Reacties voor: Opinie: Koptelefoonaansluiting verdwijnt ook bij andere fabrikanten, wat betekent het voor jou?

Andere fabrikanten gaan de 3,5mm koptelefoonaansluiting al afschaffen. Wat betekent dat voor jou als iPhone-gebruiker, als andere fabrikanten voor USB-C kiezen en Apple niet?

Reacties: 29 reacties

  1. Ik gebruik op m’n iPhone 6s Plus alleen nog maat Bluetooth koptelefoon van Beats.

  2. Recentelijk overgestapt op een Sennheiser Momentum Wireless met ANC via Bluetooth met ATPX. Geen gedoe meer draadjes (behalve met opladen dan) en mooie kwaliteit geluid. Ik heb geen hoofdtelefoon plug meer nodig….

  3. Ach, die hele discussie over de aansluiting… Ik gebruik mijn telefoon misschien 4x per jaar om muziek te luisteren. Als er geen koptelefoon meer aangesloten kan worden gebruik ik daarvoor mijn iPod shuffle 3 wel wat meer…
    Wat mij betreft hoeven ze dan ook geen dopjes mee te leveren; die gebruik ik immers niet…

  4. Luister al draadloos muziek op mijn Apple Watch. Geen probleem dus.

  5. Chaos! Iedere fabrikant zijn eigen aansluiting. 😹

  6. Origineel geplaatst door Jan
    Ach, die hele discussie over de aansluiting… Ik gebruik mijn telefoon misschien 4x per jaar om muziek te luisteren. Als er geen koptelefoon meer aangesloten kan worden gebruik ik daarvoor mijn iPod shuffle 3 wel wat meer…

    Wat mij betreft hoeven ze dan ook geen dopjes mee te leveren; die gebruik ik immers niet…

    Gelukkig stel jij de norm!

  7. Dan koop ik de nieuwe beats studio 👌🏾👊🏾

  8. Bluetooth is K*t kwaliteit als je het een audiofiel vraagt.

    Heb zelf voldoende dure apparaten die 3.5 mm Jack gebruiken. Zonde is het om dit te skippen.

    Maar goed komt er weer zon koppelstukje > lightning male naar Jack female.

    En heb ook wel weer belang bij digitaal geluid.

    Jack kan best blijven zitten ; maak de iPhone “iets” dikker , meer focus op een betere of sneller opladende batterij. En voeg meer functies toe.

    *Meer functies zijn niet makkelijk toe te voegen bij een dunnere telefoon wel bij een “iets” dikkere!

  9. @Shakti: 👉👌 🙈🙉🙊

  10. Nieuwe iPhone inclusief ‘oortjes’ aub. Draadloos of niet, ik ben nu ook best tevreden over de huidige.

  11. Gebruik ze al die jaren al, niks mis mee.

  12. Bij een zo dun mogelijke iPhone gewoon de 3,5mm poort behouden en laten uitsteken, net als de camera. Dan ligt hij ook stabiel op een vlakke ondergrond 😉

  13. Bluetooth geluid is matig, want iOS ondersteunt nog geen aptX. Alle overige smartphones wel. OSX overigens ook. Als je muziek luistert met een beetje frequentiebereik hoor je het gelijk.

  14. Kijk maar aan de onderkant van de iPhone 6s: als Apple een nóg dunnere iPhone zou willen maken, dan kan de 3,5mm-aansluiting het beste vervallen.

