Reacties voor: Opinie: de “vernieuwing” van Apple’s iPhone OS 4.0

In dit opinie-artikel probeer ik antwoord te geven op de vraag wat er (ver)nieuw(end) is aan iPhone OS 4.0. Jailbreakers en niet-jailbreakers zullen deze vraag waarschijnlijk zeer verschillend beantwoorden.
Paul Pols -

Reacties: 85 reacties

  1. Ben het helemaal met je eens. Niks aan toe te voegen. Heb altijd al vraagtekens gehad bij de mensen die elke aankomende update van Apple geweldig vinden 😉

  2. Ik moet eigelijk zeggen dat ik wel redelijk entoushast ben over iAd. Wat ze daar lieten zien van Toy Story en Nike zag er super gelikt uit! Op deze manier kan je zelfs nog lol beleven aan een advertentie, en je word niet uit je app gegooid!

  3. Origineel geplaatst door Kokkie: Ben het helemaal met je eens. Niks aan toe te voegen. Heb altijd al vraagtekens gehad bij de mensen die elke aankomende update van Apple geweldig vinden 😉

    Helemaal mee eens. Al ben ik wel m.n. tevreden over de foldersfunctie.

  4. goed stuk 😉

  5. jailbreak blijft voor mij ook onmisbaar…

  6. Ik zeg ook niet wauw. En dat deze dingen al bestonden wisten we allemaal al. Toch kan dit niet wegnemen dat ik blij ben voor de update..

  7. De kwaliteit van de OS upgrade wordt in dit artikel opgehangen aan criteria die je meer bij films, toneelstukken en reclames zou verwachten: verrassendheid, originalitet en vernieuwendheid.

    Vervolgens wordt het perspectief gekozen van de fijnproever die alles al kent en alles al gezien heeft en alleen maar moet gapen.

    Ik zie iPhone toch meer als een stuk gereedschap waar nu allemaal dingen op mogelijk worden die eerst te ingewikkeld en pielig voor me waren.

    Ik ben ook blij dat Apple niet zomaar alle o zo grensverleggende features uit Cydia en zo overneemt, want ik vind de meeste aanpassingen in Cydia echt ongelofelijk knullig en rommelig en alleen maar leuk voor techneuten die het fijn vinden om het hun telefoon zo moeilijk mogelijk te maken.

    De echte verrassingen op de iPhone komen trouwens al lang niet meer van Apple zelf, maar van de 3rd party ontwikkelaars. Het belangrijkste wat iPhone OS 4.0 doet is hen daar weer meer mogelijkheden voor geven.

  8. Alhoewel ik het eens ben met dit, denk ik dat de jailbreak community dit aan zichzelf te danken heeft. Ze hebben hun uitvindingen niet op een patent gezet, niet goed gepromoot(alleen de jailbreak community) en als laatste zowieso op een langzaam systeem gezet(jailbraik). Dan is het een kwestie van tijd dat andere het gaan overnemen. DAt is hard, maar het is wel waar. Dat noemen ze marktwerking.
    ik zie trouwens apple dit niet alleen doen, maar ook google. Waar denk dat hun uitvindingen vandaan in update 2.1? Een groot deel zal vast van hun zelf zijn, maar er is ook een deel waar ik mijn twijfels bij trek.

    Maar laat ik voorop stellen dat jullie een goed punt hebben.

  9. Ik ben blij met de nieuwe Mail Folders en Multitask skype implementatie. Als iad er goed uitziet heb ik daar geen moeite mee. Ik klik nu nooit op ads dus ik zie het voordeel voor een developer ook wel.

  10. Prima artikel
    Daarom is jailbreaking zo belangrijk.

  11. ik zit momenteel nog op 2.2.1 en vind het bij elkaar wel de moeite om uptegraden hoor!
    ik bedoel ik vind dat in OS 4 meer nieuwe functie’s zitten als in OS 3

  12. Ik blijf met 1 vraag zitten na de presentatie van 4.0 …

    Kunnen we straks folders in folders maken ? Ik heb op dit moment 330 apps op mijn iPhone, en ik zou dolgraag mappen maken op de volgende manier: bvb games/platform/… Of bvb AV/photo/lomo-apps

    Anders blijf ik zitten met AV/ en daarin 80 foto en video-apps…

  13. Vind het allemaal prachtig OS 4.0 alleen qua design totaal niet apple..

    heel rommelig met lelijke druppel achtergrond zoals in de presentatie.. je kunt het natuurlijk zelf kiezen maar dat apple dit gebruikt bij zo’n belangrijke presentatie snap ik niet.

    Grijze stippen achtergrond bij multitasken en folders is ook vreselijk ik verwacht eigenlijk dat dit er beter uit zal zien tijdens de gold release ergens in juni. maak het anders gewoon grijs zonder patroon.. wordt een beetje een rommeltje zo.

  14. Je kan veel zeggen over de “nieuwheid” van de vernieuwingen, het is wel een stuk beter geimplementeerd dan via jailbreak. PERIOD.
    Dat is de kracht van Apple.

  15. @Gert: Helemaal mee eens. Bestaande features straks ook voor mij beschikbaar.

  16. Ben je nu echt oprecht verbaasd dat een groepje hackers dat zich niets aan hoeft te trekken van gebruikerservaring, merkbeleving, support aan ontevreden klanten met een instabiel toestel of batterijduur geteld in uren bepaalde functies eerder in een OS weet te proppen dan het bedrijf dat daar wel rekening mee moet houden?

    Dat mag hoor -het is tenslotte een opiniestuk- maar het bewijst wel dat je nooit betrokken bent geweest bij het ontwikkelen, in de markt zetten en onderhouden van een high-tech gadget…

    En even teruggrijpen op de iPhone (waar ik helaas alleen gebruiker van ben): Neem een stock iPhone 3G op 3.1. Laad wat pagina’s in Safari, speel een muziekje, zorg dat er wat mailaccounts gechecked worden op de achtergrond en start bv. Navigon op. Word je blij van de performance (als Navigon het al redt tot het startscherm)? Dacht het ook niet. Je maakt mij niet wijs dat dat er met een jailbreak-multitaskoplossing beter op wordt – dat betekent dus traagheid, crashende apps en een batterij die hard leegloopt. De hardware is er simpelweg niet naar.

    Dat Apple daar z’n goede naam niet mee wil riskeren (3G) begrijp ik meteen, en dat ze iets fatsoenlijk willen uitontwikkelen en testen (3GS) voor het gereleased wordt ook.

