‘iPad vervangt gebruiksmogelijkheden MacBook Air’

Apple gaat de gebruiksmogelijkheden van de iPad verder verbreden. Een ARM-gebaseerde MacBook Air is daarom niet nodig, vertelde Tim Cook in een gesprek met Citi-analist Richard Gardner.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-liggend
Citi-analist Richard Gardner had een gesprek met Apple CEO Tim Cook en CFO Peter Oppenheimer. Hij kreeg daarbij de indruk dat Apple meer gaat focussen op de iPad, als draagbare computer voor onderweg. Bij de vraag of er een ARM-gebaseerde MacBook Air aankomt, kreeg Gardner de indruk dat Apple vindt dat ze met de iPad nu al – of zeer binnenkort – tegemoetkomen aan die niche.


Apple noemt de iPad dan ook niet voor niets een ‘post-PC’ apparaat. Apple zou misschien wel ARM-gebaseerde Macs gaan introduceren, maar uit het gesprek met Cook bleek dat hij vooral enthousiast is over de ‘snelle innovatie op het iOS-platform’. Ook zei hij dat Apple ‘de gebruiksmogelijkheden van tablets significant gaat verbreden’. Ben je iemand die vaak onderweg moet werken en overweeg je de aanschaf van een MacBook Air, dan kan het dus zin hebben om nog even op de nieuwe iPad-aankondigingen te wachten.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.