Reacties voor: Opinie: Waarom ik uitkijk naar de nieuwe generatie AirPods

En de huidige AirPods voorlopig oversla
De AirPods zijn in een paar jaar het meest populaire accessoire van Apple geworden. Toch wacht ik met smart op de AirPods 3. De huidige generatie sla ik nog even over.
Nico van den Berg - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Die lelijke haakjes van de Power Beats zijn exact waarom de AirPods het toch goed doen. Wat een gedrochten die haakjes 😂

  2. Raar stuk. Schrijver neemt zijn eigen uitzonderlijke (geeft hij toe) oren als maatstaf voor draaggemak Airpods, dat zeer algemeen als heel goed wordt betiteld. Schrijver verwart onderdrukking van geluid van buitenaf ook met goed geluid. Bovendien hechten velen er juist aan dat zij met Airpods in nog fietsbellen of auto’s kunnen horen. En dan heeft schrijver, gezien zijn voorkeur voor de geluidskwaliteit van de Powerbeats pro, ook in andere opzichten uitzonderlijke oren, want de Airpods, en zeker de Airpods 2, zijn niet alleen wat mij betreft, maar ook voor bijvoorbeeld de gereputeerde website van Whathifi, verre te verkiezen boven de Powerbeats pro, die zoals alle Beatsapparatuur geluid zeer gekleurd en onevenwichtig weergeven.

  3. Moraal van het verhaal, je kan nu dus het beste de Powerbeats Pro kopen. Die vallen niet uit, hebben beter geluid, hebben minder last van vocht, kun je in meerdere kleuren krijgen, komen met verschillende maten silicoontjes en hebben veel minder last van omgevingsgeluid (wat tegenwoordig ook ruis wordt genoemd 🙃). En ze hebben alle gemak van de AirPods + ook nog volume knopjes. Ze zijn alleen wat groter (en dan voornamelijk de case). Dus bijna alles afgevinkt en je hebt er nu al plezier van en minder kans op teleurstelling als het allemaal wat langer gaat duren of het een-of-ander (de prijs) toch tegen valt.

    Maar het zit er wel in dat de H2 chip ook noise-cancellation zal hebben. En die komen dan in de volgende AirPods en Powerbeats. Maar ga er maar vanuit dat de AirPods een ander design gaan krijgen want zonder goede afsluiting gaat die noise-cancellation niet werken. (Voor de Powerbeats is het een stuk makkelijker.) Misschien dat Apple zijn In-ear dopjes van een H2 gaat voorzien?

  4. U bent inderdaad niet de enige waarbij de AirPods uit de oren vallen. Ik hoop dat Apple hier iets op zal vinden. Nu gebruik ik rubberen haakje van Elago, maar het is niet echt handig om deze telkens af te halen om de AirPods weg te steken.

  5. Origineel geplaatst door Roderik Oranje
    Raar stuk. Schrijver neemt zijn eigen uitzonderlijke (geeft hij toe) oren als maatstaf voor draaggemak Airpods, dat zeer algemeen als heel goed wordt betiteld.

    Daarom is het een opiniestuk, dat is niet objectief bedoeld maar de mening van de schrijver.

    Afgezien van de Apple in-ear-koptelefoon van een jaar of 10 geleden ben ik nog geen enkele Apple koptelefoon tegengekomen die comfortabel in m’n oren zitten. Mijn voorkeur gaat dan ook uit maar in-ear, hoop dat Apple daar nog een keer mee komt.

    Die Apple oortjes zijn ook heel irritant voor je omgeving omdat ze totaal geen isolatie hebben kan iedereen om je heen ook “meegenieten” met jouw muziek en doordat er geen isolatie is zetten AirPod / EarPod hun muziek nog harden 🤫

  6. @Rutger: Eens, ik was heel tevreden over de Ins-ears. Misschien moeten ze daar ook iets aan schaven om te zorgen dat ze nog beter blijven zitten, maar als Apple met noise-cancelling komt hebben ze eigenlijk geen andere keus dan voor in-ears te gaan.

    Nu er een paar topics aan gewijd worden heb ik steeds meer het idee dat Apple die oude In-ears wel een zou kunnen gaan upgraden met een H2 chip met noise-cancellation. Dan blijven de AirPods gewoon bestaan rond de €150 en kunnen ze voor de nieuwe “AirPlugs” een stuk meer vragen.

    Enige nadeel van noise-cancellation blijft dat je de omgeving soms wel wilt horen (verkeer) of als iemand tegen je praat. Zou mooi zijn als de AirPlugs een optie krijgen om omgevingsgeluid wel door te laten (door toe te voegen). En als je je muziek pauzeert terwijl de dopjes in je oren zitten (dat herkennen ze) kunnen ze er ook voor kiezen om ipv noise-cancellation het buitengeluid juist door te geven (te versterken). Voor het eerst dat mensen gezien willen worden met een gehoorapparaat. 😉

  7. Het is inderdaad ongelooflijk hoe de mening van veel mensen over Apple AirPods in relatief korte tijd totaal is omgeslagen. Bij de introductie werd er overal om gelachen en toen ik ze – vanaf de eerste dag – zelf ook had, vonden zelfs mijn zoons dat ik met zoiets niet over straat kon!

    Ik heb dat wel steeds gedaan natuurlijk en ben er enorm tevreden over! De geluidskwaliteit is prima; duidelijk beter dan van de EarPods. Het is natuurlijk onzin om de geluidskwaliteit te vergelijken met grote over-ear koptelefoons en dan ook nog met noise-cancelation. Dat is nét zo gek als de kwaliteit van een blue tooth speakertje vergelijken met grote speakers, die op een grote versterker draaien.

    Noise-cancelation vind ik zelf helemaal niet prettig. Ik hou er niet van om ‘afgesloten’ te zijn van m’n omgeving. Bovendien zijn AirPods volgens mij vooral voor gebruik onderweg en in het verkeer is noise-cancelation lastig en zelfs levensgevaarlijk.

    En…uit je oor vallen. Je leest het wel ‘s, maar ik heb nog nooit iemand gesproken bij wie AirPods niét lekker zitten.
    AirPods zijn intussen enorm populair en niemand kijkt er meer raar van op.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Wilde de AirPods kopen maar heb net een Bowers en Wilkins PX koptelefoon gewonnen. De AirPods wens gaat de prullenbak in.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.