    Vergelijkingen tussen Classics en iBooks waarbij het meest gecompliceerde deel (store backend, deals met publishers, formatting van 10duizenden boeken) maar even voor het gemak vergeten wordt zijn wat mij betreft helemaal een lachtertje.

  17. Origineel geplaatst door max
    Vind het allemaal prachtig OS 4.0 alleen qua design totaal niet apple..heel rommelig met lelijke druppel achtergrond zoals in de presentatie.. je kunt het natuurlijk zelf kiezen maar dat apple dit gebruikt bij zo’n belangrijke presentatie snap ik niet.Grijze stippen achtergrond bij multitasken en folders is ook vreselijk ik verwacht eigenlijk dat dit er beter uit zal zien tijdens de gold release ergens in juni. maak het anders gewoon grijs zonder patroon.. wordt een beetje een rommeltje zo.

    Dat vond ik ook, maar dat kwam hopelijk vooral door die gare achtergrondjes die Jobs had toegevoegd om zijn publiek te behagen dat natuurlijk volledig bestond uit developers (= jailbreakers = Winterboard gebruikers).

    Waarschijnlijk ziet het er zonder dat al een stuk beter uit.

    Maar misschien ook niet… 🙁

  18. Origineel geplaatst door Larss
    Ben je nu echt oprecht verbaasd dat een groepje hackers dat zich niets aan hoeft te trekken van gebruikerservaring, merkbeleving, support aan ontevreden klanten met een instabiel toestel of batterijduur geteld in uren bepaalde functies eerder in een OS weet te proppen dan het bedrijf dat daar wel rekening mee moet houden?Dat mag hoor -het is tenslotte een opiniestuk- maar het bewijst wel dat je nooit betrokken bent geweest bij het ontwikkelen, in de markt zetten en onderhouden van een high-tech gadget…En even teruggrijpen op de iPhone (waar ik helaas alleen gebruiker van ben): Neem een stock iPhone 3G op 3.1. Laad wat pagina’s in Safari, speel een muziekje, zorg dat er wat mailaccounts gechecked worden op de achtergrond en start bv. Navigon op. Word je blij van de performance (als Navigon het al redt tot het startscherm)? Dacht het ook niet. Je maakt mij niet wijs dat dat er met een jailbreak-multitaskoplossing beter op wordt — dat betekent dus traagheid, crashende apps en een batterij die hard leegloopt. De hardware is er simpelweg niet naar.Dat Apple daar z’n goede naam niet mee wil riskeren (3G) begrijp ik meteen, en dat ze iets fatsoenlijk willen uitontwikkelen en testen (3GS) voor het gereleased wordt ook.Vergelijkingen tussen Classics en iBooks waarbij het meest gecompliceerde deel (store backend, deals met publishers, formatting van 10duizenden boeken) maar even voor het gemak vergeten wordt zijn wat mij betreft helemaal een lachtertje.

    +1 hoor. Helemaal. Laat deze man maar eens een opiniestuk schrijven.

  19. Versie 4.0 is eerder een 3.5, maar goed. We zijn wel van Apple gewend dat het eea met heel veel bombarie wordt aangekondigd. Alle fanboys en websites zijn dan ineens all over the place waardoor het lijkt alsof het allemaal heel bijzonder is.
    Mijns inziens mist OS4.0 nog steeds een heleboel features die een iPhone zou moeten hebben. Maar ja, Apple loopt altijd voor met achterlopende zaken. Doe je niks aan.

    Het is jammer dat er geen andere partij een echt iPhone killer kan maken. Het blijven allemaal quickmoneyfoons. Wat dat betreft stopt Apple wel meer energie in zijn product.

  20. De visuele layout van de folders vind ik ook niet mooi en rommelig. De multitask dock zit niet slecht. Achtergronden zijn ook niet aan mij besteed. Ik hou het liever sober en overzichtelijk.

  21. iPhone OS 4 is gewoon een logisch gevolg op iPhone OS 3, om dat nu oude wijn in nieuwe zakken te noemen? Beetje flauw hoor. Alsof multitasking via de jailbreakopties zo fantastisch werkt. Ik heb m’n huidige 3GS niet eens gejailbreakt, mijn ervaring met al die jailbreakopties Apps is helemaal niet zo denderend hoor, m’n 2G werd er in ieder geval niet stabieler op. Voor de tweakert wellicht leuk om het maximale uit z’n hardware te halen, maar ik heb liever een iPhone die lekker werkt. En met OS 4 wordt het er IMHO alleen maar mooier op. Kortom; goede ontwikkeling Apple, ik kijk uit naar de update!

  22. De Apple apps zijn wel beter dan de jailbreak apps. Multitasking en folders werken beter. Maar Apple moet wel naar de jailbreak opties kijken, zodat er steeds minder mensen hun iPhone jailbreaken! Ik hoop dat SBsettings snel komen, dan jailbreak ik mijn iPhone niet meer!

  23. top artikel 1

  24. Ik mis de multi homescreens zoals bij Android. Live email, sms, gemiste oproepen, agenda, weer, twitter en andere social network feeds zonder een app te hoeven openen. Het blijft een erg statische interface dat de komende jaren zeer achterop gaat lopen.

  25. Dit is nou 1 van de redenen waarom de iphone altijd te jailbreaken zal blijven apple hoeft alleen maar te kijken overnemen en verbeteren ze laten altijd wel een tal gaten open om te kraken zodat zij niet alles hoeven te bedenken wat wij als eindgebruiker nou echt willen. Gewoon kijken wat nuttig is in cydia,fora in de gaten houden waar veel over word gesproken in welk opzicht iets makkelijk is voor de eindgebruiker, beter maken in hun idee en uitbrengen un de nieuwe os geloof me kat en muis spel en iphone blijft te jailen

  26. @Larss. Ben het helemaal met je eens. En voor alle andere azijnzeikers; als je standaard Iphone niet bevalt: jailbreak. Doe je dat niet, stop met zeiken en koop lekker een Nokia.

  27. OS4 met dank aan alle jailbreakers “Keep up the good work”

    Thanks!

  28. 1 ding zou ik altijd blijven missen zonder jailbreak.
    BiteSMS !!!

  29. @bram:
    Ik zie eerlijk gezegt niet in waarom je nog SBSettings nodig hebt in OS4? Simpelweg omdat je net zo goed ff snel naar settings kunt schakelen. Net zo snel en nog iets makkelijker omdat je niet zo’n stomme swipe vanaf boven moet maken.

  30. De enige reden dat ik nog jailbreak is StatusNotifier, waarom die niet in OS4 zit is mij een raadsel want de icoontjes zijn zelfs officieel, ze hadden het er in 5 minuten in kunnen zetten. Daarnaast is MyWi een mooie toevoeging in combinatie met een iPad, maar dan moet ik wel eerst aan een iPad zien te komen.