    Sorry, maar dat is 2x een non(sens)-argument:
    1 – Kijk maar naar de onderkant van de iPod touch, die dunner is dan de dunste iPhone maar wèl gewoon nog een 3,5mm aansluiting heeft
    2 – waarom zou Apple de iPhone überhaupt nog dunner willen maken? Ze zijn al lang het punt waarop dat nog zinvol was voorbij! Zoals je hier regelmatig kunt lezen vinden veel gebruikers de 6(S) nu al te dun, nòg dunner zit echt niemand op te wachten…

    Tsja, en waarom bedrade lightning koptelefoons? Een doodgeboren halve oplossing imho. Als Apple toch customer-lockin met een merkeigen en/of gelicenseerde oplossing zoekt laten ze dan meteen een eigen draadloze standaard neerzetten, gebaseerd op de lossless codecs van AirPlay bv. Ben je de beperkingen van bluetooth kwijt en toch tegelijk óók dat stomme draadje. Maakt een (losse) adapter ook meteen praktischer voor mensen die een goede koptelefoon mèt draadje willen blijven gebruiken: een losse draadloze adapter is minder onhandig dan een onhandige kludge die je permanent op de lightningpoort aangesloten moet houden.

  15. Op zich niks mis met bluetooth koptelefoons, echter:

    a. is de accu leeg dan heb je pech, mijn Philips over-ears hebben naast BT ook een 3.5mm kabel-aansluiting dus dan kun je alsnog je kabeltje inprikken.
    b. lig je ‘s nachts in bed nog wat te luisteren dan zijn ‘gewone’ 3.5mm oortjes ideaal om daarmee met één oor op een kussen te liggen. Bluetooth oortjes zijn meestal net iets groter en steken teveel uit (mijn JVC’s in ieder geval wel) zodat je daar niet lekker mee op je zij mee in slaap kunt vallen.

    Als Apple op een lightning connector overstapt dan wordt het allemaal behoorlijk kwetsbaar en ‘breek-gevoelig’.

    Wat mij betreft mag de 3.5mm aansluiting dus gewoon blijven!

  16. De reden dat ik een bedrade koptelefoon gebruik is dat de meeste BT headsets niet in staat zijn om 4-5 uur permanent muziek en audio commando’s te laten horen welke ik wil hebben bij een duurloop.

    Of de telefoon gaat veel sneller leeg, ook al is het BT 4.x, of de headset is sneller leeg. Ik wil als gebruiker niet moeten nadenken dat bij iedere duurloop alles 100% opgeladen moet zijn, telefoon en headset moeten 2 keer gebruikt kunnen worden zonder nadenken.

  17. @Ferryman: Ik ben het met je eens.

    De simkaart houder maakt het juist dikker.
    Dus als je een dunne iPhone wil, haal dan de simkaarthouder weg.
    Niet de 3,5 mm headphone jack

  18. Ik slaap als een baby’tje met mijn ultrasone hoofdtelefoon op. Dat ik ‘s ochtends wakker wordt met het snoer om mijn keel, is gaan wennen. Het magistrale geluid wat hier uit komt zal ik dan ook moeten missen. Naast mijn iPhone is dit mijn meest gebruikte voorwerp en dan wordt die iPhone ruim ingehaald wat leeftijd betreft. Ik hoop dat ultrasone met een draadloos alternatief komt maar dan zullen bij bij die high end koptelefoon fabriek echt moeten omdenken.

  19. Check de nieuwe Bose QC35 met actieve noicecancelling.

  20. Laat maar komen die iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting. Van de week de Bose QC35 besteld. Mooie combi lijkt me 🙂

  21. Iedereen die een beetje verstand van muziek heeft zal nooit muziek gaan luisteren via Bluetooth. Daarnaast: los van de mindere geluidskwaliteit is de effect van straling ook iets waar je rekening mee moet houden.

  22. Sowieso komt er wel een adaptertje. Als je de iPhone echt niet zonder 3,5mm zou kunnen luisteren zet je zo ontzettend veel mensen een hak. Kan gewoon niet.

  23. Voor alle “deskundigen” die menen dat Bluetooth audio kwalitatief niet goed is, dat is een serieus achterhaald fabeltje.

    Heb altijd goede audio apparatuur gehad. Recentelijk begaven mijn UE900s het leven en was ik in de markt voor een nieuwe koptelefoon. Wilde deze keer voor een overear model gaan en kandidaten waren B&W P7, Sennheiser Momentum en Master & Dynamics mw40. Absoluut geen kleine jongens op audio gebied.

