Reacties voor: Opinie: Waarom Apple moet stoppen met het meeleveren van EarPods

Google levert bij de Pixel 4 geen oordopjes meer. Apple moet wat ons betreft dit voorbeeld volgen en stoppen met het meeleveren van de bedrade EarPods. Dit is waarom wij dat vinden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 44 reacties

  1. Dat hoeft idd niet, zelf gebruik ik nauwelijks koptelefoons.
    Maar ik koop altijd gebruikt en dan zitten ze er sowieso niet bij.
    Wel vind ik in dit licht ook dat er niet steeds een lader en snoer bij geleverd hoeft, hier geld een beetje hetzelfde .

    Klein puntje erbij is wel , idd niet goed voor t milieu, maar heel vaak nieuwe iPad iPhone iPod kopen is ook slecht voor t milieu, dan stelt dat koptelefoontje weinig voor…..

  2. Ik ben ook van mening dat apple bij de iphone beter geen earpods meer hoeft mee te leveren. Ik ben met stelling 1 en 2 eens echter stelling 3 vind ik twijfelachtig. Ik heb alle iphone modellen gehad, behalve nu de 11 nog niet, en bij alle modellen laden ze sneller op met zwaardere lader. Echter de batterij capaciteit gaat hard achteruit met een zwaardere lader. Ik vind nog steeds dat apple voor kwaliteit moet gaan en wanneer een zwaardere lader afbreuk doet aan de batterij moeten ze geen zwaardere lader erbij leveren. Laat de klant zelf maar bepalen of deze sneller wil laden.

  3. Ik schat de productieprijs op €0,80. Als Apple deze er niet meer bij doet blijft verkoop prijs gewoon gelijk

  4. @Leo: wanneer apple er helemaal geen lader meer erbij gaat leveren, dan word een eventuele overstap van een niet apple gebruiker wel wat groter want een lader is wel nodig bij een iphone. Lijkt me voor apple geen verstandige zet om te doen

  5. Waarschijnlijk houden ze de prijs gelijk maar leveren ze minder wat weer met gepaard gaat met de nodige kritiek van journalisten en fandroids. Desalniettemin ben ik het er mee eens, ze blijven bij mij altijd in de doos achter.

  6. Ik ben het er niet mee eens. Ik gebruik de dopjes massaal. Setje in de werktas, setje in de auto, en een aparte voor het sporten. Ja het geluid van de AirPods zijn marginaal beter. Maar dan gaan ze niet aan, dan wel links, of dan weer alleen rechts. En je hebt niet alle bediening op de AirPods of je moet gaan praten. Niet heel handig op een corporate kantoor omgeving.

    Ik ben nog blij dat ze geleverd worden. En die snellader? Ik slaap 6 uur per nacht. Dat is met elke lader voldoende.

  7. Ik vind inderdaad dat je de accessoires zelf zou moeten kunnen kiezen. Een snelle lader is handig als je veel onderweg bent en even snel moet laden. Ik gebruik voor mijn iPhones Plus/Max al jaren de ‘iPadlader’ van 15W die veel sneller laadt.

  8. Ik bewaar ze om bij mijn 5 jaar oude iPhones als compleet set te verkopen. En dat werkt perfect qua prijs…😉 en dan ism met doosje en alles compleet.

  9. Eens, ik heb geloof ik boven 4 setjes liggen… gebruik ze nooit sinds ik mijn Airpods heb. Wat mij betreft overbodig, al kan ik me wel voorstellen dat sommige mensen er nog steeds blij mee zijn.

  10. @Jeroenus: Dan koop je direct even 1, velen hebben ze wel al en met het draadloos opladen wordt t helemaal minder nodig, en heb je een iPad kun je ook die lader gebruiken.
    En er is ook nog wat onenigheid over of er een snel lader bij moet of een standaard.
    Kun je kopen wat je wilt of gebruikt wat je al hebt.
    Android lader kan vaak ook wel, wel even een lightning kabeltje natuurlijk.

  11. Ben er wel blij mee.
    Gebruik ze best vaak: op kantoor, in de auto.
    Wat mij betreft mogen ze gewoon worden meegeleverd.

  12. Origineel geplaatst door Jules
    Ik schat de productieprijs op €0,80. Als Apple deze er niet meer bij doet blijft verkoop prijs gewoon gelijk

    Precies wat ik denk. Als wij dat toevallig wel nodig hebben, moet je ineens 30 euro betalen.

    Apple zal de verkoopprijs van de iphone zeker jiet verlagen hierdoor. Ben je dief van eigen portemonnee als je eens bent met het weglaten van die earpods…..

