Opera Touch en desktop browser.

Opera Touch is een nieuwe mobiele browser die je met één hand bedient

Werkt samen met vernieuwde Opera Desktop

Opera Touch is een nieuwe webbrowser die je makkelijker met één hand kunt bedienen. De mobiele browser werkt ook samen met de vernieuwde desktopbrowser, dankzij de nieuwe functie Flow. Hiermee stuur je sites, tekst en meer door van je iPhone naar je Mac en andersom.

Als je geen fan bent van Safari, Google Chrome of één van de andere webbrowsers, kun je binnenkort aan de slag met de nieuwe browser van Opera. Opera Touch is een nieuwe webbrowser, waarbij de focus ligt op snelle bediening met één hand. Met een grote knop onderaan kun je dan ook direct bij veelgebruikte functies. De browser is bovendien geïnspireerd op de experimentele browser Neon, die eerder al verscheen.

Opera Touch: nieuwe mobiele browser

Smartphones worden steeds groter, zo blijkt ook dit jaar weer met een nieuwe 6,5-inch iPhone X Plus op komst. Apps met één hand bedienen is daardoor wat lastiger, al heeft Apple daar de functie Bereikbaarheid voor bedacht. Met de nieuwe browser Opera Touch, die binnenkort voor iOS verschijnt, moet bedienen met één hand ook een stuk makkelijker worden. Onderaan de browser vind je een knop genaamd de Fast Action Button. Hiermee kun je meteen op het web zoeken, maar ook je favoriete sites openen en van tabblad wisselen. De knop vind je altijd onderaan in het midden, zodat hij binnen handbereik blijft.

Een andere belangrijke functie van Opera Touch is Flow. Hiermee kun je een pagina direct doorsturen naar de desktopbrowser van Opera. Het is hiervoor niet nodig om met een account in te loggen in beide browsers, want het enige wat je hoeft te doen is het scannen van een QR-code. Door in de desktopbrowser of in Opera Touch het papieren vliegtuigje te kiezen, stuur je een webpagina door naar je eigen Flow-overzicht. Behalve met pagina’s, werkt het ook met tekst en afbeeldingen. Je kan bovendien ook snel een pagina openen op je iPhone die je al open hebt staan op je computer, en andersom.

Opera Touch is vanaf vandaag beschikbaar op Android en komt binnenkort ook naar iOS.

Opera Desktop vernieuwd

Om de desktopbrowser van Opera samen te laten werken met Opera Touch, is deze ook in een nieuw jasje gestoken. Er is bijvoorbeeld een snellere zoekfunctie die je op kan roepen met een sneltoets op je toetsenbord. Je kan daardoor met een paar klikken meteen een zoekterm invoeren in de daarvoor bestemde zoekbalk. De tweede vernieuwing is de eerder besproken Flow-functie, waarmee je van alles door kan sturen naar je iPhone en weer terug. Het is dus een soort alternatief voor AirDrop en soortgelijke diensten.

De nieuwste versie van de desktopbrowser van Opera is nu beschikbaar voor Mac, Windows en Linux. Je downloadt de Opera-browser vanaf de website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2018, 11:19
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerpen browser, opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.