Reacties voor: OpenWatch: eindelijk je iPhone koppelen aan een Bluetooth-horloge (jailbreak)

Met het OpenWatch-project kun je nu je Fossil Abacus of Sony Ericsson MBW-100, 150 of 200 horloge koppelen aan je iOS-apparaat. Je kunt dan allerlei notificaties ontvangen op je horloge.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Prachtig project, maar als ik me niet vergis kost bluetooth nog steeds veel batterij. In mijn ervaring gaat de batterij sneller leeg bij het gebruik van bluetooth. Of verbeeld ik me dat ?

  2. @cris,
    Tja, het opzetten van een klein netwerkje is ook niet niks, dus ja, het kost ook extra energie/stroom. Wel een goed concept maar ik prefereer de Limited uitgave van LG’s horlogetelefoon. De gehele telefoon verwerkt in het horloge, ware gadget,

  3. Er zijn Bluetooth-telefoons op de markt waarmee je een koppeling met je smartphone kunt maken.

    Moet het niet zijn bluetooth horloges?

  4. Origineel geplaatst door chris
    Prachtig project, maar als ik me niet vergis kost bluetooth nog steeds veel batterij. In mijn ervaring gaat de batterij sneller leeg bij het gebruik van bluetooth. Of verbeeld ik me dat ?

    Je vergist je niet, maar OpenWatch gebruikt Btstack (een custom bluetooth “driver”) welke 1 energiezuiniger is (beperkter ook, nvm), en 2 de horloge heeft geen constante verbinding nodig, het betreft het Rfcomm-protocol waardoor enkel wanneer er een bericht moet gestuurd worden naar de horloge de bluetoothverbinding opengaat, en vice versa.

    Ik gebruik OpenWatch nu 24u en zag amper een groter verlies in batterij dan zonder BT op..

  5. In de toekomst zal het allemaal zo gaan

  6. jaa, die bluetooth horloges zijn gewoon verschrikkelijk mooi…

  7. Ze zijn niet echt makkelijk te koop. Die Abacus fossil kan ik nergens vinden.

    De MBW-150 heb ik wel ergens kunnen vinden.

  8. @Bram:
    Oke nice. Ik vind het erg vet, ik zou het wel eens willen proberen. Het lijkt me erg handig met uitgaan, vaak voel/hoor je je mobiel niet en dan is dit wel ideaal. Maar ik weet niet of ik het alledaags handig vind.

    Origineel geplaatst door Alwin
    Ze zijn niet echt makkelijk te koop. Die Abacus fossil kan ik nergens vinden.De MBW-150 heb ik wel ergens kunnen vinden.

    Idd. MBW-150 Classic Edition (vind ik de mooiste) kunnen vinden voor 120 euro of zoiets. Ook een tweedehandse voor 60 euro. Voor de rest lastig. Nog een best prijzig geintje.

  9. @Steven:
    die horloges zijn vooral handig op het werk, school, en inderdaad überhandig bij het uitgaan aangezien de DBs meestal boven de 103 pieken en je dan geen gsms hoort 😉 en dat bibberen van een gsm in de broekzak: doen ze dat wel? ik voel regelmatig mijn broek bibberen zonder iPhone in m’n broekzak, en vaak voel ik niks als ik een sms krijg :p

    vooral handig is het feit dat je arm nu bibbert, en dat je muziek kan regelen, ik sluit m’n iPhone aan op de autoradio en zo kan ik dan vanop afstand alles regelen 😉

    ik heb trouwens de MBW-150 executive anderhalf jaar geleden gekocht voor 79€ bij een nederlandse webshop, nieuw :p

  10. Je kan nauurlijk ook de liveview kopen van Sony Ericsson. Veel meer opties en goedkoper! Euro of 60 dacht ik

  11. Onnodig mijns inziens, als ik mijn smsberichten wil bekijken dan pak ik mijn telefoon wel…

  12. Nou hè, “EINDELIJK”. Wat hebben we daar jaren op gewacht zeg. Vaag en overdreven artikel. “Die horloges zien er niet uit als een nerdtelefoon.”