    Mijn 2 centen

  13. Wat een onzin. Ik gebruik het wel af en toe als ik de auto thuis laat. Als je je oude iPhone verkoopt dan geef ik ook de oordopjes mee. Zou wel erg gierig zijn om dat niet te doen. Dus dan heb je nieuwe oordoppen nodig. Daarnaast zijn er ook mensen die voor het eerst iPhone kopen, bijvoorbeeld kinderen… dan hebben ze geen EarPods thuis en willen ze wel een erbij geleverd hebben.

  14. Van de 4 oordop-setjes die ik heb liggen, heb ik er ooit één uit de verpakking gehaald om eens uit te proberen. De overige 3 zijn nooit uitgepakt. Rede is dat ik het geluid van de oordopjes niet voldoende goed vind en ik gebruik dan ook altijd een losse headset met bluetooth verbinding. Dus ja, van mij hoeven ze dan ook niet standaard te worden meegeleverd.

  15. Misschien ook geen oplader meer meeleveren. Laat die iPhone zelf ook maar achterwege.

  16. Ik ben één van de velen (?) bij wie de EarPods binnen 10 seconden weer op de grond liggen, ze blijven niet in mijn oren zitten. Ook qua klank is het niet meer dan middenmoot. Wat mij betreft mag Apple stoppen met meeleveren.

  17. Gewoon prijs van de telefoon gelijk laten en ipv lader en EarPods een een kaartje met apple-store tegoed in de doos. Kun je zelf kiezen of je er EarPods voor koopt, een snellader, een gewone lader, extra kabeltje, AirPods, hoesje, whatever. Kan de doos ook meteen een stuk kleiner. Door upsetting en kostenbesparing door kleinere door verdienen ze er waarschijnlijk nog enorm aan ook als ze het zo doen. Als bedenker van dit plan verwacht ik dat ze me een percentage van deze extra inkomsten doen toekomen. ;-P

  18. @Erik, terug naar de jaren 90 met bij elke aankoop 3 ‘tegoed’ bonnen?

  19. Het milieu… Dat je zelfs een link weet te leggen van earpods naar het milieu. Dit gaat echt veel en veelste ver! Dachten jullie laten we het milieu er in zetten, dat hoort erbij…

  20. Die dingen klinken waardeloos dus mijn keuze zou zijn ‘niet meer meeleveren’.

  21. Heb ze nog nooit gebruikt, vind ze niet lekker zitten
    Ook de lader die bij m’n X zat zit nog in de verpakking, laad draadloos op op m’n Ikea lamp die naast m’n bed staat

  22. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. Geef een keuze bij aanschaf.
    Met pods standaard prijs
    Zonder is goedkoper
    En met AirPods een aantrekkelijke korting

  24. Origineel geplaatst door L.
    Misschien ook geen oplader meer meeleveren. Laat die iPhone zelf ook maar achterwege.

    Wat zoek je dan hier bij iCulture?

    OT: oordopjes gebruik ik zelden, maar mijn man is na 2 jaar wel echt toe aan nieuwe oordopjes bij vervanging van de iPhone. De lader niet erbij is geen optie. Ik verkoop m’n oude iPhone altijd als ik een nieuwe aanschaf, zal toch dan de oplader mee moeten leveren bij de verkoop en dan ben ik zelf afhankelijk van een nieuwe lader. Misschien een optie om te laten kiezen, met of zonder EarPods.

  25. Vind dat apple standaard de draadloze airpods erbij MOET!!! leveren, de nieuwe iphone’s zijn al duur genoeg. €1000 of meer voor n gsm is niet normaal als je bedenkt dat n macbook of ipad al in veel gevallen goedkoper zijn.

  26. Ik vind dat ze nog altijd oortjes mogen leveren bij elke nieuwe iPhone . Er staat dat , als ze geen oortjes erbij doen dat ze de iPhone voor 29 euro minder kunnen verkopen . Ik denk dat dat niet veel uitmaakt . Als mensen een iPhone van 1000 euro kunnen kopen . Wat maakt die 29 euro meer of minder dan nog uit.

  27. Ik doe drie jaar met een iPhone. Ondanks de slechte geluidskwaliteit verslijt ik toch een setje. Ze zijn super om in je jas of tas te stoppen als je even geen zin hebt om een grote over-wat headphone mee te slepen

  28. Geen lader meeleveren vind ik sowieso geen goed idee. Ik heb 6 lightning laders in gebruik en ben altijd blij als ik weer eentje extra heb voor in de auto, op het werk, bij het bed, naast de bank, op reis. En dat voor de 3 iPhones, 1 setje AirPods en 2 iPads die we thuis hebben. Ik weet zo nog 3 plaatsen waar ik nog graag een lader zou willen hebben. Niet omdat het echt nodig is maar omdat het wel super handig is

  29. @Michel: Precies. Wat een gelul. En zoals iemand eerder al aangaf; die dingen kosten Apple nog niet eens een euro. Hou op hiermee. De earpods zijn fantastisch qua pasvorm en geluid. Gewoon meeleveren. Voor het geld van een nieuwe iPhone is dit wel het minste wat je erbij mag ‘krijgen’.