    Kon maar niet kiezen en na uurtje luisteren probeerde ik voor de lol even de Bang & Olufsen H7. Op basis van geluid alleen al stond ik binnen 5 minuten bij de kassa. Absoluut top en een klasse beter als eerder genoemde apparaten.

    Wireless is een verademing. Zou nooit meer zonder willen. Komt hij dat deze een verwisselbare batterij hebben en dus over paar jaar gewoon een nieuwe batterij in kan doen.

    B&O ondersteund niet alleen APTX maar ook AAC. Een hi-res audio codec voor iOS.

    Op basis van die verwisselbare batterij en de AAC ondersteuning is B&O momenteel de enige BT headset die ik voor echt kritische luisteraars kan aanraden. Sennheiser en Master & Dynamics moeten beide missen en zijn voor laptop, thuis of Android een prima keuze maar voor iPhone minder geschikt IMHO.

  24. Van mij mogen ze hem wel weg halen, ik gebruik goedkope bluetooth headphones. Tuurlijk is het geluid van deze goedkope bluetooth oordopjes niet geweldig, maar zodra bluetooth de standard is zakken ook de goede snel ik prijs. Deze bluetooth oordopjes zijn 13 euro maar je hebt ze al voor 8 euro die 7 uur batterij heeft.

  25. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  26. @Watchmen: Prima. Leen ik je m’n beats 1 week, werken via Bluetooth.. Als je bluetooth oortjes van €90 hebt, dan is het k*t ja.. Als je gewoon een koptelefoon of oortjes van €250 koopt is het geluid subliem ☝🏻️☝🏻

  27. Reis iedere dag met een (vouw)fiets in de trein. Dus na 2x een hoofdtelefoon met kabel te hebben verwoest omdat deze achter mijn stuur bleef hangen overgestapt op een AKG Y45BT. Fijn ding hoor. Klinkt goed, navigatie van je muziek op je koptekefoon (ideaal). Maarrrr had ook gelezen dat dit type ook APTX zou ondesteunen. En dan denk je dat je een Apple (ptemium) phone in je broekzak hebt. Nou, mooi niet dus! Heb gehoord hoe BT-APTX kán klinken op OS X. Hopelijk gaan ze bij de 7 over. Zou voor mij een serieuze reden zijn.

  28. Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    @Watchmen: Prima. Leen ik je m’n beats 1 week, werken via Bluetooth.. Als je bluetooth oortjes van €90 hebt, dan is het k*t ja.. Als je gewoon een koptelefoon of oortjes van €250 koopt is het geluid subliem ☝🏻️☝🏻

    Wow, een Beats met bluetooth die subliem klinkt!?
    Zou ik zuinig op zijn en zeker niet zomaar uitlenen, dat moet wel een collectors item worden 😁

  29. Heb onlangs de Audeze Sine met lightning aansluiting uitgetest, en al wat ik kon uitbrengen tijdens het luisteren waren vreugdekreten van puur audiofiel plezier. Dit is “hands down” de beste hoofdtelefoon die ik al gehoord heb voor de iPhone. Moest het ding niet zo duur zijn (599 EUR adviesprijs), dan had ik onmiddellijk mijn half jaar oude Sennheiser Momentum bij het grofvuil gezet en mijn kredietkaart geplunderd voor dit fantastische hebbeding. Geweldig slammende bas, mooi ruimtelijk en kristalhelder geluid waarin je voorwaar echt elk detail hoort. En aangezien het geluid niet via de normale jack, maar wel digitaal via de lightning aansluiting naar de hoofdtelefoon wordt gestuurd worden ook die vermaledijde europese geluidslimieten omzeild 🙂 Enig nadeel: hij is zo gedetailleerd dat bronbestanden van slechte kwaliteit (lees 160 kbps of minder) ook echt slecht klinken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.