    Leuke gadget hoor, maar het schrijven dat ze er niet nerdy uit zien maakt het nog niet aantrekkelijk. Het is, en blijft, een nerd gadget.

  13. Ik had jaren geleden, ik denk 10 jaar, al een horloge waar alles op binnen kwam, van het nieuws tot het weer. Dat was na het semafoon tijdperk. Op een semafoon kwam een bepaald toontje of code op het scherm, en dan moest je met een vaste telefoon bellen naar een nummer, sjezes, ben ik al zo oud…Maar dit horloge zal wel verder uitgebreid worden en over een jaar loopt het halve land ermee, ik heb een horloge waar ik mijn gehoortoestel mee kan bedienen, harder, zachter, andere instelling, dat werkt gewoon via IR, prima zelfs, gehoorschade opgelopen in de vele disco’s vroeger..

  14. Sinds ik een mobiele telefoon heb, heb ik geen horloge meer nodig…

  15. Origineel geplaatst door sanderNou hè, “EINDELIJK”. Wat hebben we daar jaren op gewacht zeg. Vaag en overdreven artikel. “Die horloges zien er niet uit als een nerdtelefoon.” Leuke gadget hoor, maar het schrijven dat ze er niet nerdy uit zien maakt het nog niet aantrekkelijk. Het is, en blijft, een nerd gadget.

    Meningen en feiten worden door elkaar gehaald. Wil nu eigenlijk een godwinnetje doen maar laat maar even.
    Heb zelf al jaren een MBW150 en gebruikte deze tot voorkort met de blackberry. Heb deze ontwikkelaar dan ook op de voet gevolgd en ben zeer blij met dit nieuws. ga zo ook maar weer eens aan de hobby om het te installeren.

  16. Ik vind het horloge en het hele concept nogal nerderig. Het ding kan niet tippen aan een beetje JaegerLeCoultre.

  17. Hier gisteren ook even geinstalleerd. Werkt goed en wel netjes. Het enige jammere wat ik gemerkt heb, is dat hij de al aanwezige Bluetooth stack van Apple vervangt. Ik had de impressie dat de stack (btstack) die Openwatch installeert, gewoon een aanvulling was op de originele stack.

  18. Ik wil een bloedglucose meter maken waarbij de iphone continue de waarden van kan weergeven (voor suikerpatienten). Dus meter op je huid en iphone communiceert met aparaat en geeft direct melding als waarden niet goed is. Hoe? Weet ik nog niet, maar is veelbelovend.

  19. Naast je iPhone iedere dag aan de lader, straks ook je horloge aan de lader 🙂

  20. Waarom altijd jailbreaken? Waardeloos.

    Ik heb een MBW 150 en die werkt niet met de iPhone, helaas.
    Waarom staat Apple dit soort ontwikkelingen niet gewoon toe?

    Ik vind de telefoon top, maar het beleid sucks!

  21. Erg jammer dat het niet gewoon werkt, net zoals Peet zegt. Ik hou er niet van om mijn telefoon te jailbreaken dus dan gaat dit leuke snufje aan mij langs 🙁

    Erg jammer dat apple dat niet toe laat op de iPhone.

  22. Apple zou het alleen toelaten als ze zelf horloges ervoor maakte (denk ik).

    @Bram: Bedankt voor de info :). Erg nice! 79 euro nieuw? Dat is nog goed te doen ook. Is het horloge erg dik of opzich wel een subtiele dikte?

    @sander: Ze bedoelen dat het er niet nerderig uitziet als een lelijk oud digitaal horloge met 8 miljard functies maar dat het een normaal analoog horloge is met wat extra’s die niet direct opvallen. Zeker geen nerd-gadget vind ik, het is een stukje gemak verpakt in iets alledaags.

  23. @Peter: Ja maar ondersteunt de software het wel allemaal? Bedoel ondersteunt de iphone hack al die extra fucties zoals facebook enz op die liveview? Want als dat het geval is neem ik een liveview 😛

  24. Ik heb een iphone 4 maar het is helaas niet gelukt bij mij, weet iemand hoe het gekoppeld
    wordt met de horloge?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.