Opera Mini voor iPhone ingediend bij de App Store

Opera heeft de alternatieve webbrowser Opera Mini ingeleverd bij Apple. Ze hopen dat Apple de browser goedkeurt en

opera iconOpera Mini is ingeleverd bij de App Store, heeft de Noorse browsermaker laten weten. Opera’s grootste troef is de snelheid waarmee je webpagina’s kunt binnenhalen. Dit is mogelijk omdat alle webpagina’s die je opvraagt eerst langs een server gaan, die afbeeldingen en andere inhoud comprimeert met zo’n 90 procent. Opera Mini op de iPhone haalt de webpagina’s daarna op als gecomprimeerde Opera-bestanden. Meer web per MB dus. Volgens de makers is het vijfmaal sneller dan Mobile Safari.


Het filmpje hieronder laat zien dat het ook bij lage netwerksnelheden werkt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Opera liet de browser afgelopen februari al op Mobile World Congress zien. Ze hebben moeite gedaan om de browser helemaal aan te passen aan de iPhone-gebruikerservaring en er zoveel mogelijk functies in te stoppen. Nu maar hopen dat die moeite wordt beloond, dat Apple niet flauw doet en de browser gewoon goedkeurt.

Hieronder zie je een aantal screenshots van de nieuwe browser:

Via: Opera Persbericht

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 99 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.