  31. Zogauw 4.0 te jailbreaken is, en hier durf ik geld op te zetten, komt er een sb-setting om iAd uit te zetten. We betalen toch geen 700 euri om een advertentiesysteem te moeten slikken ? En nu zegt iedereen wel dat je de popups kan wegklikken, maar ik wil helemaal geen reclame door mijn strot geduwd krijgen. Bah.

  32. 1. Persoonlijk vind ik het moeilijk te beoordelen of Apple met OS4 nou achterloopt of voorloopt. Lijkt mij dat je dat zou moeten bepalen door het OS te vergelijken met dat van concurenten zoals android.

    Ik ben daarom benieuwd welke functies van andere telefoons jullie graag op de iPhone zouden willen hebben en die nog niet in OS4 zitten.

    2. Ik ben het met de schrijver van het artikel eens wat betreft iAd. Ik zit niet op iAd te wachten en zeker niet als ik het niet eens kan uitzetten of verwijderen. Ik heb geen moeite met reclame in een gratis app, maar wanneer ik betaal voor iets dan wil ik er geen ongevraagde reclame bij. Hopelijk is dit de enige manier waarop iAd gaat werken want anders vindt ik het een afknapper.

  33. Gegarandeerde usability: originele iPhone zonder jailbreak

    Nifty techy features en customized from heaven up to hell: Jailbreak..

    Je kunt het jezelf zo mooi en zo moeilijk als mogelijk maken. Ikzelf hou het liever bij een originele ongejailbreakte iPhone ervaring (installing de beta as we speak).. Tijd om eens te devven in SDK 4.0 beta 🙂

  34. Sorry, maar ik vind dit artikel maar een slappe samenvatting van de keynote. Het was pas een echt artikel geweest als je wat feitjes had opgesomt die je niet van 101 apple sites kan plukken. Ik ben nl. Wel erg benieuwd naar de overige nieuwe 93 functionaliteiten waar Steve op de keynote geen tikd voor had.

    Het klinkt alsof je dit artikel hebt gemist: Heel veel kleine handige functionaliteiten in iPhone OS 4.0

  35. @Rob:

    IK weet niet. Ik denk dat dat juist het voordeel van de iphone… Het laat developers de kans om het zo goed mogelijk te zijn en andere dingen kunt instellen dan anders. Straks heb je die windows 7 telefoons die standaard facebook erop hebben met al zijn basis functies, maar het eitgebreide dat een facebook app heeft op andriod of de iphone. Daar kun je ook events en vele andere dingen aanmaken en op windows telefoon moet je gaan wachten totdat MS het update(en met alle respect: MS kenende zal dat wel even gaan duren).

    Als de apps ook informatie kan laten zien op de homescreen dan zou dat indd heel erg vet zijn.

  36. Volkomen met eens. Weinig vernieuwing en een nog strakkere greep op alles. Had eerlijk gezegd meer verwacht. Heb alles al via jailbreak. Wat zeker ontbreekt is een soort sb settings en knop om een mail gelezen te maken.
    Verder kan je niet beter verwoorden zoals in je artikel.

  37. over iad gesproken… elk reclame systeem is indd heel erg irritant. Als voorbeeld neem ik Google.
    Maar… Hate it or love it… het is nu eenmaal een concept waar ontzettend veel geld mee op te halen is.

    Maar ik ben het ook met de schrijver eens dat het ten minste verwijderd moet kunnen worden.

  38. Origineel geplaatst door Bernd
    @bram: Ik zie eerlijk gezegt niet in waarom je nog SBSettings nodig hebt in OS4? Simpelweg omdat je net zo goed ff snel naar settings kunt schakelen. Net zo snel en nog iets makkelijker omdat je niet zo’n stomme swipe vanaf boven moet maken.

    zonder jailbreak:

    settings zoeken op een van je screens
    settings klikken
    wachten tot settings opent
    wifi aan/uit klikken
    settings verlaten
    het programma zoeken waar je mee bezig was, tot je er plots aan dacht dat je op 3g aan het surfen was…

    met jailbreak:

    zonder het programma te verlaten, statusbalk swipen
    wifi aan/uit klikken
    statusbalk swipen.

    en het zelfde voor navigatiesoftware. start je navigon op, duurt bijna 20 seconden, krijg je een melding dat je location services niet hebt ingeschakeld. go to settings klikken in de popup, weer wachten, uit settings gaan en navigon terug opstarten.

    met sbsettings start je navigon op, als je de popup krijgt klik je cancel, swipen, locations aan en swipen. en dat zonder navigon te verlaten…

  39. Volgens mij begrijpen een hoop mensen (incl. de schrijver van dit stuk iAds niet helemaal [of ik sla de plank mis, corrigeer me dan maar]). Maar de iAd functie moet de advertenties die nu al in bijvoorbeeld gratis apps zitten vervangen. Dus goede ads ipv slechte ads. Sommige mensen hier doen het overkomen alsof je straks in je home scherm popups van ads krijgt en je eerst een advertentie moet lezen voordat je iemand kan bellen.

    iAds zijn er om de advertenties te vervangen die nu al in gratis apps zitten!

  40. Origineel geplaatst door Bernd
    @bram:Ik zie eerlijk gezegt niet in waarom je nog SBSettings nodig hebt in OS4? Simpelweg omdat je net zo goed ff snel naar settings kunt schakelen. Net zo snel en nog iets makkelijker omdat je niet zo’n stomme swipe vanaf boven moet maken.

    Dikke onzin, stomme swipe? Juist hardstikke makkelijk en snel.
    Ook zo’n beetje het meest gebruikte appje vanuit Cydia als ik iedereen zo hoor.
    Zo makkelijk en snel.
    Met SBSettings is het 1 swipe en aan of uit klikken van wat dan ook.
    Doe je het via multitask dan moet je eerst dubbelklikken op de homescreen, dat is al 1 handeling meer. Daarna moet je op algemeen klikken. Wil je bluetooth aanzetten moet je eerst naar bluetooth, dan daarin weer bluetooth aanzetten en dan weer 2 keer klikken en nog een keer klikken om terug te gaan naar waar je mee bezig was..
    En dat is alleen nog maar bluetooth.
    hoezo SBSettings niet makkelijker??? Kom op zeg, volgens mij heb jij geen SBSettings als ik je zo hoor.

  41. Absoluut niet eens met dit! Men doet nu net alsof jailbreak zoooo stabiel is, kom op zeg! Heb ook jailbreak gehad maar die programma’s van derden vernaggelen je iPhone. Wist niet hoe snel ik dan terug moest naar het origineel.

