iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Boete, Wunderkit, Worlddictionary en meer

Elke week blikt iPhoneclub terug op de nieuwste en beste applicaties die de afgelopen week zijn uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Vanaf deze week heet de rubriek App Gemist en niet langer App Weekly.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone App Gemist header Sportwereld VoetbalZelfde rubriek, nieuwe naam. De iPhone App Weekly gaat voortaan door het leven als App Gemist. Waarom? Omdat het de lading net even iets beter dekt. Elke week passen onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub kiest dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist.


AG NS Koninklijke Wachtkamers iPhone iPod touchNS Koninklijke Wachtkamers – De nieuwe iPhone-app NS Koninklijke Wachtkamers maakt het mogelijk om twee van de koninkinklijke wachtkamers op stations in Nederland te bekijken. De ruimtes werden in de tweede helft van de 19de eeuw gebouwd, zodat leden van het koningshuis hier gebruik van konden maken tijdens hun reis met de trein. Door je iPhone om je heen te bewegen kijk je om je heen, waardoor het lijkt alsof je zelf middenin de ruimte staat.
Downloaden: NS Koninklijke Wachtkamers (gratis)

AG Boete iPhone ipod touchBoete – Een hond laten poepen waar het niet mag kost 120 euro. In de openlucht vuur stoken kost het dubbele. Je kan het opzoeken in Boete, een nieuwe iPhone-app van de Nederlander Thomas Muller. Hoeveel geld ben je bijvoorbeeld armer als je met 141 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden rijdt, waar normaliter 120 gereden mag worden? Met Boete kan je het allemaal berekenen. Het is een klein handboek van alle boetes die je in Nederland kan krijgen, of het nou een verkeerssituatie betreft, openbaar vervoer of drugs.
Downloaden: Boete (gratis)

AG My Coach Football iPhoneMy Coach Football – Hij was er al even op de iPad, maar nu kunnen de statistieken van een voetbalteam ook nog compacter worden bijgehouden. De Nederlandse app My Coach Football speelt de rechterhand van een voetbalcoach en draagt zorg voor vier facetten van de hobby. Je voert het team in met naam, rugnummer en portretfoto’s, tekent tactieken en aanvalsplannen uit op een whiteboard, registreert alle statistieken van spelers tijdens de wedstrijd en ziet hoe ze tot nu toe gepresteerd hebben.
Downloaden: My Coach Football (€2,39)

AG WappZapp.TV iPhoneWappZapp – iPhone-gebruikers met een Apple TV in huis kunnen iedere video op de iPhone met een druk op de knop bekijken op de televisie. Dat je je video’s via je iPhone met wat creativiteit op een televisie zonder Apple TV kunt bekijken, bewijst de app WappZapp. Door de app te linken met een op de televisie aangesloten computer, kun je op je iPhone kiezen welke video je op tv wil bekijken. Je bent hierbij alleen wel beperkt tot de videofeeds die in de app zitten.
Downloaden: WappZapp (gratis)

AG LokaalTotaal.nlLokaalTotaal.nl – De standaard Kaarten-applicatie op de iPhone kan je snel de weg wijzen naar adressen die je zoekt in de buurt. Met name winkels en restaurants zijn goed vertegenwoordigd op de kaart van zoekgigant Google. Als je verder wil zoeken dan de meest voor de hand liggende resultaten, voldoet Kaarten echter niet altijd. Dat is waar LokaalTotaal.nl bijspringt. De app zet niet alleen de winkels, maar ook praktijken, diensten en verenigingen in de gemeente op een rij. Je kan de applicatie dus beter zien als een handzame Gouden Gids.
Downloaden: LokaalTotaal.nl (gratis)

AG ZONE iPhone iPod touchZONE – Stel, je bent wel eens verwikkeld in een chatsessie op WhatsApp of iMessage die foto’s oplevert die je liever niet aan de hele wereld laat zien. Of schiet wel eens een foto die maar niet in de eerste de beste handen moet vallen. We kunnen het ons voorstellen hebben wel eens gehoord dat het gebeurt. Als je foto’s wel wilt bewaren maar uit de openbaarheid wilt onttrekken, is ZONE een oplossing. Dat is een fraaie app die al je foto’s lokaal opslaat op een verborgen plek. Als anderen de app openen, stuiten ze op een webbrowser die volledig werkt.
Downloaden: ZONE (€0,79)