  30. Keuze uit:
    Geen
    EarPods
    AirPods

  31. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  32. Ik heb nu net mijn eerste iPhone en vindt het dus wel handig dat er oortjes bij zitten aangezien je geen mini jack aansluiting heb op deze telefoons.

  33. Heb inderdaad nog
    Nooit gebruikt
    Mag er van mij uit prijs 50€ naar benee

  34. Volgens mij wordt hier nog aan het feit voorbij gegaan waarom die oordopjes altijd meegeleverd worden/werden. Namelijk vanwege EU-regels die producenten verplichtten om bij iedere telefoon oortjes mee te leveren zodat iedereen handsfree in de auto kan bellen. Het feit dat Google er nu mee stopt verbaast me dus en zou mogelijk kunnen leiden tot boetes of de regels zijn op dit vlak inmiddels veranderd.

  35. Origineel geplaatst door GP
    Ben er wel blij mee.
    Gebruik ze best vaak: op kantoor, in de auto.
    Wat mij betreft mogen ze gewoon worden meegeleverd.

    Is ook zo lekker handig in het verkeer he , nu nog een blinddoek voor en ja hoor rijden maar !

  36. Origineel geplaatst door R Need
    Vind dat apple standaard de draadloze airpods erbij MOET!!! leveren, de nieuwe iphone’s zijn al duur genoeg. €1000 of meer voor n gsm is niet normaal als je bedenkt dat n macbook of ipad al in veel gevallen goedkoper zijn.

    Helemaal mee eens, en dat geld ook voor de draadloze lader als die er is.

  37. Ik vind in-ear niet fijn, bovendien vallen ze ook bij mij uit de oren. Ik gebruik dan liever on-ear: comfortabeler en stabiel goed geluid.
    Het lijkt me handiger om 2 extra laadkabeltjes bij iedere iphone te doen, Apple is blijkbaar nog steeds niet in staat om die van een fatsoenlijke kwaliteit te maken.

  38. Snap sowieso niet waarom die inferieure oordopjes erbij zitten. En waaraan voorbij wordt gegaan: Waar moet je ze insteken? Een 3.5mm aansluiting zit niet meer in een iPhone dus…???

    En dat domme gelul over ‘het milieu’ slaat natuurlijk ook nergens op!

  39. Een keuze lijkt logisch. Zoals je de omvang van geheugen kiest, zo zou je ook moeten kunnen kiezen voor geen, een gewone of een draadloze versie van de oortelefoon.

  40. Origineel geplaatst door GP
    Ben er wel blij mee.

    Gebruik ze best vaak: op kantoor, in de auto.

    Wat mij betreft mogen ze gewoon worden meegeleverd.

    Origineel geplaatst door puccini
    Is ook zo lekker handig in het verkeer he , nu nog een blinddoek voor en ja hoor rijden maar !

    Waar oordeel je over!? Misschien gebruikt GP ze wel om mee te bellen (handsfree), om zijn muziek zachtjes af te spelen enz… Earpods zijn meer dan alleen een koptelefoon.

  41. Niet mee eens. Ik heb de EarPods van mijn vorige iPhone veel gebruikt, die had nog een audio Jack connector, dus toch handig dat bij mijn nieuwe iPhone EarPods met lightning connector meegeleverd worden. Een volgende iPhone zal waarschijnlijk een usb c connector hebben, dus het zou fijn zijn als er dan ook weer EarPods met usb c connector meegeleverd worden!

  42. @Jeroenus: Echt exact dit. Ik snap niet waarom mensen snelladers aanbevelen. Lekker je accuduur halveren van je dure smartphone, kan je na een jaar een nieuwe accu erin gooien.

    Snelladen = nope. Leer geduld te hebben en fatsoenlijk te plannen.

  43. Ik heb zowel AirPods als EarPods. AirPods gebruik ik steeds minder om het accu steeds slechter wordt. Bovendien lopen ze erg snel leeg gekoppeld aan een MacBook Pro 2010. Daarnaast is de bediening van EarPods simpelweg top te noemen. Als mijn AirPods de geest hebben gegeven zal ik geen nieuwe meer kopen.

  44. Beter een kortingscoupon insluiten tvw €20 voor een koptelefoon 🎧 of accessoires bij Apple. Dan wordt keus aan de consument gelegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.