Reacties voor: Opera nog niet in gesprek met Apple

Opera Mini zal toch niet zo snel op de iPhone verschijnen als we allemaal verwachten. Opera is nog niet in gesprek met Apple en de applicatie is ook nog niet bij de App Store ingeleverd.
Lees het complete artikel → Opera nog niet in gesprek met Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. zou dit dan de eerste iphone browser kunnen zijn die geen gebruik maakt van safari? of zijn die er al?

  2. Hopelijk komt ie snel

  3. @Dieter: Waarschijnlijk moet het wel op safai gebaseerd zijn anders word het toch niet toegestaan

  4. Ik denk dat Apple het niet door laat.

    even wat anders .. Volgens mij krijgen we een aankondiging van DEv-team. check de site

  5. Waar kan ik die demo’s zien? Ben wel benieuwd hoe snel het is en hoe het eruit ziet.

  6. Ik denk dat Apple op tijd wakker moet worden!
    De concurrentie zoals Google en Microsoft zitten niet stil.
    Open-source is de toekomst, niet de dichtgetimmerde wetgeving zoals Apple die aanhangt.
    Mensen zitten niet te wachten op wat een fabrikant hen voorschrijft, maar willen zelf kunnen kiezen.
    Deze Browser zal hoe dan ook op de I-Phone komen.
    Via het jail-break circuit is wel alles mogelijk.
    Dat is pas keuze vrijheid.

  7. Het word tijd dat Apple eens naar zijn gebruikers gaat luisteren.
    Laat ze maar een poll houden.
    Dan kunnen ze zien hoeveel mensen het willen.

  8. Ach je moet gewoon hopen dat Opera bij het ontwikkelen van deze browser de API van Apple gebruikt en geen eigen ontwikkelde API, Als dit het geval is dan zouden ze het alleen af kunnen keuren op de gebruikelijk dubbele functionaliteiten waar Apple wel vaker over is gevallen, maar in OSX kun je ook wel een andere browser kiezen. Dus ik zie hier niet zo een probleem.. Kort uitgelegd, als Opera zich aan de regels houdt, zie ik het niet fout gaan..

    But who am i!

  9. Apple is zeer gesloten en met een reden: het heeft Apple zéér veel geld opgeleverd door een soort van Apple only omgeving te creëren. De combinatie iTunes, AppStore en naadloze integratie met Apple hardware werkt (bijna) altijd. Echter er zijn dan ook minpunten. Bij Apple is het “Take it or leave it” en ruimte voor anderen zal er niet of nouwelijk zijn.

    De massa slikt dit wel en de Apple fan zal Apple met hand en tand verdedigen ook al weten ze dat er betere oplossingen zijn. Ik heb lang getwijfeld om helemaal over te stappen naar Mac omdat alles dan zo mooi samenwerkt maar ik krijg echt het gevoel in een dwangbuis gestopt te worden.

    Het zijn interessante tijden nu Apple een paar jaar lang de industrie op zijn grondvesten heeft laten schudden. Dit heeft de concurrentie wakker geschud en als gevolg daarvan zijn er nu veel interessante ontwikkelingen op gebied van mobiele apparaten. Apple zal écht goed moeten blijven door ontwikkelen want de concurrentie is aan het inlopen en aan het innoveren.

    Het zal interessant zijn of Apple echt vernieuwend kan blijven en het succes kan doorzetten. Van de iPad had ik persoonlijk meer verwacht, maar als Apple de media meekrijgt om massaal content te leveren voor de iPad gaan ze die slag winnen. Met de iPhone ben ik benieuwd wat ze uit hun mouw gaan toveren. De UI komt mij inmiddels een beetje gedateerd over en hoewel duizenden apps prachtig zijn ben ik benieuwd wat Apple aan de iPhone gaat toevoegen om de hype in stand te houden.

  10. Had de Opera browser op mijn vorige HTC-toestel en vond hem erg fijn én snel werken.

  11. Opera wordt binnenkort als App bij de App Store ingediend, gisteren heb ik op MWC met Opera Mini 5 gespeeld, via gprs razendsnelle verbinding tot 90 procent compressie!

    Flash krijgen we niet en beveiligde info verloopt via de servers van Opera. Helaas mocht ik geen foto’s maken…Opera komt er echter wel aan!

  12. Origineel geplaatst door WvB22
    wat Apple aan de iPhone gaat toevoegen om de hype in stand te houden.

    Ja ik ben ook benieuwd.
    Wat mij betreft staat het iPhone concept veel te lang stil.
    Het hele Springboard idee is bijv. achterhaald, dit kan allemaal veel slimmer en naadlozer.
    Ik hoop dat Windows Mobile 7 de zaal eens flink opschudt want het misplaatste superioriteitsgevoel van Apple is wat mij betreft erger dan de lock-in.

  13. Als blijkt dat Android en W7 een hoop consumenten aantrekt die gaan voor een grotere keuzevrijheid zal Apple wel mee moeten gaan. Voordeel van het Applesysteem is dat alles gecontroleerd is, nadeel is dat Apple bepaald wat goed voor ons is.
    Persoonlijk zie ik geen reden waarom Opera Mini niet zou mogen op de iPhone, behalve het buiten houden van concurrentie wat dus meteen aangeeft dat Apple blijkbaar weinig zelfvertrouwen heeft.

  14. Maar T-Mobile laat het verkeer over GPRS en 3G toch ook over een proxy gaan, waarbij afbeeldingen aangepast worden?

    Dus zal dat “zes keer zo snel” alleen opgaan in landen waar providers dat niet doen, of over wifi (als opera tenminste ook de proxy voor wifi gaat gebruiken).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.