OpenMargin: Nederlandse iPad-boekenapp met sociale functies

OpenMargin is een nieuwe Nederlandse start-up die probeert om lezen socialer te maken. Lezers kunnen in de marge notities maken en met anderen discussiëren.

openmarginAfgelopen week werden op The Next Web Conference veel aankondigingen gedaan. Eén ervan is het in Nederland gevestigde OpenMargin. Dit is een sociaal platform voor lezers en uitgevers. Het idee is dat lezers meer betrokken raken bij boeken en dat er een open discussie rond nieuwe titels ontstaat. Ook kunnen uitgevers de levensduur van boeken verlengen door na verloop van tijd extra content mee te leveren ‘in de marge’. Auteurs of bekende Nederlanders kunnen bijvoorbeeld notities bij boeken maken. De iPad-app zal worden geleverd met een aantal boeken over technologie en de toekomst.

OpenMargin gaat ook een API aanbieden waarmee ontwikkelaars nog meer innovaties kunnen introduceren. De bataversie van OpenMargin werd vorige week op de conferentie gelanceerd. Er is een iPad-applicatie (binnenkort verkrijgbaar) waarmee je boeken kunt lezen en ook notities kunt maken. Daarnaast is er een website waar gebruikers kunnen discussiëren over hun notities. Een soort open boekenclub dus.

Je kunt door de pagina’s bladeren door verticaal te swipen (bij de meeste boekenapps doe je dat horizontaal). Het horizonaal swipen heeft bij OpenMargin echter een andere functie: de notities die in de marge zijn gezet worden dan zichtbaar. Je kunt je notities ook delen met andere lezers van hetzelfde boek. Belangrijkste nadeel: OpenMargin richt zich op dit moment vooral op onafhankelijke auteurs en kleine uitgevers, die goedkope titels zonder DRM-beveiliging uitbrengen, dus het zal nog even duren voordat de echte bestsellers in de app te vinden zijn.

Meer info: OpenMargin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 22:40
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, ebook, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.