andere gebruiker bezoekt.

Tumblr profielpagina Bas aanpassen Tumblr iPhone app kleur bewerken

Met een druk op de profielknop binnen Uiterlijk pas je het uiterlijk van je platform aan, waarna je een header en profielfoto kiest, de tekst van je titel schrijft en (afhankelijk van welk webthema je hebt gekozen) uit 33 lettertypes kan kiezen. Je kan handmatig de kleuren bij elkaar zoeken, maar ook de hexcode van een kleur invoeren. Net als op de website staat het je vrij je header, profielfoto en beschrijving van je blog weg te halen op de pagina.

Het duurde volgens Vidani een jaar lang om de functionaliteit in de app te ontwikkelen. Tumblr huist naar eigen zeggen 183 miljoen blogs.

Downloaden: Tumblr (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:16
Onderwerpen tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.