Reacties voor: Opinie: Waarom de Apple Watch Series 3 in 2021 een slechte koop is

Ook problemen bij huidige bezitters
Anno 2021 verkoopt Apple nog steeds de Apple Watch Series 3, maar ik ben van mening dat dat een slechte koop is. Hier zijn meerdere redenen voor, waaronder het tergende updateproces.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Als Apple-Expert bij MediaMarkt wijs ik de klanten hier altijd op en sta ik er ook nooit achter als een klant de s3 toch wil. Ik snap dat Apple graag een zo breed mogelijk publiek wil bedienen, maar verwacht de klant dat wel van Apple? Ik vind van niet. Apple wil haar naam altijd hooghouden en de klant verwacht ook iets van een iDevice. Iets dat bij de s3 niet in balans is.

  2. Tikkeltje overdreven boodschap in het artikel naar mijn mening. Technisch gezien werkt de AW3 bij mij nog prima en de update naar 7.3 is ook niet onoverkomelijk. Ja, het proces is onhandig (loskoppelen, als nieuwe AW instellen, updaten naar 7.3, loskoppelen, backup terugzetten) maar als je dit op een middag gewoon doet tijdens studie/werk dan gaat dat probleemloos. Natuurlijk werken de laatste wijzerplaten niet op AW3, maar persoonlijk vind ik veel wijzerplaten niet zo mooi. En de basis platen zijn voor mij afdoende.
    Ik ken een aantal mensen met een AW2 en die zijn er ook nog erg content mee, en de accu van die AW2 werkt ook nog prima 1,5 dag mee. Dus enige nuance is wel op zijn plek. 🙂

  3. Volgens mij is het juist goed genuanceerd. Hij werkt verder prima de 3 als je m nu hebt maar als je nu in de markt bent voor een nieuwe is het onverstandig. Volgens mij werkt dat bedoeld.

  4. @Herman: ja ik ben ook nog tevreden, 9 vd 10 wijzerplaten kun je niks mee omdat je er weinig tot niets aan apps op kunt zetten, soms de datum niet eens, wat moet je daar mee??? Het updaten is idd lastig, Apple had sneller op 16 Gb geheugen over moeten gaan. Maar hem nu nog nieuw kopen zou ik ook niet doen, gebruikt is echter een heel ander verhaal,daar kun je nog aanmerkelijk goedkoper uit zijn dan met de se. Ik kocht mijn 3 in augustus of september 2019 voor 135€ en voel mij zeker niet bekocht. Heb hem dus straks ook alweer 1,5 jaar. En bij de overgang naar de volgende versie heb ik hem 2 jaar. Met alleen beveiliging ben ik eerst ook tevreden, dat zullen ze sowieso moeten doen want mensen nog één ding laten kopen wat niet meer beveiligd wordt binnen een 1/2 jaar na aankoop kan echt niet. Verwacht eigenlijk toch gewoon versie 8 op deze watch . Dat zal wel de laatste zijn, de verkoop zal in ieder geval september stoppen van deze watch. De overige problemen ervaarde ik persoonlijk nauwelijks, wel ‘s iets geweest maar dan kort en ‘s 1 keer of 2. De watch 0-1-2 zijn niet meer interessant, prijsverschil veel te klein met de 3, en dezen liggen al stil qua updates. O ja, urenlang updaten heb ik dit keer niet gedaan, mocht het uren nemen om van 7 naar 8 te gaan, dan zei dat zo, immers maar 1 keer! Dan kun je weer een jaar. ( de kleinere updates zijn bij mij iig minder werk, sommige gaan ook nog gewoon zonder loskoppelen, heb 2 keer moeten updaten met loskoppelen, verder gewoon. Ik kocht hem nog met watch 5 erop, ben zelf overgegaan naar 6 en 7)

  5. Haha. Geen nieuwe wijzerplaten meer.
    Ik gebruik altijd dezelfde. 😄
    Wat moet je met andere wijzerplaten vraag ik mij af?

