Opera Touch op de iPhone.

Opera Touch is een nieuwe iPhone-webbrowser die je met één hand bedient

Ideaal voor iPhone XS Max
De eerder aangekondigde webbrowser Opera Touch is nu ook beschikbaar op de iPhone. Het belangrijkste kenmerk van Opera Touch is dat je hem met één hand kan bedienen. De mobiele browser werkt ook samen met de desktopbrowser, dankzij de nieuwe functie Flow.

Als je geen fan bent van Safari, Google Chrome of één van de andere webbrowsers, kun je vanaf vandaag aan de slag met de nieuwe browser van Opera. Opera Touch is een nieuwe webbrowser, waarbij de focus ligt op snelle bediening met één hand. Met een grote knop onderaan kun je dan ook direct bij veelgebruikte functies. De browser is bovendien geïnspireerd op de experimentele browser Neon, die eerder al verscheen.

Opera Touch: nieuwe mobiele browser

Smartphones worden steeds groter, zo blijkt ook dit jaar weer met een nieuwe 6,5-inch iPhone XS Max. Apps met één hand bedienen is daardoor wat lastiger, al heeft Apple daar de functie Bereikbaarheid voor bedacht. Met de nieuwe browser Opera Touch, die vanaf nu ook voor iOS beschikbaar is, moet bedienen met één hand ook een stuk makkelijker worden. Onderaan de browser vind je een knop genaamd de Fast Action Button. Hiermee kun je meteen op het web zoeken, maar ook je favoriete sites openen en van tabblad wisselen. De knop vind je altijd onderaan in het midden, zodat hij binnen handbereik blijft. Speciaal voor de release van de iOS-versie heeft Opera onderstaande video gemaakt, waarin twee zogenaamde Apple Store-medewerkers uitkijken over de wachtende iPhone-kopers.

Een andere belangrijke functie van Opera Touch is Flow. Hiermee kun je een pagina direct doorsturen naar de desktopbrowser van Opera. Het is hiervoor niet nodig om met een account in te loggen in beide browsers, want het enige wat je hoeft te doen is het scannen van een QR-code. Door in de desktopbrowser of in Opera Touch het papieren vliegtuigje te kiezen, stuur je een webpagina door naar je eigen Flow-overzicht. Behalve met pagina’s, werkt het ook met tekst en afbeeldingen. Je kan bovendien ook snel een pagina openen op je iPhone die je al open hebt staan op je computer, en andersom.

Werkt samen met desktopbrowser
Om de desktopbrowser van Opera samen te laten werken met Opera Touch, is deze eerder dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Er is bijvoorbeeld een snellere zoekfunctie die je op kan roepen met een sneltoets op je toetsenbord. Je kan daardoor met een paar klikken meteen een zoekterm invoeren in de daarvoor bestemde zoekbalk. De tweede vernieuwing is de eerder besproken Flow-functie, waarmee je van alles door kan sturen naar je iPhone en weer terug. Het is dus een soort alternatief voor AirDrop en soortgelijke diensten.

De nieuwste versie van de desktopbrowser van Opera kwam eerder dit jaar beschikbaar voor Mac, Windows en Linux. Je downloadt de Opera-browser vanaf de website. Opera Touch is vanaf vandaag beschikbaar op iOS.

Bekijk ook

Zo werkt het eenhandige toetsenbord op je iPhone

Met het eenhandige toetsenbord kun je makkelijker grotere iPhones met één hand bedienen, linkshandig of rechtshandig. In deze tip vind je alle uitleg hoe je het eenhandige iPhone-toetsenbord gebruikt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 02 oktober: De Opera Touch-browser is nu beschikbaar voor iOS. Het artikel is aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.