    Dit is mijn mening en ervaring met Jailbreak, begin daar nooit meer aan!

  42. Altijd al jailbreak gehad, maar nooit folders of multitasking..

  43. Het mooie aan de Iphone vind ik zelf alleen al dat er 3 (!) generaties zijn die tot heden (op dus 4.0 na straks) gelijk zijn aan elkaar, of tenminste voor +/- 80% Geen enkele mobmaker die dat doet! Dat is pas strakke marketing. Regelmatig nieuwe software maken, de een innovatiever dan de ander. En wat is er mis mee dat Apple een beetje achter de feiten aan loopt? Het zorgt er voor de de hardware compatible is met de software, en dat het nog goed loopt ook! Ze kijken de kat uit de boom, maken zelf iets dat vlekkeloos werkt op hun eigen hardware en hup. En een jailbreak zal niet altijd even soepel lopen lijkt mij.. Kortom, het product Iphone verdient al een hoop respect, en met de toevoeging van 4.0 is het weer een stap verder in de goede richting

  44. Origineel geplaatst door Griert
    Volgens mij begrijpen een hoop mensen (incl. de schrijver van dit stuk iAds niet helemaal [of ik sla de plank mis, corrigeer me dan maar]). Maar de iAd functie moet de advertenties die nu al in bijvoorbeeld gratis apps zitten vervangen. Dus goede ads ipv slechte ads. Sommige mensen hier doen het overkomen alsof je straks in je home scherm popups van ads krijgt en je eerst een advertentie moet lezen voordat je iemand kan bellen.iAds zijn er om de advertenties te vervangen die nu al in gratis apps zitten!

    en daarom heb ik geen gratis apps, en dus geen reclame. en dat wil ik graag zo houden.

  45. Helemaal eens met artikel. Vrees dat indien Apple niet op korte termijn serieus week gaat maken van echte vooruitgang Android en zelfs WinMobile7 hele grote stappen richting Apple gaan maken. Ook hardwarematig staat IPhone eigenlijk al 2 jaar (bijna) stil. Mooie metafoor: oude wijn in nieuwe zakken. Wacht met veel belangstelling de echt? vernieuwende Iphone af..

  46. @Kees, inderdaad, dit lijstje is al 101 keer langsgekomen. Wat zijn alle nieuwe (die 93?) kleine dingetjes die nieuw zijn in OS4 wellicht veel interessanter voor mij dan het hele multitasking gebeuren.

    En niemand snapt het idee van die iAds blijkbaar.

  47. Ik promoot de jailbreak community voor geen meter, de iPhone is al sinds het begin de telefoon geweest die de markt op zijn kop heeft gezet. Bijna in alle populaire producten moet er iets aan gewijzigd worden en het product maken naar iets wat het niet is.

    Apple heeft gekozen voor simpel, eenvoudig, strak en mooi. Alles zo geïmplementeerd dat wij als eindgebruiker niet voor ingewikkelde dingen komen te staan. Apple wil dit zo houden. SBSettings = voor de doorsnee gebruiker te hoog gegrepen en ondersteunt niet de visie van Apple. Ik geloof er dus niet in dat je dit in de toekomst kan verwachten. Jailbreak voegt functies toe maar vertraagt het apparaat. De functies die toegevoegd worden zijn voor de diehard gadget en tweakfans van toepassing maar niet voor het grote publiek.

    Ik hecht weining waarde aan jailbreaks en raadt het mensen meestal af.

    Een hekel aan iAd?, ik zit vast aan reclame bij mijn toestel? Ik hoef dat allemaal niet?

    Wat een onzin, welkom in de wereld van geld en marketing. Reclame is onmisbaar. Je loopt al meer dan een jaar met reclame op je toestel. Door iAd word de reclame alleen aangenamer gemaakt en ligt de keuze volledig bij de gebruiker. Mooie reclame is beter dan slechte. Gratis apps kunnen kunnen kiezen voor reclame terwijl betaalde Apps altijd reclame vrij blijven. Net als nu.

    Het artikel is zwaar overdreven en de jailbreak hacking community en features zijn lang niet zo geweldig of onmisbaar. Als je echt zo graag een open systeem wil waar aanpassingen unlimited zijn moet je bij Microsoft wezen. Probeer de iPhone niet te laten lijken op de concurrent.

  48. Origineel geplaatst door ARR
    @Larss. Ben het helemaal met je eens. En voor alle andere azijnzeikers; als je standaard Iphone niet bevalt: jailbreak. Doe je dat niet, stop met zeiken en koop lekker een Nokia.

    Nee deze reactie voegt lekker veel toe…

  49. Dit artikel komt me toch een klein beetje arrogant en afzeikerig over, maar blijkbaar ben ik daarin toch een van de weinigen.

    Vooral de vergelijking tussen de folders die Apple in mijn ogen op een schitterende manier geïmplementeerd heeft en de regelrechte troep die “Categories” er van maakt vind ik werkelijk nergens op slaan.

    Maar gelukkig mag iedereen een eigen mening hebben. 😉 Persoonlijk zie ik 4.0 helemaal zitten, vooral vanwege de folders. Jailbreaken heeft voor mij persoonlijk weinig goeds gebracht tot nu toe. Mijn 3GS hou is dan ook lekker “origineel”. Alleen mijn 3G heeft een jailbreak omdat ik daarop persé remote een programma wil kunnen starten (de 3G blijft altijd thuis) en daarvoor moest ik Veency erop zetten. Verder kan ik weinig goede redenen bedenken voor een jailbreak en met 4.0 nog minder.

    @cloverfield
    Als ze deze update 3.5 hadden gemaakt i.p.v. 4.0 dan had je als gebruiker mogen verwachten dat het prima zou draaien op alle toestellen die nu ook 3.1.x draaien en dat kan niet. Denk dat Apple daarom de stap naar 4.0 maakt. Het is echt weer een “stap” waarmee (helaas voor velen) de oudere toestellen buiten de boot vallen en op 3.x moeten blijven.

