Opera Neon op de Mac.

Opera Neon voor de Mac geeft een blik op de internetbrowser van de toekomst

Opera Neon is een conceptuele browser met heel veel animaties en leuke effecten. Opera Neon is gratis te downloaden voor de Mac, maar wordt dit echt de browser van de toekomst?

Opera Neon op de Mac.
Als je graag eens iets nieuws wil proberen op het gebied van internetbrowsers, dan is de nieuwe browser van Opera een leuk experiment. Opera Neon gooit het over een geheel andere boeg met een compleet nieuw design. Je kunt met de browser, die beschikbaar is voor Mac en Windows, eenvoudig en op een visuele manier wisselen tussen verschillende tabbladen en bijvoorbeeld makkelijk screenshots maken.

Opera Neon is een werkende conceptbrowser voor de Mac

Opera noemt Neon, zoals de browser heet, een concept voor de toekomstige internetbrowser. Met Opera Neon kun je makkelijk wisselen tussen tabbladen, net zoals in een gewone browser. Maar bij Opera Neon staan al je favoriete websites in zwevende bolletjes zodra je naar een internetpagina wil gaan. Eenmaal op een pagina aanbeland, wissel je aan de rechterkant met deze zelfde bolletjes tussen de verschillende pagina’s. Opera Neon draait op dezelfde engine als de standaard Opera-browser.

Opera Neon bevat daarnaast nog een Split View-achtige weergave, waardoor je twee tabbladen binnen één venster naast elkaar kunt plaatsen. Dit gaat eenvoudig door een tabblad vanaf de rechterkant naar links te slepen. Er is ook een apart paneel om allerlei media af te spelen of te pauzeren, zonder dat je hoeft te navigeren naar het desbetreffende tabblad. Aan de linker kant vind je ook een knop om snel een screenshot te maken. Je kunt daardoor razendsnel een uitsnede maken van een website, die automatisch in een mediagalerie geplaatst wordt.

Opera Neon met iCulture.

Opera Neon bevat vooral heel veel animaties en is vooral leuk om even uit te proberen. Echte powerusers zullen niet snel definitief overstappen naar Opera Neon, maar aangezien de browser gratis te downloaden is is het zeker het proberen waard. Tijdens het surfen heeft de app vooral een hele frisse look, waardoor je niet afgeleid wordt van allerlei knoppen, vensters en bestanden op je bureaublad. De browser gebruikt namelijk je eigen bureaubladachtergrond als achtergrond in de browser zelf, wat een leuk effect geeft.

Opera Neon is gratis beschikbaar via de website van Opera. Behalve voor de Mac is hij ook beschikbaar voor Windows en Linux.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2017, 16:30
Categorie Apps
Onderwerpen opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.