    Heb overigens nog een 0-serie. Batterij gaat ruim een dag mee. Makkelijk!😃

  6. De laatste update is een enorme ramp qua opslag; ik had 2,3GB vrij, dus moest ontkoppelen, instellen, updaten, ontkoppelen en backup terugplaatsen. 2,5u werk… maar goed, ik ken het proces nu…
    Alleen is de opslag nu helemaal bagger; 870MB!
    En dat na een paar keer opladen en herstarten…

    Nee, ik kan de series 3 echt niet meer aanraden als nieuwe aanschaf…

  7. Eens met je stelling dat de Series 3 niet meer verkocht zou moeten worden door Apple. Updaten van WatchOS 6 naar 7.0 was echt een rampzalig lang proces.

    Bij 7.2 lukt het mij nog na verwijderen van apps en een paar keer herstarten om voldoende vrije ruimte te hebben voor een normale update.

    Nu met 7.3 weer een lang en omslachtig proces van unpairen, opnieuw instellen, updaten weer unpairen, backup terug zetten etc. Terwijl de update omvang slechts 192 MB was? Waarom Apple? En na updaten had ik wel voldoende ruimte over? Meer dan 2,7GB?

  8. Helemaal met dit artikel eens!

  9. @Herman: Als je hem al heb zou die inderdaad best prima nog kunnen zijn, ga je nu een apple watch kopen zou ik geen 3 meer aanraden.
    Dan raad je of de minimaal de 4 aan of de SE, Apple zal denk ik ook wel in het 1ste volgende event aankondigen dat ze stoppen met de watch 3 verkoop.

    De SE zal misschien dan de prijs van de 3 krijgen wellicht, of ze gaan de 4 de prijs van de 3 geven.

  10. Apart?! De unity wijzerplaat is gewoon beschikbaar en te gebruiken op mijn AW3.

  11. Origineel geplaatst door Leo
    Haha. Geen nieuwe wijzerplaten meer.

    Ik gebruik altijd dezelfde. 😄

    Wat moet je met andere wijzerplaten vraag ik mij af?

    Heb overigens nog een 0-serie. Batterij gaat ruim een dag mee. Makkelijk!😃

    ⌚️🤜🏼🤛🏼⌚️

  12. Goed artikel.

    Toen ik iemand aanwees om een Apple Watch aan te schaffen wees ik digenetische ook aan om voor het meest recente model te kiezen, en de Series 3 links te laten liggen. Niet alleen wegens de updates die het niet meer zou krijgen maar ook om de ontbrekende functies.

    Het zou me dan ook niet verbazen dat Apple de Series 3 dit jaar uit de verkoop schrapt. De Apple Watch Series 7 en de Apple Watch SE voor minder geld in de markt zet.

  13. Ik vind het een onzinstelling. Waarom zou je niét tevreden kunnen zijn met een Apple Watch 3? Het hangt er helemaal van af wat je ermee wilt en waarvoor je hem koopt. Als je heb gebruikt voor tijd, fitness, beweging, notificaties en nog een hele serie functies en apps die prima bruikbaar zijn, is het prima value voor money. De prijs is lekker laag.

    Als je ECG wilt kunnen maken en iets groter scherm koopt, neem je de 4. En als je ook de bloedzuurstofmeter wilt en de wijzerplaat altijd aan wilt hebben, koop je series 6.

    Zeggen dat je beter geen series 3 kunt kopen is net zoiets als zeggen dat iemand geen iPhone XS moet kopen of iPhone SE. Daar kan je prima mee werken. Niet iedereen wil het nieuwste van het nieuwste. (Ik dan toevallig wel, maar lang niet iedereen)

  14. Het probleem wat hier omschreven word dat je de iWatch opnieuw moet installeren is merkwaardig, ik zelf heb dit probleem ook altijd het enige wat je moet doen is de iWatch herstarten dit is voldoende en heeft bij mij altijd en tot nu toe gewerkt.