  50. Origineel geplaatst door Larss
    Ben je nu echt oprecht verbaasd dat een groepje hackers dat zich niets aan hoeft te trekken van gebruikerservaring, merkbeleving, support aan ontevreden klanten met een instabiel toestel of batterijduur geteld in uren bepaalde functies eerder in een OS weet te proppen dan het bedrijf dat daar wel rekening mee moet houden?Dat mag hoor -het is tenslotte een opiniestuk- maar het bewijst wel dat je nooit betrokken bent geweest bij het ontwikkelen, in de markt zetten en onderhouden van een high-tech gadget…En even teruggrijpen op de iPhone (waar ik helaas alleen gebruiker van ben): Neem een stock iPhone 3G op 3.1. Laad wat pagina’s in Safari, speel een muziekje, zorg dat er wat mailaccounts gechecked worden op de achtergrond en start bv. Navigon op. Word je blij van de performance (als Navigon het al redt tot het startscherm)? Dacht het ook niet. Je maakt mij niet wijs dat dat er met een jailbreak-multitaskoplossing beter op wordt — dat betekent dus traagheid, crashende apps en een batterij die hard leegloopt. De hardware is er simpelweg niet naar.Dat Apple daar z’n goede naam niet mee wil riskeren (3G) begrijp ik meteen, en dat ze iets fatsoenlijk willen uitontwikkelen en testen (3GS) voor het gereleased wordt ook.Vergelijkingen tussen Classics en iBooks waarbij het meest gecompliceerde deel (store backend, deals met publishers, formatting van 10duizenden boeken) maar even voor het gemak vergeten wordt zijn wat mij betreft helemaal een lachtertje.

    Helemaal mee eens.
    Multitasking op de manier van de jailbreakers implementeren is ronduit een slecht idee en zou het product absoluut niet ten goede komen.

  51. Op folders maken heb ik al lang gewacht en eindelijk is het zover!
    De manier om een folder te creëren is perfect: twee apps over elkaar zetten!
    Maar wat mij dan weer tegensteekt is max 12 apps per folder ziet er naar uit! Zo maak je het ook weer ingewikkeld! Vb games 1, games 2, … Op den duur zit je met veel folders met allemaal hetzelfde type
    Inhoud. Ik hoop dat in de final release van os 4.0 er meer dan
    12 apps per folder kunnen.
    En dan gelieve net zoals categories je vb idd op het eerste scherm van de folder je 12 apps ziet maar dat je dan in de folder naar rechte kunt schuiven net zoals in het hoofdscherm om nog eens 12 apps te zien enzovoort.
    Wat ik wel ook mis om elke folder een eigen icoon te geven uit een database ofzo. Zoals bij categories.
    Met multitasking ben ik ook zeer blij! Hopelijk gaan veel apps dit ook ondersteunen want op veel YouTube filmpjes van os 4.0
    Beta testers uit USA zie je dat het niet werkt met Pandora terwijl dit op de keynote wel duidelijk werkte!
    Waarschijnlijk ondersteunen de apps die nu in de AppStore zitten nog geen os 4.0?
    Boeken lezen, niet iets wat
    ik zou doen op iPhone aangezien ik niet graag boeken lees maar kom, is gewoon de nieuwste store van Apple.
    Mail, was al tevreden met de huidige mail. Heb liever mail gescheiden en niet alles in 1 mailbox! Heb nu trouwens ook mijn telenet als mijn hotmail op de Mail
    App staan van Apple en het werkt mooi. Mis wel het maken van mappen in de mail zelf. Dus
    Vb. Werk, humor, privee, …
    iAds, is nog niet duidelijk hoe
    Ik erop zou reageren.
    Kan leuk worden. Hangt af van welke adverteerders er op toehappen. GameCenter, leuke toevoeging. Kan extra zijn. Maar
    is voor mij net als iAds en de bookstore geen must!!!
    Jammer wordt er zo weinig gezegt over die kleine veranderingen! Camera zoom, toch wel heel handig, het maken van een veerjaardagscalender, wallpaper,
    Karakterteller, mogelijkheid om dataverkeer volledig af te zetten, maken van playlists, bluetooth keyboard, autofocus tijdens videorecording, … Kleine veranderingen die voor mij toch beter bijdrage aan de ontbrekingen die er waren die elke andere telefoon al lang standaard hadden.
    En nu hopen dat de ontwikkenlaars iets moois kunnen maken van de 1500 API’s die zijn vrijgegeven.

    Jammer dat de Fm chip nu nog niet geactiveerd is. En mis ook het maken van folders in de app foto’s zodat je je foto’s die je getrokken hebt op je iPone kan ordenen. Vb vakantie, auto’s, vrienden, …

  52. HTC heeft zo’n mooie slogan: “Make it mine”. Dat mis ik bij de iPhone. Heb nu een thema uit Cydia geinstalleerd, iets kleinere pictogrammen, custom reflective dock en eigen background. Ik ben al een veel blijer mens en hoop dat met OS 4 professionele partijen met het concept thema aan de slag gaan.

  53. Wat moet je beginnen zonder iFile en Safari Download Manager (en AttachmentSaver)? Dan kan je geen PDFjes vanaf internet direct opslaan op je iPhone, die vervolgens doorsturen naar anderen, et cetera.

    Winterboard (om die lelijke rode badges onzichtbaar te maken) en StatusNotifier (voor een fatsoenlijke weergave van een nieuwe sms).

    En uiteraard SBSettings, swipen en Wifi aan/uit.

    De reacties hier dat een jailbreak niet stabiel is zijn grotendeels onzin en waarschijnlijk geplaatst door mensen die nog nooit een iPhone met jailbreak hebben gehad. De apps die al wat langer uit zijn crashen niet en conflicteren niet met andere apps.

  54. Apple is naar mijn opvatting op de juiste weg. Gewilde features worden geïmplementeerd en nieuwe functies worden ingevoerd. Het blijkt gewoon dat Apple meer en meer een kader levert en de invulling aan ontwikkelaars overlaat. Nu moeten ze eens langzaam als een verstandig bedrijf gaan handelen en niet van die monopolistische en onbillijke regels in de App Store hanteren, dan is het concept compleet.

    Wat mij het meest irriteert is dat de iPhone nog steeds basale functies mist die iedere andere (smart)phone al lang heeft, zoals eigen ring-/messagetones, opslag voor documenten, geluidsprofielen enzovoort. In 4.0 niet te bekennen. Ook andere gevraagde functies zoals de gezamenlijke inbox mis ik al sinds jaren, en worden nu pas geïmplementeerd.

    Natuurlijk kun je niet over vernieuwingen en verbeteringen klagen. Vooral omdat Apple ook compatibiliteit met oudere toestellen garandeert, al dan niet volledig. Tevens is het OS zeer stabiel. Als ik nog aan Windows Mobile of Symbian terugdenk…

  55. Wat is de officiële verwachte lanceer datum van OS 4?

  56. Mijn belangrijkste redenen voor een jailbreak zijn:
    – Lockinfo
    – Status Notifier
    – 3g unrestrictor

    alleen die drie dingen. Hoop dat Apple dat ooit is toevoegd!

