Videodemo van Wired Magazine voor iPad en andere tablets

Op TED heeft Wired voor het eerst laten zien hoe het tijdschrift er op de iPad gaat uitzien. Er is nu ook een video waarin je uitleg krijgt over de tablet-applicatie en er ook diverse demonstraties worden gegeven. Wired werkt samen met Adobe om het gedrukte magazine er ook op de iPad goed uit te […]

wired ipad demoOp TED heeft Wired voor het eerst laten zien hoe het tijdschrift er op de iPad gaat uitzien. Er is nu ook een video waarin je uitleg krijgt over de tablet-applicatie en er ook diverse demonstraties worden gegeven. Wired werkt samen met Adobe om het gedrukte magazine er ook op de iPad goed uit te laten zien. In de video wordt daarbij gesproken over Adobe AIR, de technologie die ervoor zorgt dat de iPad-applicatie rijkelijk voorzien is van tekst, beelden, animaties en interactieve functies.

De applicatie ondersteunt gebruik in 360 graden: je kunt de tablet ronddraaien en de applicatie past zich erop aan. Ook kun je navigeren met natuurlijke handbewegingen. Via een scrubber (voortgangsbalk) blader je door de pagina’s. Je kunt favorieten aanmaken en er is een koppeling met Twitter en Facebook gemaakt. De Wired-applicatie is niet meteen beschikbaar zodra de iPad op de markt komt; we zullen nog tot komende zomer moeten wachten.

Wired’s hoofdredacteur Chris Anderson zegt erover:

I think tablets are going to sell like hotcakes, in part because they offer such an intimate, rich media experience. We’re betting big on them, as you can see, but this is just a taste. Stay tuned for a full release this summer.

Wat de technologie betreft heeft Wired gebruik gemaakt van Adobe AIR waarbij ze dezelfde Adobe InDesign-bestanden hebben toegepast die ze ook voor het normale magazine gebruiken. Je moet de Wired Reader opstarten als een AIR-applicatie. Adobe heeft een speciale tool gemaakt (Packager for iPhone), waarmee je Flash-applicaties kunt bekijken op het iPhone OS.

Bovenstaande video is in Wired’s eigen videoviewer te zien en mogelijk niet op alle apparaten te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2010, 13:05
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.