Opera nog niet in gesprek met Apple

Opera Mini zal toch niet zo snel op de iPhone verschijnen als we allemaal verwachten. Opera is nog niet in gesprek met Apple en de applicatie is ook nog niet bij de App Store ingeleverd.

opera miniRondom de Opera-browser voor de iPhone wordt een beetje de indruk gewekt dat het elk moment in de App Store kan verschijnen. Het bedrijf zelf is redelijk zeker dat de mobiele versie van de browser binnenkort op iPhones beschikbaar komt. Maar een woordvoerster van het bedrijf heeft laten weten dat Opera nog geen contact met Apple heeft en de browser ook nog niet bij Apple heeft ingediend. Opera geeft op Mobile World Congress een preview van Opera Mini aan media en partners. Eerdere berichten dat Apple en Opera samenwerken aan de browser, werden nu echter ontkend door woordvoerster Falguni Bhuta.

AppleInsider denkt dat er grote kans is dat Apple Opera Mini uiteindelijk toch gaat afwijzen, ook al laten demo’s van Opera zien dat je er als gebruiker op vooruit gaat: de Opera-browser is zes maal sneller dan Apple’s Safari-browser op de iPhone.

Dat komt onder andere, omdat alle websites bij Opera Mini langs een proxy gaan, die de weergave op mobiele schermen optimaliseert. Je hebt daardoor minder dataverkeer. Bij Safari haal je steeds de volledige website op – wat deels verklaart waarom iPhone-gebruikers zoveel mobiel dataverkeer verstoken. Apple heeft tot nu toe alle browsers die niet op WebKit zijn gebaseerd, in de App Store geweigerd. Er zijn geen aanwijzingen dat het beleid van Apple is gewijzigd, al is het tegelijk zo, dat er op het beleid van Apple geen peil valt te trekken. Al sinds 2008 wordt er gesproken over Opera Mini op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2010, 12:18
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.