AG Our Lists To-Do iPhone iPod touchOur Lists To-Do – Takenlijsten zijn er in alle mogelijk denkbare varianten op de iPhone, maar ze zijn bijna altijd gericht op het individu. Our Lists To-Do niet. De woensdag verschenen applicatie mikt op taken waarmee meerdere mensen in aanraking komen. Gebruikers van de app kunnen anderen uitnodigen voor een lijst, waarna die gedeeld wordt en door iedereen aangevuld kan worden. Pas dus op voordat je een to-do list van je wederhelft accepteert. Voordat je het weet ben je opgezadeld met de boodschappenlijst.
Downloaden: Our Lists To-Do (€2,39)

AG I amsterdam QR spotsI amsterdam QR spots – De hoofdstad van Nederland profileert zich aardig op de iPhone en iPod touch. De derde applicatie in de langlopende ‘I amsterdam’-reclamecampagne is alweer enige tijd een gegeven en leert je de stad kennen aan de hand van QR-codes. Door met de iPhone-app I amsterdam QR spots geïnstalleerd een code op een gebouw of monument te scannen, krijg je er de geschiedenis ervan op het beeld van je telefoon. Alle artikelen zijn voorzien van oud beeldmateriaal en een uitgebreide tekst. Tevens laat de app gratis Wi-Fi spots in de stad zien.
Downloaden: I amsterdam QR spots (gratis)

AG Wunderkit iPhone iPod touchWunderkit – De ontwikkelaar van de razend populaire to-do app Wunderlist heeft haar nieuwe dienst Wunderkit voor iedereen vrijgegeven en de bijbehorende applicatie uitgebracht voor de iPhone. Het is, net als de dezelfde dag gerecenseerde Our Lists To-Do, een app waarmee je samen met anderen aan projecten kan werken. Bij elk project dat je aanmaakt kun je collega’s of vrienden uitnodigen. Dan kunnen er taken aangemaakt en verdeeld worden, kan iedereen notities schrijven en erop reageren en kan je elkaar op de hoogte houden in een nieuwsstream.
Downloaden: Wunderkit (gratis)

AG Everpix iPhone iPod touchEverpix – Het lijkt erop dat firmware iOS 5.1 voor de iPhone, iPod touch en iPad meer mogelijkheden gaat brengen voor het beheren van je fotostream op de apparaten. Het kan bijna niet anders dan dat de veranderingen worden omarmd: tot dusver heb je geen gangbare mogelijkheden om foto’s uit de stream te verwijderen. De nieuwe gratis dienst Everpix kan een uitkomst zijn. Het synchroniseert foto’s tussen iOS-apparaten en de Mac en kan beheerd worden via de webbrowser. Binnenkort moet de dienst ook te gebruiken zijn voor Windows-gebruikers.
Downloaden: Everpix (gratis)

AG Worlddictionary iPhone iPod touchWorlddictionary – Een Engels studieboek met een taalgebruik om niet doorheen te komen. Een Spaanse menukaart met gerechten opgeschreven in de inheemse taal. Een Chinese disclaimer bij je nieuwste witgoedproduct of een Russisch onderhoudsboekje van je niet al te betrouwbare auto. Worlddictionary kan je op weg helpen. Deze gloednieuwe applicatie voor de iPhone combineert de kracht van de camera met de vertaaldiensten van Google en Bing en vertaalt ter plekke het woord waar je de camera op richt. Ook kan je een foto van tekst maken en die vervolgens uitlezen.
Downloaden: Worlddictionary (€5,99)

AG Sportwereld Voetbal iPhone iPod touchSportwereld Voetbal – De Belgische krant Nieuwsblad.be heeft een speciale applicatie uitgebracht over voetbal. In Sportwereld Voetbal worden de Belgische eerste klasse, tweede klasse, de beker van België en het belangrijkste internationale en Europese voetbalnieuws aan de man gebracht. Zo kan je behalve de Belgische competities ook pushmeldingen krijgen van de livestanden uit de Nederlandse Eredivisie en Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal en Engeland. Goedkoop is het niet: Sportwereld Voetbal verlangt 2,99 euro voor een half jaar aan pushmeldingen. Daar staat tegenover dat je niet alleen de cijfers te zien krijgt, maar ook op de hoogte wordt gehouden met tekst.
Downloaden: Sportwereld Voetbal (gratis)

AG Van der Valk iPhone iPod touchVan der Valk – De grote Nederlandse hotelketen met de toekan op het dak heeft een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarmee zie je de dichtstbijzijnde hotels op een rij en kan je uitvoerig lezen en aan de hand van foto’s zien wat ze te bieden hebben. Van elk hotel krijg je informatie over de kamers, de faciliteiten, last minutes en de arrangementen die worden aangeboden. Je kan een hotel mailen en bellen vanuit de applicatie en via Google Maps plan je er een route naartoe.
Downloaden: Van der Valk (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.