  57. Ik denk overigens dat ze 7 tentpole features hebben gekozen om het feit dat Windows onlangs ook een zevende versie heeft uitgebracht, en een beetje de spot met hun te drijven. Ik bedoel, ze hadden ook 8 features kunnen pakken hoor :p

  58. Aan de ene kant heb ik ook liever een compleet originele iphone zonder jailbreak maar idd,

    SB settings is voor mij onmisbaar, ff snel wifi, 3g, bluetoooth en andere batterijslurpers aan of uit zetten.

    Infiniboard is voor mij niet onmisbaar maar vind ik wel een belangrijk iets.

    Voor de rest zeg ik met een JB, zo min mogelijk apps, alleen diegene die je nodig hebt. Ik heb dus enkel SB settings, Infiniboard en 5 icon dock en ik heb eigenlijk zelden last van onstabiliteit. En juist door Sb settings kan ik erg veel batterij besparen, door bijvoorbeeld mail wat blijft draaien op de 8ergrond en ipod e.d af te kunnen sluiten.

  59. Ik had wel graag iets zoals dashboard gezien in iPhone os 4

  60. One thing everyone missed on the latest keynote over iphone os 4 was the part where steve was saying what models will get the functions on the 3gs he said the word ‘ most’ this idicates that the 3gs wont have all the functions on the launch of the os , but the way he worded the sentence and that ipad users will get it after september ( fall ) indicates a new iphone will be out at the launch of the os , which iphone is still everyones guess , one thing is sure t-mobile said to the customers early this year no new iphone in their 3gs sales pitch , so they are wrong or not selling the next generation iphone , only time will tell

  61. Lekker pro jailbreak artikel 😉 maar ben het er ook wel mee eens, ik had gehoopt de jailbreak niet meer nodig te hebben ( en dus op een Apple alternatief van lockinfo ) maar ja, nu moet het wel weer van ut Zomer…
    Daarnaast wil ik ook kunnen multitasken op mijn 3G, en dan moet je ook een Plist bestand binnen de jailbreak aanpassen.

  62. @thumper_uk: The wording was “will run pretty much everything” for the 3GS; I don’t believe for a second they will withhold any features presented here from their 3GS customers if they can avoid it.

    And yes, of course a new iPhone will come out in June since the 2 year contracts of 3G owners will start running out then. Let’s hope T-mob will get some healthy competition.

  63. @Anna: Submappen werken niet.

  64. OS 4.0 is een echo van de innovatie door Cydia-developers.
    Er wordt door Apple nooit geluisterd naar gebruikers (www.pleasefixtheiphone.com)

    Kijk eens naar de contacts-social media integratie bij HTC evo of zelfs de Microsoft Kin.
    Dat is innovatie.

    Multi-tasking op z’n Appels is in feitelijk multi-threading.
    Mail verbeteringen – helemaal geen OS verbetering en nog geen schim van Blackberry mail.
    Folders…zelfs Categories heeft submappen…ach laat maar, het hele Springboard is zo 2007.
    (gelukkig hebben we het hier niet over de nwe. MacBooks)

  65. Jailbreak is voor mij niet meer nodig in OS 4.

    En btw, waarom zo’n Element programma op het lock screen? Helemaal niet nodig. Het scherm is daar zodat je niet perongeluk iets opstart.

  66. De nieuwe functies die in iPhone OS 4.0 te vinden zijn, lijken daarnaast teleurstellend vaak te passen in de categorie “oude wijn in nieuwe zakken“.

    Ja ok, maar die oude zakken waren jailbreaks en niet iedereen wil die. Ik bijvoorbeeld. Alleen maar gedoe.

    Door het gefragmenteerde karakter van de jailbreak-scene gebeurt het nog wel eens dat bepaalde toepassingen elkaar in de weg zitten en een jailbreak is daardoor niet voor iedereen weggelegd.

    Inderdaad, en bij deze dingen heb je dat ook niet. Functies die echt van Apple zijn zijn ook gewoon veel stabieler en ze zien er ook nog eens veel beter uit.

    De fanatieke jailbreakers die maar niet kunnen stoppen met jailbreaken kunnen na updaten en opnieuw jailbreaken dus voor hun allang bekende features opnieuw uitproberen in een stabiel jasje.

    @iMario: Ik denk ook dat jailbreaks vanaf iPhone OS 4 een stuk minder populair worden.

  67. Ik hoop ook geen jailbreak meer te hoeven doen met het nieuwe OS. Alhoewel ik SBstettings zal missen.

    Mensen die over iAd zagen zijn niet goed geinformeerd denk ik. Kijk even naar de Keynote. Daarin vertelt Steve dat iedereen niets hatelijker vind dan die vervelende reclames en dat zij dat dus anders willen oplossen (de winst is natuurlijk geen motiverende factor :-D). En hun oplossing is dan ook dat je op de reclameboodschap kan tappen in de app zonder dat die je ergert. Je hoeft er dus niet op te tappen als het je niet interesseert. Dat verstond ik er toch onder.

  68. Origineel geplaatst door
    @Kees, inderdaad, dit lijstje is al 101 keer langsgekomen. Wat zijn alle nieuwe (die 93?) kleine dingetjes die nieuw zijn in OS4 wellicht veel interessanter voor mij dan het hele multitasking gebeuren.En niemand snapt het idee van die iAds blijkbaar.

    daar kan je weleens gelijk in hebben. Voor mij is de bedoeling achter het systeem ook niet duidelijk. Maar misschien kan je het ons dan even uitleggen?

  69. Alle nieuwe functies vergelijken met een applicatie uit een jailbreak ?
    Dat vindt ik wel heel erg makkelijk gedaan.

    Niet iedereen wil zon jailbreak doen op zijn iPhone. Dus die mensen zijn harstikke blij met deze update !

  70. @laars i hope to we get more competion for t-mobile as you can see the result in the uk with o2 , vodafone and orange there is a price war and the only person who wins is us , plus the iphones are all simlock free except the prepay ones

  71. Ik ben persoonlijk heel enthousiast over folders, past alles op 1 springboard pagina 😀

  72. Allemaal heel leuk maar ik mis gewoon een hele goeie agenda app. Vooral voor de zakelijke gebruiker.

  73. Origineel geplaatst door Griert
    Volgens mij begrijpen een hoop mensen (incl. de schrijver van dit stuk iAds niet helemaal [of ik sla de plank mis, corrigeer me dan maar]). Maar de iAd functie moet de advertenties die nu al in bijvoorbeeld gratis apps zitten vervangen. Dus goede ads ipv slechte ads. Sommige mensen hier doen het overkomen alsof je straks in je home scherm popups van ads krijgt en je eerst een advertentie moet lezen voordat je iemand kan bellen.iAds zijn er om de advertenties te vervangen die nu al in gratis apps zitten!