  15. Vind het toch behoorlijk slordig dat een watch die gewoon nog in het assortiment zit, standaard een foutmelding geeft als er een update is. Mensen die niet digitaal niet zo handig zijn, zijn de sjaak. Past niet bij Apple’s imago van gebruiksvriendelijkheid. Ik heb er geen enkele extra app op geïnstalleerd, geen muziek en geen foto’s en toch elke keer die waardeloze melding dat de update niet geïnstalleerd kan worden. En ook geen uitleg bij de foutmelding hoe je het kan oplossen. Wel een oplossing die niet werkt, namelijk dat je ruimte moet vrijmaken maar, maar niet dat je hem moet loskoppelen en helemaal moet wissen. Zou het niet mogelijk zijn dat Apple dat in het update proces zelf regelt? Automatisch loskoppelen, wissen,!etc…?

  16. De Apple Watch 3 zal hoogst waarschijnlijk eind dit jaar uit het assortiment verdwijnen. Om plaats te maken voor de Se, 5 en de 7.
    Ik ken geen andere producten van Apple die zowel uit het assortiment gaan alsmede geen updates meer krijgen.

  17. IK kocht mei 2020 een  watch 3 die ik in oktober alweer kon inruilen bij appel store met een aardige prijs. Bandje en acc. kun je behouden .. De SE is echt veel beter en idd raar dat  de 3 nog blijft verkopen voor die relatief wat mindere prijs.. dan de  Watch SE

  18. De herstart methode geprobeerd en die blijkt te werken👍🏻 thanx voor de tip!

  19. @Macaanzee: Dan heb je het artikel niet goed gelezen. De voornaamste redenen waarom de Apple Watch Series 3 nu een slechte koop is, is omdat je bij elke update gedoe hebt. De Apple Watch Series 3 is vanwege de beperkte opslagruimte niet op een normale manier te updaten, waar ook heel veel klachten over zijn. Ik zou me als Apple Watch Series 3 koper in 2021 behoorlijk bekocht voelen als ik elke keer weer gedoe heb met updaten.

    Ook is het nog maar de vraag hoe lang de Apple Watch Series 3 qua updates nog mee gaat. Bovendien is een Apple Watch SE maar €80 (!) duurder. Dat is dan verreweg de betere deal, in alle opzichten.

    Die belangrijke argumenten gelden uiteraard niet voor een iPhone XS of iPhone SE (2020). Die krijgen nog jarenlang updates en het updaten van deze toestellen gaat ook gewoon probleemloos. Je hoeft niet door allerlei bochten te wringen om je toestel up-to-date (en daardoor veilig) te houden.

    Ik zeg overigens ook nergens dat je niet tevreden zou kúnnen zijn met een Apple Watch Series 3. Het is nog steeds een goed horloge, maar voor nieuwe kopers is een Apple Watch SE een veel betere deal.

  20. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: inderdaad! Alleen gebruikt kopen is te overwegen, een gebruikte 0-1-2-3 zit bij de 100€ waardoor eigenlijk alleen de 3 dan interessant is , de anderen zijn amper goedkoper gebruikt en liggen stil. Aan het ontgrendelen van de iPhone met mondkapje zie je ook weer dat de 3 gewoon nog mee doet. Qua updates verwacht ik nog wel 8 en later nog 8. Zoveel updates, mocht 8 niet komen verwacht ik direct 7. Zoveel updates voor veiligheid, al weet ik niet hoe gevaarlijk een watch zonder beveiliging is. Mensen gebruiken de 0-1-2 ook nog. Bij de iPhone en iPad vraag ik het mij ook af. Men praat er wel wat over maar de hoed en de rand weten we niet , hoor weinig van echte problemen, zeker niet waar ook echt mensen probleem door kregen. Zou wel s artikel op iCulture willen lezen over hoe veilig I apparaten zijn zonder ondersteuning.

  21. Er zit een fout in dit artikel. Er staat dat de unity wijzerplaat niet beschikbaar is op de3 . Dat is deze wel! Heb hem kort gebruikt, te weinig mogelijkheden om dingen op het scherm te zetten, jammer.

  22. (Red.) Artikel gecorrigeerd met betrekking tot de Unity-wijzerplaat.

  23. Ik heb de Apple Watch series 3 al twee jaar maar vind het toch zeer kwalijk dat updaten zo omslachtig is. Totaal geen Apple ervaring op deze manier.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.