iTunes Match

Opnieuw problemen met iTunes Match: geüploade nummers niet beschikbaar voor sommige gebruikers

Gebruikers van Apple's iTunes Match-dienst ondervinden problemen met het downloaden van nummers die zij zelf geüpload hebben. Het probleem lijkt zich te concentreren op de desktopversie van iTunes. 'Gematchte' nummers en aankopen in de iTunes Store zijn wel toegankelijk.

iTunes MatchSinds afgelopen nacht ondervinden gebruikers van Apple’s iTunes Match-dienst problemen met het downloaden van muziek die zij zelf geüpload hebben. Verschillende gebruikers maken hiervan melding op onder meer het eigen discussieforum van Apple. Het blijkt alleen te gaan om geüploade nummers die via de desktop worden benaderd. ‘Gematchte’ muziek en nummers die via de iTunes Store zijn aangeschaft, zijn wel toegankelijk.

Wanneer iTunes Match-gebruikers een nummer proberen te downloaden, krijgen zij de foutmelding “error = -2114” in beeld en het advies om de netwerkverbinding te controleren. In veel gevallen wordt dan geprobeerd om het volgende nummer te downloaden, wat wel succesvol is. Uit de meldingen blijkt dat de foutmelding geen betrekking heeft op alle uploads, maar voor zo’n 10 tot 20 procent van de downloads wordt getoond. Hoe wijdverspreid het probleem is, is niet bekend, al zijn er ook al gevallen van buiten de Verenigde Staten gemeld. Volgens de iCloud-statuspagina op Apple’s website zijn alle systemen volledig operationeel.

Uit onderzoek van The Verge blijkt dat het probleem zich alleen voordoet in de desktopversie van iTunes en niet op iOS-apparaten. Het lijkt daarbij niet uit te maken of een Mac of PC wordt gebruikt. Het probleem doet zich voor bij zowel iTunes 10.5.2 als 10.5.3 (laatste versie) en in het geval van Mac-gebruikers op zowel Snow Leopard als Lion.

Met iTunes Match kun je voor €25 per jaar muziek omzetten naar iTunes-kwaliteit. Hiervoor probeert de iTunes-software een ‘match’ te maken met de versie die verkrijgbaar is via de iTunes Store. Als de match niet gemaakt kan worden, kun je muzieknummers alsnog uploaden, zodat deze ook in de cloud beschikbaar zijn. Hierbij geldt als extra voorwaarde dat de muziek op legale wijze moet zijn verkregen.

De dienst, die op 16 januari in Nederland beschikbaar kwam, lijkt de laatste tijd geplaagd te worden door allerlei problemen. Zo bleken er kort na de introductie veel problemen te zijn met het matchen en was er sprake van een trage en vastlopende synchronisatie. Afgelopen vrijdag kwam nog een ander probleem aan het licht: iTunes Match vervangt rapnummers met expliciete teksten door nette versies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2012, 12:13
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen downloaden, itunes, itunes match

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.