    Eindelijk iemand die iAd begrijpt ! Ik dacht al dat ik de enige was…
    advertenties krijg je alleen maar te zien als je daar zelf voor kiest (er op klikt), het is niet de bedoeling dat er ongevraagd pop-ups gaan verschijnen zoals op onze van spyware en adware vergeven desktop PC’s.
    De ads zijn er nu al ! Alleen wordt je nu uit uw applicatie gezwierd als je er op klikt en met iAds blijf je gewoon binnen de applicatie.
    Ads zijn niet te vermijden, internet draait volledig op Ads… Dus kun je maar blij zijn als het op een deftige manier aangeboden wordt die zo weinig mogelijk hinder meebrengt !

  74. Persoonlijk valt het mij op dat er meer reacties zijn van mensen die het met me eens zjin dan ik had verwacht op een site voor veelal Apple-minded gebruikers. Gezien de hoeveelheid reacties kan ik niet overal specifiek op reageren, maar ik zal over wat thema’s die in de reacties genoemd zijn nog verduidelijking geven wat betreft mijn opinie. Ik zal daarbij niet ingaan op ad hominem argumentaties, aangezien deze ook zonder verdere inhoudelijke reactie van mijn kant kunnen worden geclassificeerd als drogredenen. Overigens zou niemand zich door mijn opinie persoonlijk aangesproken moeten voelen, tenzij je werkzaam bent bij de afdeling software development bij Apple.

    Allereerst even over iAd. Ook ik heb de presentatie van Apple gezien en ja, de reclame’s zagen er leuk uit. Daarbij moet je wel even bedenken dat ze gemaakt zijn door een professionele partij die daarbij geld noch moeite hoefde te sparen en bovendien uiteindelijk niet gericht hoefden te zijn op de verkoop van de producten, maar op de “verkoop” van iAd. Het lijkt me bovendien enigszins naief om nu al aan te nemen dat het iAd-framework niets meer inhoudt dan interactieve reclame’s en een ingebouwd kruisje om ze af te sluiten. Om maar even een mogelijkheid te noemen; reclame’s zijn meer waard als ze zijn toegespitst op de gebruiker en door het 40% aandeel van Apple in de inkomsten heeft het bedrijf een sterk motief om reclame’s ook meer waard te maken. Het lijkt me dus niet meer dan logisch om te vrezen voor onderdelen in iAd die aan je privacy raken, waarbij factoren zoals b.v. je aankoop-geschiedenis in de App Store, sites die je bezoekt, hoe vaak/lang je bepaalde apps opent, je locatie et cetera in potentie gebruikt zouden kunnen worden voor marketing-doeleinden, zonder dat je dit tegen kunt gaan of er zelfs weet van zou hoeven te hebben.

    Wat betreft multitasking wil ik zeker niet suggereren dat je op een iPhone 3G met een jailbreak opeens wél zware apps zoals navigatiesoftware naast elkaar kunt draaien. Je kunt echter ook op de iPhone 3G lichte apps naast elkaar draaien (ik denk daarbij bijvoorbeeld aan notes, openbaar-vervoer apps en e-mail). Ook kun je een zware app zoals navigatiesoftware even backgrounden als je bijvoorbeeld even een smsje wilt sturen of een telefoontje wilt opnemen. Op een iPhone 3GS, iPad en op de volgende iPhone heb je dan juist weer zo veel geheugen over dat Apple’s implementatie van multitasking in ieder geval voor mijn doeleinden te beperkt is. Bovendien beheer ik graag zelf de processen (met b.v. SBSettings – Processes) en stoor ik me eraan dat je op een standaard iPhone b.v. Safari en iPod niet kunt killen als je deze eenmaal hebt geopend (zonder te rebooten althans).

    Tot slot met betrekking tot de stabiliteit wil ik nog het volgende opmerken. Ik heb in het bovenstaande artikel al genoemd dat juist om deze reden een jailbreak niet voor iedereen is weggelegd. Ik ben ook juist van mening dat het model waarbij de jailbreak-scene als kweekvijver dient voor Apple, die vervolgens de tijd heeft om een eigen implementatie te perfectioneren voor de meeste betrokken partijen goed werkt. Je moet er ook bij bedenken dat jailbreak-software tot stand komt in mensen hun vrije tijd, terwijl Apple een professioneel team heeft dat hier full-time mee bezig is. Daar komt bij dat ze op de hoogte zijn van alle ins en outs van het besturingssysteem en Cydia-ontwikkelaars eerst moeten reverse engineeren voor diezelfde informatie. Dat gezegd hebbende is de overgrote meerderheid van software die via Cydia beschikbaar is stabiel en is het je eigen verantwoordelijkheid om te bedenken en eventueel achterhalen wat je wel en niet naast elkaar kan draaien. Mijn gejailbreakte iPhone’s draaien in ieder geval altijd als een zonnetje. Als je liever wacht totdat Apple dezelfde functionaliteit professioneel toevoegt, is dat natuurlijk ook je goed recht.

  75. Origineel geplaatst door Paul Durden
    Wat betreft multitasking wil ik zeker niet suggereren dat je op een iPhone 3G met een jailbreak opeens wél zware apps zoals navigatiesoftware naast elkaar kunt draaien. Je kunt echter ook op de iPhone 3G lichte apps naast elkaar draaien (ik denk daarbij bijvoorbeeld aan notes, openbaar-vervoer apps en e-mail). Ook kun je een zware app zoals navigatiesoftware even backgrounden als je bijvoorbeeld even een smsje wilt sturen of een telefoontje wilt opnemen. Op een iPhone 3GS, iPad en op de volgende iPhone heb je dan juist weer zo veel geheugen over dat Apple’s implementatie van multitasking in ieder geval voor mijn doeleinden te beperkt is. Bovendien beheer ik graag zelf de processen (met b.v. SBSettings — Processes) en stoor ik me eraan dat je op een standaard iPhone b.v. Safari en iPod niet écht uit kunt killen als je deze eenmaal hebt geopend (zonder te rebooten althans).

    Paul, ik zie je punt wel. Maar ik zie absoluut niet hoe een bedrijf als Apple het bovenstaande kan vatten in een heldere boodschap naar zijn klanten toe. Allerlei schakeringen van deze hardware kan wel dat soort apps, deze hardware moet je een beetje oppassen met dit en dit soort apps, en op dat stuk hardware moet je niet proberen meer dan browser en een licht puzzelspelletje te draaien. Dat is toch niet uit te leggen? Laat staan dat de gemiddelde klant ermee lastig gevallen wil worden. En dan heb ik het nog niet eens over de kosten die verbonden zijn aan de toename van support calls die je met een slecht communiceerbaar scenario krijgt.

    De gekozen oplossing is simpel en duidelijk: er is ontwikkeld tot er een goede oplossing is gebouwd, en die wordt alleen aangeboden op de 3GS. Voor de gemiddelde hacker die het leuk vindt de processen op zijn telefoon te managen en alles tot in detail aan te passen aan de wensen van de dag is het te hopen dat de jailbreaks blijven komen, zo niet is er bv. HTC met Android. iPhones worden gelukkig niet ontworpen met die doelgroep in het achterhoofd.

  76. Inderdaad zeg! Verbazingwekkend dat zo weinig mensen het iAd concept snappen. Het is gewoon een briljante move voor consumers en developers!

    Je hebt nu vaak ook al de keus tussen een app met reclame (gratis) en zonder reclame (kost geld).

  77. Ik mis op m’n iPhone een goed werkende spamfilter. Heb ik op m’n MacBook ook. Dus waarom op de iPhone niet?

  78. @Paul Durden:
    Paul, jouw opinie is goed weergegeven maar de repliek van Larss is stukken beter (en korter 😉 ).
    Larss verwoord mijns inziens de praktijk van alledag zoals veel iphoners dit ervaren, jailbreak of niet!
    Volgens mij mis jij (Paul Durden) de essentie van (de definitie versie) OS 4.0 en dat is dat deze helemaal niet bedoeld is voor de 3G of zelfs de 3Gs. OS 4.0 is volgens mij bedoeld voor de veel betere geoutilleerde (qua hardware) nieuwe generatie iPhone 4G en de iPad(s).
    Er zullen wellicht inmiddels genoeg gebruikers zijn die de beta geprobeerd hebben en uit onvrede door een traag presterende iphone weer zijn teruggegaan naar 3.1.2 of 3.1.3. Het iAd concept laat ik voor wat het beoogd te generen voor Apple en adverteerders. Zodra het ergenis niveau van de gemiddelde iphoner een bepaalde hoogte bereikt zal er vanzelf een oplossing bedacht worden. Apple en de jailbreakscene vormen toch min of meer een digitale symbiose en daar profiteer ik als (eind)gebruiker toch maar mooi van!!

  79. Zit er eigenlijk rsap in 4.0?

  80. Origineel geplaatst door max
    .Grijze stippen achtergrond bij multitasken en folders is ook vreselijk ik verwacht eigenlijk dat dit er beter uit zal zien tijdens de gold release ergens in juni. maak het anders gewoon grijs zonder patroon.. wordt een beetje een rommeltje zo.

    Heb je OS X? Daar wordt de grijze bar met stippen gebruikt in Dashboard als je nieuwe widgets wilt toevoegen. Als je OS X gebruiker bent herken je dit direct en weet je ook meteen hoe het te gebruiken is.

  81. Origineel geplaatst door Anna
    Ik blijf met 1 vraag zitten na de presentatie van 4.0 …Kunnen we straks folders in folders maken ?

    Nee, althans, het is nu nog niet ingebouwd.

  82. @Christian Hoyer: Jammer dat je er zo over denkt, menigeen wil juist elke hap uit hun appel kunnen nemen zonder dat ze hun tanden stukbijten op de pitjes in het klokhuis. Je kan een jailbreak wellicht eerder eens proberen voordat je er gelijk een eenzijdige opinie over schrijft. Dat je jezelf profileert als doorsnee gebruiker komt wel heel erg duidelijk naar voren in je reactie.
    Als je 2 iphones naast elkaar neer legt waarvan 1 origineel en 1 jailbroken, zie je bij welke de creativiteit ervanaf druipt. bijna alle functies die je nu met OS.4 mee ziet komen, waren al eens eerder geïntroduceerd via de jailbroken community op een veel beter,eenvoudiger en innovatievere manier. Mag ik je er dan ook op wijzen dat diezelfde community al veel eerder gebruik kon maken van een soortgelijke APPstore nog voordat Apple met de Appstore op de proppen kwam. Als je vuil begint te spuien over een onderwerp, ken dan in ieder geval de geschiedenis ervan.

  83. @Gert:

    De Jailbreakers zijn ook verder gekomen dan Apple en hebben betere werk geleverd. Als je het mij vraagt is Apple alleen maar aan het kopiëren van Jailbreakers.

    Nog 1 waardeloze update van Apple en serieus gooi ik mijn Iphone uit het raam. Ik ben zo blij dat Cydia bestaat.

    Het probleem ligt niet zozeer in het feit dat Apple met niets vernieuwend komt. Maar het probleem is dat Apple staat voor creatieve mensen, mensen die nadenken en die (volgens Apple) anders willen zijn. Daarom is het bij Apple niet gepast dat ze zich zo opstellen t.o.v gebruikers.

    Even los van alles. Mensen die zeggen dat de 3G te traag is. Ik heb naast de 3G nog een Ipod Touch 1G die ik heb sinds de dag dat die uitkwam. Met backgrounder kon ik makkelijk 5 à 6 apps draaien die best wel zwaar waren.

  84. Ik ben zó blij dat Apple het iPhone OS heeft gekozen voor de iPad en niet Mac OS X, zoals de schrijver had gewenst.
    Dan zouden we overal de nalatenschap van de muis als besturing tegenkomen: hoe verschrikkelijk zou dat zijn! Dat is wel gebleken met de suffe tablets die er verschenen zijn voor de iPad.
    Om nog maar niet te spreken van de mist van troep die je zou moeten wegwuiven voordat je een leuke applicatie zou kunnen downloaden.
    Nee, geef mij maar het iPhone OS voor het zorgeloze browsen, chatten, mailen, texten, films kijken, enz. en het Mac OS X voor het werk dat er gedaan moet worden…

  85. IK ben ook enthousiast over Folders maar het is redelijk iritand als je 606 apps hebt die allemaal in folders zet eidelijk klaar bent dan wat musiek er op zetten en al je apps zijn eigenwijs uit hun folders gesprongen:( Ze zouden in een nieuwe BETA dat moeten voorkomen. en wat ook handig is, is dat bij Instellingen>Algemeen>Reset> dat je dan kan kiezen dat je iphone al je Apps op categorie soorteert! dat lijkt mij heel fijn!
    E_Mail ff als je nog suggesties hebt van dat soort ideen vind k leuk om te horen;)@Bart:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.